Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τι συμβαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τι συμβαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
armyvoice.gr
Σκάνδαλο υποκλοπών: Τι συμβαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Μια σειρά από γεγονότα που μόνο συμπτώσεις δεν χαρακτηρίζονται

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται, σχετικά με εσωτερικούς μηχανισμούς παρακολούθησης στο ΥΠΕΘΑ και την ανεξήγητη κάλυψη συγκεκριμένων στρατιωτικών.

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2019 έχουν ξεκινήσει οι καταγγελίες σχετικά με βιομηχανία αγωγών και διώξεων κατά στρατιωτικών και δημοσιογράφων, η οποία εδρεύει μέσα στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου.
Προτάσεις

Από τότε μέχρι σήμερα πολλοί εμπλεκόμενοι σύρθηκαν στα δικαστήρια, λασπολογήθηκαν εντός κι εκτός αιθουσών, επιχειρήθηκε να καταστραφούν με αγωγές και απανωτές μηνύσεις, αλλά μέχρι σήμερα όλοι έχουν δικαιωθεί.

Ποιοι βρίσκονταν πίσω από όλα αυτά; Συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, συγκεκριμένοι συνδικαλιστές της ΠΟΜΕΝΣ οι οποίοι υπηρετούν στο Σ/Γ ΥΕΘΑ, τους οποίους ο υπουργός είχε δεσμευτεί μέσα στην Βουλή ότι θα τους απομακρύνει, αλλά δεν το έκανε ποτέ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που προσκομίστηκαν σε δικαστήρια ως δήθεν αποδεικτικά στοιχεία, αναρτήσεις από προσωπικά προφίλ συγκεκριμένων ανθρώπων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως επιβαρυντικά στοιχεία στις μηνύσεις του προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ, ο οποίος ανοικτά υποστηρίζει ότι τα καθήκοντά του είναι συνδικαλιστικά και στο πλαίσιο αυτών σερφάρει στο διαδίκτυο, την ώρα που άλλοι στρατιωτικοί εργάζονται σκληρά.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συγκεκριμένοι λογαριασμοί στο facebook παρακολουθούνται.

Το ερώτημα είναι η έκταση που μπορεί να λάβει η συγκεκριμένη υπόθεση και αν σχετίζεται με τις θυελλώδεις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Πριν από αρκετούς μήνες είχαμε αποκαλύψει τη διενέργεια προεκλογικής εκστρατείας υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου από στρατιωτικούς συνδικαλιστές, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ενορχηστρωτής, σύμφωνα με την εφημερίδα των συντακτών, ήταν ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ, Ηλίας Κολλύρης, ένα στέλεχος που ουδέποτε έκρυψε τις στενές σχέσεις του με τη ΝΔ. Στα μηνύματα αυτά γινόταν λόγος για ανοικτή παρέμβαση στις εκλογές ενός άλλου κόμματος. Όλα αυτά μέσα από το Σ/Γ ΥΕΘΑ.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί είχαν επιβεβαιώσει με δημόσιες τοποθετήσεις την αυθεντικότητα των μηνυμάτων που είχαν δημοσιοποιηθεί.

Τις τελευταίες μέρες, οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παράνομες παρακολουθήσεις έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας.

Το ΚΙΝΑΛ έχει βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης και – τι σύμπτωση- το επίκεντρο ήταν οι εσωκομματικές εκλογές του δηλαδή οι ίδιες για τις οποίες ο κ. Κολλύρης προσπαθούσε να στηρίξει Λοβέρδο «επειδή τους είχε στηρίξει».

Με αφορμή το ίδιο γεγονός, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής της Εφημερίδας των Συντακτών προέβη σε σοβαρές αποκαλύψεις με άρθρο του, στο οποίο έθετε και ένα σοβαρό θέμα, τουλάχιστον ηθικής τάξεως (αν όχι αριστείας), προς τον ΥΕΘΑ: εάν εις βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για κλοπή χρημάτων κατά το παρελθόν.

Όπως μέχρι σήμερα ο Υπουργός δεν έχει υλοποιήσει την υπόσχεσή του (από το 2019) να διώξει από το γραφείο του όλους τους συνδικαλιστές, με αφορμή δηλώσεις πάλι του κ.Κολλύρη σχετικά με «εκκαθαρίσεις» δημοσιογράφων από το ΥΠΕΘΑ.

Όπως μέχρι σήμερα ο Υπουργός δεν έχει φανεί ούτε καν ηθικά συνεπής έναντι της εκλιπούσης Φώφης Γεννηματά, στην οποίαν είχε υποσχεθεί να επιληφθεί (κατά των συγκεκριμένων -ιδίων- προσώπων) για το θέμα της προεκλογικής εκστρατείας για το ΚΙΝΑΛ, μέσα από το Υπουργείο Άμυνας, από τους συνδικαλιστές της ΝΔ.

Γενικά παρατηρείται μια αξιοπερίεργη κάλυψη των συγκεκριμένων συνδικαλιστών που εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι υπό την κάλυψη του ΣΓ ΥΕΘΑ. Άραγε πόσο πιθανό είναι, όλα αυτά, συνυπολογίζοντας και την πολύ ενδιαφέρουσα σιωπή της ΠΟΜΕΝΣ στο θέμα των πιθανών παρακολουθήσεων στρατιωτικών, να συνθέτουν διαφορετικές εικόνες της ίδιας ιστορίας;

Είναι κοινό μυστικό ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ.Ανδρουλάκης, παρακολουθείτο στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών διότι η ΝΔ δεν έχει πολλές εναλλακτικές για συγκυβέρνηση την επαύριο των εκλογών. Είναι τυχαίο ότι πρόσωπο με στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα ανέλαβε την προσπάθεια επηρρεασμού μιας αλλότριας εσωκομματικής διαδικασίας;

Οι δε παρακολουθήσεις λογαριασμών facebook από στελέχη της ίδιας Ομοσπονδίας (προεξέχοντος του προέδρου της) πόσο τυχαία μπορεί να θεωρηθεί, όταν ενδέχεται να παρακολουθούνται και τηλέφωνα;

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα αποκαλύψαμε νέα υπόθεση που εμπλέκει παρακολούθηση συγκεκριμένου προφίλ και πειθαρχικό έλεγχο συνδικαλιστή, πιθανώς από το περιβάλλον του ΥΦΕΘΑ, κ.Χαρδαλιά.

Οι συμπτώσεις δείχνουν να είναι υπερβολικά πολλές. Όμως αν ισχύει η πληροφορία ότι πρωτοκλασάτο πρόσωπο εντός του ΣΓ είναι κουμπάρος με τον προσφάτως παραιτηθέντα κ. Δημητριάδη, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών (και που αδειάστηκε μεγαλοπρεπώς από τον πρωθυπουργό), τότε ίσως το ΥΠΕΘΑ να μπαίνει για τα καλά στο κάδρο της όλης υπόθεσης.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και η σιωπή του κ.Παναγιωτόπουλου μόνο ως παροχή πολιτικής κάλυψης μπορεί να εκληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου