Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ουκρανία: Καταστροφή αποθήκης ευρω-αμερικανικών πυρομαχικών ανακοίνωσαν οι Ρώσοι

Ουκρανία: Καταστροφή αποθήκης ευρω-αμερικανικών πυρομαχικών ανακοίνωσαν οι Ρώσοι
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε την Τρίτη ότι ρωσικής πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν στον ουκρανικό Νότο αποθήκες με πυρομαχικά για όπλα που προμήθευαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες.

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΟυκρανία: Καταστροφή αποθήκης ευρω-αμερικανικών πυρομαχικών ανακοίνωσαν οι Ρώσοι

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Μόσχα, το πλήγμα της αποθήκης σημειώθηκε στην περιοχή της Οδησσού, κοντά στο χωριό Μπελένκι.

Περί τα μεσάνυκτα της Δευτέρας προς Τρίτη οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι επτά ρωσικοί πύραυλοι έβαλαν κατά της περιφέρειας της Οδησσού, εκ των οποίων ο ένας κατερρίφθη. Από τα έξι πλήγματα προκλήθηκαν τουλάχιστον έξι τραυματισμοί, με τα θύματα νε περιλαμβάνουν κι ένα βρέφος πέντε μηνών.

Οι πύραυλοι φέρονται κατά τους Ουκρανούς να προήλθαν από τη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε σε ενημέρωση ότι ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε στο Ντονέτσκ.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-24 της ουκρανικής πολεμικής aεροπορίας στην περιοχή Ποκρόφσκι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ , είπε, αναφερόμενος στην αυτοανακηρυχθείσα ως ανεξάρτητη επαρχία του Ντονέτσκ.

Πηγή: Interfax

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου