Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Οι Ρώσοι γράφουν τον επίλογο στο Ντονμπάς: Διέλυσαν 3 ουκρανικές Ταξιαρχίες – Ο ρωσικός Στρατός μπήκε στο Bakhmut & εισέρχεται στο κέντρο της Avdiika!

Οι Ρώσοι γράφουν τον επίλογο στο Ντονμπάς: Διέλυσαν 3 ουκρανικές Ταξιαρχίες – Ο ρωσικός Στρατός μπήκε στο Bakhmut & εισέρχεται στο κέντρο της Avdiika!
Του Βασίλη Καπούλα

Oι Ρώσοι γράφουν τον επίλογο των Ουκρανών στο Ντονμπάς: μετά από μια νύχτα κόλασης για τον ουκρανικό Στρατό οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Bakhmut (Artemovsk). Tο τι έχει έχει συμβεί τις τελευταίες 72 ώρες στο Ντονμπάς δεν έχει προηγούμενο. Οι ουκρανικές άμυνες έχουν κυριολεκτικά σαρωθεί. Τρεις Ταξιαρχίες έχουν βγει νοκ άουτ.

Η αμυντική διάταξη στην γραμμή Bakhmut-Soledar-Avdiivka-Krasnogorovka-Maryinka, όπου είχαν συγκεντρωθεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς, κατέρρευσε εντελώς.

Πλέον οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται μέσα στην πόλη του Bakhmut και συγκεκριμένα στην οδό Patrice Lumumba. Στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές οδομαχίες.

Την μεγάλη επιτυχία για τους Ρώσους πιστώνονται οι “Μουσικοί” της PMC Wagner. Οι δυνάμεις τους προέλασαν από το χωριό Pokrovskoye προς τα ανατολικά προάστια της πόλης.

Oι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας μαζί με τους μισθοφόρους της PMC Wagner έχουν πάρει όλες τις κρίσιμες μάχες για τον ρωσικό Στρατό. Οι ίδιες δυνάμεις κατέλαβαν Popasnaya, Uglegorsk και άλλες περιοχές.

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στην Avdiika

Όμως η έκπληξη από τους Ρώσους δεν έρχεται μόνο από την κατεύθυνση του Bakhmut (Artemovsk) αλλά και από την Avdiivka.

Χτες το WarNews247 ανέφερε πρώτο ότι οι Ρώσοι πάτησαν για πρώτη φορά από το 2014-2015 στα προάστια της πόλης. Λίγες ώρες μετά οι Ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν από την πόλη!

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν ισχυρή χερσαία επίθεση με κάλυψη από αεροπορία και πυροβολικό. Οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να αντέξουν.

Και δεν μπόρεσαν να αντέξουν που; Στην καλύτερη οχυρωμένη γραμμή, ένα κυριολεκτικά απόρθητο φρούριο που δημιουργούσαν επί 8 ολόκληρα χρόνια.

Νωρίς χτες οι Ουκρανικές δυνάμεις αναγνώρισαν την απώλεια του ορυχείου Butovka καθώς και των αμυντικών θέσεων στην Avdiika προς την κατεύθυνση του Artemovsk.

Οι Ουκρανοί παραδέχτηκαν πως έχασαν εντελώς την περιοχή Semigorye ενώ έχασαν και την περιοχή Kodema. Αρχικά ακόμη και οι ίδιοι οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως κατέλαβαν την Kodema τόσο εύκολα αλλά φαίνεται πως οι Ουκρανοί είναι σε τραγική κατάσταση.

Αργότερα έχασαν και την περιοχή Travnevoe. Δείτε στον χάρτη στο τέλος του κειμένου τις τρεις αυτές περιοχές. Kodema, Semigorye και Travnevoe.

Η απώλεια αυτή ήταν κρίσιμης σημασίας καθώς η περιοχή αυτή ήταν μέρος της αμυντικής γραμμής Kodema-Zaitsevo που κάλυπτε το Bakhmut (Artemovsk) από το νοτιοανατολικά.

Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να παρατήσουν τις γραμμές άμυνας και να αποσυρθούν προς το Bakhmut (Artyomovsk).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Oleksiy Gromov και ο Ουκρανός ΑΓΕΕΘΑ Zaluzhny ενημέρωσαν τον Zelensky ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα πρέπει να αποσυρθούν και από την Avdiivka.

Δείτε βίντεο από την περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου