Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΚΑΑΥ Νέας Φώκαια: Δεν παλεύεται καθόλου εδώ. Μας έχουν κυριολεκτικά δούλους.

Σε νέα τους ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ οι συνφάνταροι από τα ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας Χαλκιδικής μας γράφουν:
Παιδιά δεν παλεύεται καθόλου εδώ.
Μας έχουν κυριολεκτικά δούλους.
Δεν υπάρχει ξεκούραση.
Μας έχουν όλη μέρα αγγαρεία και δουλειά.
Απαιτούμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και η Διοίκηση αυτές τις καταγγελίες;
Είναι μια ακόμη επιστολή καταγγελίας που αναδεικνύει την άθλια πραγματικότητα των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων, αυτών των Εργασιακών Κάτεργων, όπου η άμισθη εργασία των στρατιωτών εξασφαλίζει τις Δωρεάν Διακοπές των Αξιωματικών!
Το στρατιωτικό κατεστημένο για να καμουφλάρει τα αισχρά Προνόμια που απολαμβάνει ισχυρίζεται ότι οι φαντάροι επιθυμούν να εργαστούν στα ΚΑΑΥ για να γλυτώσουν τις ασκήσεις και το τρέξιμο των μονάδων.
Αυτό που δεν λένε είναι ότι οι συνφάνταροι πέφτουν θύματα άγριας Εργασιακής Εκμετάλλευσης, εργάζονται για έξι (6) μήνες έως και 17 ώρες τη μέρα σε ένα περιβάλλον Τρομοκρατίας "για να είναι πιο Παραγωγικοί"! 
Τις περισσότερες φορές οι φαντάροι καταλήγουν στα ΚΑΑΥ με Υποχρεωτικές Αποσπάσεις χωρίς φυσικά να ερωτηθούν.
Πρέπει να επισημάνουμε την Υποκρισία των Στρατηγών, των Συνταξιούχων που έχουν πιάσει θέση στα κανάλια και κάνουν κάθε μέρα πόλεμο με την Τουρκία και φυσικά των Υπουργών Άμυνας Παναγιωτόπουλου και Χαρδαλιά.
Είναι όλοι αυτοί που μαζί με τους δημοσιογράφους που ταϊζει η κυβέρνηση απαιτούσαν να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία για να έχουν καλύτερη επάνδρωση οι μονάδες της Παραμεθορίου.
Αλλά είναι οι ίδιοι που μετακινούν χιλιάδες στρατιώτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν τους Υπηρέτες των Αξιωματικών δημιουργώντας σοβαρά κενά στην επάνδρωση με αποτέλεσμα οι συνφάνταροι να έχουν απίστευτες υπηρεσίες και να μην παίρνουν Έξοδο τους καλοκαιρινούς μήνες!  
Παράνομη και Αντισυνταγματική η Εργασία Φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ)

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Όπως ίσως θα γνωρίζετε από την ιστοσελίδα μας, πληθώρα καταγγελιών από στρατευμένους που υπηρετούν σε Κ.Α.Α.Υ. σε ολόκληρη τη χώρα καταφτάνουν στην επιτροπή μας διαμαρτυρόμενες για τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες εργασίας στις οποίες υποβάλλονται στρατευμένοι πολίτες με σκοπό την ανακαίνιση και την προετοιμασία των Κ.Α.Α.Υ. για τις θερινές διακοπές των αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού.
Θεωρούμε ότι ο εξαναγκασμός στρατευμένων πολιτών κατά τη διάρκεια της θητείας τους να εκτελούν εργασίες άσχετες με τις ανάγκες άμυνας της χώρας, οι οποίες τους υποχρεώνουν κατά το άρθρο 4, παρ. 6 του Συντάγματος, να συντελούν στην άμυνα της πατρίδας σύμφωνα με τον ορισμό των νόμων, συνιστά καταναγκαστική εργασία, Απαγορευόμενη από το άρθρο 22, παρ. 4 του ισχύοντος Συντάγματος και αποτελεί εργασία εξυπηρέτησης των συνθηκών διαβίωσης των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού για την ανάπαυσή τους και όχι για την εκπλήρωση των υπηρεσιακών στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
Ούτε ο Στρατιωτικός Κανονισμός ή οποιοσδήποτε Κανονισμός Υπηρεσίας του στρατού προβλέπει ως στρατιωτική υπηρεσία την παροχή αναγκαστικής εργασίας των στρατευμένων σε εργασίες επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης, καθαριότητας και άλλες συναφείς των κέντρων θερινής άδειας και αναψυχής των στελεχών του στρατού.
Η διαιώνιση της υποβάθμισης των στρατευμένων πολιτών σε υπηρέτες των αξιωματικών και απλήρωτους εργάτες, οικοδόμους και καθαριστές εγκαταστάσεων που δεν εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, αλλά την εκπλήρωση των αναγκών θερινής αναψυχής των οικογενειών των στελεχών του στρατού, - πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται δυστυχώς και για τον υπόλοιπο λαό - αποτελούν παρέκκλιση από τα όρια της συνταγματικής τους αποστολής, και παράδειγμα απλήρωτης εργασίας και εκμετάλλευσης σε μία περίοδο έντασης των πιέσεων για εντατικοποίηση της εργασίας και μείωση των αποδοχών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Είναι προφανές ότι η αποκλειστική διάθεση χιλιάδων στρατευμένων την περίοδο αυτή στις σχετικές εργασίες υπηρετεί αναγκαιότητα της τυφλής υπακοής και πειθαρχίας των στρατιωτών με την απειλή των πειθαρχικών ποινών σε περίπτωση άρνησης. Και τούτο ακριβώς είναι που ενισχύει τα χαρακτηριστικά αυτής της απασχόλησης ως καταναγκαστικής
Σε μία περίοδο υπέρμετρης αύξησης των στρατιωτικών δαπανών για φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη, περιπολίες στο Αιγαίο, αερομαχίες, συνδυασμένες ασκήσεις και σύγχρονα οπλικά συστήματα από μία χώρα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναλογίας στρατιωτικών δαπανών σε σχέση με τον προϋπολογισμό και το Α.Ε.Π. αντίστροφα με τον πληθυσμό της, αποτελεί πρόκληση η επιβολή στους στρατευμένους εργασιών, οι οποίες είναι δυνατόν να παρασχεθούν από πολίτες ή δημόσιες επιχειρήσεις με αμοιβή σε μία περίοδο αυξημένης ανεργίας, επειδή δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν εξαιτίας της ιεραρχικής υποταγής τους στον μηχανισμό του στρατού. Ούτε και μπορεί να αποτελεί απάντηση σε αυτό η δήθεν προνομιακή εκπλήρωση της θητείας σε τόπο κοντινό στις κατοικίες των στρατιωτών με την απειλή της δυσμενούς μετάθεσης στην παραμεθόριο ως λόγο ανοχής της δωρεάν καταναγκαστικής εργασίας.
Προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Αναμένουμε την απάντησή σας.

Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου