Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Παροξυσμός της απάνθρωπης κυβερνητικής αντιπροσφυγικής πολιτικής που φτάνει στο φόνο

Παροξυσμός της απάνθρωπης κυβερνητικής αντιπροσφυγικής πολιτικής που φτάνει στο φόνο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται μια ραγδαία κλιμάκωση της απάνθρωπης αντιπροσφυγικής κυβερνητικής πολιτικής που απολαμβάνει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το ελληνικό κράτος με την ακραία αστυνομική και στρατιωτική βία εγγυάται το «απαραβίαστο» των Ευρωπαϊκών συνόρων από τους/τις δυστυχείς πρόσφυγες/ισσες και μετανάστ(ρι)ες. Αυτούς και αυτές που υφίστανται με τον βίαιο τρόπο τις δραματικές συνέπειες των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, την πείνα, τη φτώχεια και ερημοποίηση που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, το καπιταλιστικό κέρδος και η καταστροφή του περιβάλλοντος, για την οποία ευθύνεται ο καπιταλιστικός και ιμπεριαλιστικός κόσμος.

Ουσιαστικά η θανατοπολιτική είναι συστατικό στοιχείο του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που συγκροτεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι επαναπροωθήσεις, οι ληστείες και οι κάθε είδους βιαιότητες εναντίον των προσφύγων/ισσών και μεταναστ(ρι)ών, συμπληρώνονται από την κυνική αδιαφορία για τον θάνατο τους, όταν ο φόνος δεν προέρχεται από τις ελληνικές δυνάμεις του Πολέμου και της Καταστολής.

Αυτό είναι το δόγμα Άμυνας/Ασφάλειας του ελληνικού κράτους και του ΝΑΤΟ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Σύνοδο της Μαδρίτης, το Δόγμα Καταστολής των Ασύμμετρων Απειλών που από το Δεκέμβρη του 2019 δοκιμάζεται και εφαρμόζεται εναντίον των προσφύγων/ισσών-μεταναστ(ρι)ών, για να βρει στην συνέχεια γενικευμένη εφαρμογή εναντίον των κινημάτων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας καθώς ο Στρατός εμπλέκεται πλέον στην επιβολή της εσωτερικής ασφάλειας του αστικού κράτους και θεσμοθετημένα.

Αυτή η πραγματικότητα βίας, κρατικής τρομοκρατίας και θανάτου που βιώνεται καθημερινά σε Έβρο και Αιγαίο αλληλοσυνδέεται με τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Τα δύο αστικά κράτη που εργαλειοποιούν σε πολιτικό-οικονομικό-στρατιωτικό επίπεδο το προσφυγικό ζήτημα φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, όπως επίσης η ΕΕ με το ΝΑΤΟ, καθώς όλοι αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες-θύματα των πολέμων τους ως απειλή!

Απόδειξη των πολιτικών μας εκτιμήσεων αποτελούν η πραγματοποίηση στον Έβρο ρατσιστικής Επιχείρησης Σκούπας εναντίον προσφύγων από στρατιωτικές δυνάμεις μετά από διαταγή του ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Φλώρου, που έβγαλε στο δρόμο δυνάμεις του Δ Σώματος Στρατού και της 1η Στρατιάς.

Τα δραματικά γεγονότα σε νησίδα του Έβρου, όπου 5χρονο παιδί έχασε την ζωή του και ένα ακόμη 9χρονο κοντεύει να χαθεί καθώς το ελληνικό κράτος επαναπροωθεί και το αυταρχικό κράτος του Ερντογάν απειλεί τους δεκάδες εγκλωβισμένους με απέλαση στην Συρία!

Επίσης, σε μία νέα βαρύτατη καταγγελία προέβη η Aegean Boat Report αναφέροντας πως τρεις πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί από την τουρκική ακτοφυλακή, ύστερα από βίαιη επαναπροώθηση 27 ανθρώπων από 10 άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τουρκικές αρχές εντόπισαν, 16 χιλιόμετρα από τη Χίο, 8 άτομα που καταγγέλλουν πως τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία του ελληνικού νησιού, τους πήραν τα υπάρχοντα και τους ξυλοκόπησαν, πριν τους αναγκάσουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, χωρίς σωσίβια. Η AGB επικαλείται μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων που εξηγεί πως άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής είχαν περάσει χειροπέδες σε κάποιους/ες από τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες, που πέταξαν στο νερό. Παράλληλα, πήραν με αυτοκίνητο έναν άνδρα από την ομάδα, η τύχη του οποίου αγνοείται. «Νομίζουμε ότι τον είχαν σκοτώσει» λέει πρόσφυγας.
KOINOI ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να ανατραπεί η αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που χειροκρότησε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το σύνολο του αστικού κράτους.

Καλούμε το Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής, για να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις, οι βαρβαρότητες και οι δολοφονίες.

Απαιτούμε την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων και την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους.

Να υπάρξει ελεύθερη και ασφαλής δίοδος στον Έβρο. Οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που απαγόρευσαν την όποια νόμιμη διέλευση των προσφύγων ευθύνονται για τις απελπισμένες πρακτικές των τελευταίων. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ έριξαν και ρίχνουν τους πρόσφυγες στους διακινητές. Είναι όψεις του ίδιους νομίσματος, αλληλοτροφοδοτούνται καθώς η μια πλευρά παράγει Κέρδη και η άλλη Καταστολή καθώς και νομιμοποίηση και διαιώνιση της ακραίας αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής που υλοποιεί την Ακροδεξιά ατζέντα.

Απαιτούμε να προσφερθεί η δέουσα υγειονομική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Συρία που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου κοντά στο χωριό Κισσάρι. Η άρνηση παροχής επείγουσας υγειονομικής βοήθειας παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες που οι ίδιοι υπέγραψαν και το ίδιο τους το αστικό σύνταγμα που υποτίθεται ότι υπηρετούν, παραβιάσεις για τις οποίες οι αρμόδιοι είναι υπόλογοι.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου