Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Μπέλγκοροντ: Πολλαπλές εκρήξεις από ουκρανικό χτύπημα στη Ρωσία – Τουλάχιστον 3 νεκροί [vids]

Μπέλγκοροντ: Πολλαπλές εκρήξεις από ουκρανικό χτύπημα στη Ρωσία – Τουλάχιστον 3 νεκροί [vids]

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και δεκάδες κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ο οποίος έκανε λόγο νωρίτερα για πολλές εκρήξεις στην πόλη.

Σύμφωνα με τον κ. Γκλάντκοφ, υπέστησαν ζημιές τουλάχιστον 11 πολυκατοικίες και 39 κατοικίες, ανάμεσά τους πέντε που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Από τους τέσσερις τραυματίες, οι δύο χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομείο, ανάμεσά τους ένα αγόρι δέκα ετών, σύμφωνα με τον κ. Γκλάντκοφ.

«Για τους λόγους του συμβάντος διενεργείται έρευνα», ανέφερε νωρίτερα ο περιφερειάρχης. «Πιθανόν ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης με ανεξάρτητο τρόπο. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση από τις αρχές στο Κίεβο.

Το Μπέλγκοροντ, πόλη περίπου 400.000 κατοίκων, κάπου 40 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα με την Ουκρανία, είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας.

Αφότου ο στρατός της Ρωσίας εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου, έχουν υπάρξει επανειλημμένα αναφορές για επιθέσεις στην Μπιέλγκοροντ και σε άλλες ρωσικές κοινότητες κοντά στα σύνορα.

Η Μόσχα κατηγορεί τις δυνάμεις του Κιέβου πως εξαπολύουν επιδρομές. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας επισήμως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, πάντως αξιωματούχοι έχουν μιλήσει σαρκαστικά για «κάρμα», για ανταπόδοση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου