Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν το αεροπλάνο της Πελόζι – Απογειώθηκαν κινέζικα αεροσκάφη – Το μήνυμα στα Αγγλικά από τους Ταϊβανέζους


Στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν το αεροπλάνο της Πελόζι – Απογειώθηκαν κινέζικα αεροσκάφη – Το μήνυμα στα Αγγλικά από τους Ταϊβανέζους

Η πτήση συνοδεύεται από πολεμικά αεροσκάφη της Ταΐβάν ενώ αμερικάνικα καταφτάνουν από την Ιαπωνία - Κινεζικά αεροσκάφη έχουν απογειωθεί από τις βάσεις τους
Ραγδαίες εξελίξεις: Επιπλέον μήνυμα στα αγγλικά εξέπεμψε ο πύργος ελέγχου του ταϊβανέζικου αεροδρομίου που θα προσγειωθεί το επίμαχο αεροσκάφος. Ενώ πλέον η επίμαχη πτήση εμφανίζει και επίσημα τον προορισμό, ο οποίος είναι η Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση συνοδεύεται από πολεμικά αεροσκάφη της Ταΐβάν ενώ αμερικάνικα καταφτάνουν από την Ιαπωνία.

Επιπλέον η Κινά έκλεισε τον εναέριο χώρο στο στενό της Ταΐβάν. Την ίδια στιγμή κινεζικά αεροσκάφη έχουν απογειωθεί από τις βάσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως η κρίση που είχε ξεκινήσει από τη περασμένη Τετάρτη με την αναμενόμενη επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το αεροπλάνο που φέρεται να μεταφέρει την Πελόζι αναχώρησε από τη Κουάλα Λουμπούρ πρωτεύουσα της Μαλαισίας, απέφυγε τη στρατιωτικοποιημένη Νότια Κινεζική Θάλασσα, περνώντας από τον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, και πλέον έχει λάβει πορεία προς τη Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν.
300.000 παρακολουθούν την πτήση της Πελόζι
Την πορεία του αεροπλάνου «SPAR19» στο οποίο επιβαίνει η Πελόζη, παρακολουθούν σε live χρόνο τουλάχιστον 300.000 χρήστες, σύμφωνα με το FlightRadar24.

Το FlightRadar24, είναι μια παγκόσμια διαδικτυακή υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για χιλιάδες αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο. Παρακολουθεί περισσότερες από 180.000 πτήσεις, από 1.200 αεροπορικές εταιρείες, που πετούν προς ή από 4.000 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου