Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Θύμισε επιχείρηση της Γκεστάμπο η πρωινή έφοδος των ΜΑΤ για εκκένωση του καμπ προσφύγων στον Ελαιώνα


Αστυνομικές δυνάμεις στο καμπ προσφύγων στον Ελαιώνα τις πρώτες πρωινές ώρες για να μην υπάρχουν μέρτυρες των βιαιοτήτων τους
Τις πιο βρώμικες και τρομοκρατικές μεθόδους ενσωματώνει και εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να επιτεθεί στους πρόσφυγες και να καταστείλει τα κοινωνικά κινήματα.
Λίγες μέρες μετά τα δραματικά επεισόδια στον Έβρο όπου ένα 5χρονο παιδί έχασε την ζωή του από την κτηνώδη αντιπροσφυγική πολιτική Ελληνικού και Τουρκικού κράτους, σήμερα, λίγο πριν τις 05.00 το πρωί η ελληνική αστυνομία εισήλθε στον προσφυγικό καταυλισμό στον Ελαίωνα επιχειρώντας να «καθαρίσει» το καμπ ώστε να λάβει σάρκα και οστά η προειλημμένη απόφαση να κλείσει η δομή.
Διαβάζουμε σε δημοσιεύματα:
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άνδρες των ΜΑΤ αφαίρεσαν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι εναπομείναντες πρόσφυγες στις πύλες και στη συνέχεια πέταξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε όσους τόλμησαν να αντισταθούν.
Τα ΜΑΤ κλώτσησαν μετανάστες και μετανάστριες που κάθονταν μπροστά από την πύλη της δομής, ενώ στη συνέχεια η επιχείρηση καταστολής συνεχίστηκε μέσα στο camp, όπου ακολούθησαν επεισόδια, πετροπόλεμος και κυνηγητό.
Οι πρόσφυγες που διαμένουν ακόμα εκεί δεν σταματούν να αγωνίζονται, διεκδικώντας την παραμονή τους στο καμπ. 
Λένε «όχι» σε έναν δεύτερο «ξεριζωμό» τους, διεκδικούν να παραμείνουν στη δομή μέχρι να εξασφαλιστεί στέγη σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και να μην μεταφερθούν οριστικά σε καμπ της ενδοχώρας, καθώς και να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζόμενων που τους παρείχαν μέχρι πρόσφατα ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες.
«Το αποτέλεσμα της επιχείρησης, παρά την κινητοποίηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, ήταν απλώς η μεταφορά 30 μεταναστών που ''πείστηκαν'' να μετακινηθούν σε άλλα camps, στη συγκεκριμένη περίπτωση στο camp του Σχιστού».
Χωρίς να υπάρχει καμία γραπτή εγγύηση για το πού ακριβώς οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν.

Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου