Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Κατέρρευσε ο ουκρανικός Στρατός – Β.Ζελένσκι: “Παρά την βοήθεια των ΗΠΑ, δεν μπορούμε να νικήσουμε τους Ρώσους- Ζούμε μια κόλαση” (vid)

Κατέρρευσε ο ουκρανικός Στρατός – Β.Ζελένσκι: “Παρά την βοήθεια των ΗΠΑ, δεν μπορούμε να νικήσουμε τους Ρώσους- Ζούμε μια κόλαση” (vid)
"Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που ζούμε"
«Είναι σκέτη κόλαση εκεί. Τα λόγια δεν μπορούν να το περιγράψουν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι αναφερόμενος στις μάχες στο Ντονμπάς.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι τόνισε ιδιαίτερα τη δύσκολη κατάσταση για τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο του Ντονμπάς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι παρά τις προμήθειες πυραύλων πυροβολικού από τις ΗΠΑ, οι δυνάμεις του Κιέβου δεν μπορούν ακόμη να ξεπεράσουν τα ρωσικά πλεονεκτήματα σε βαριά όπλα και ανθρώπινο δυναμικό.

“Δεν μπορούμε ακόμα να σπάσουμε το πλεονέκτημα του ρωσικού στρατού σε πυροβολικό και ανθρώπινο δυναμικό, και αυτό είναι πολύ αισθητό στις μάχες, ειδικά στο Donbass, σε Peski, Avdiivka και σε άλλες περιοχές.

Είναι απλά κόλαση εκεί. Τα λόγια δεν μπορούν να το περιγράψουν», δήλωσε στην ομιλία του απόψε.

Είναι φανερό πως ο Ζελένσκι έχει καταρρεύσει υπό το βάρος των ανθρώπινων και εδαφικών απωλειών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προχώρησε σε αυτή τη δήλωση για να προετοιμάσει τον ουκρανικό λαό για την απώλεια ολόκληρου του Ντονμπάς.

Η Avdiivka, η Maryinka και το Peski αποτελούσαν την ενισχυμένη αμυντική γραμμή των Ουκρανών. Από εκεί οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδιζαν το Ντονέτσκ. Το Peski έχει ήδη πέσει ενώ ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται μπροστά σε ολική επικράτηση και στις δύο άλλες περιοχές.

Με τεράστια υποστήριξη πυροβολικού, τα ρωσικά και συμμαχικά στρατεύματα διέρρηξαν την ισχυρότερη άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και εισήλθαν στο χωριό κοντά στο Ντόνετσκ, το οποίο οι Ουκρανοί είχαν μετατρέψει σε πραγματικό φρούριο.

Συνεπώς ο Ζελένσκι γνωρίζει πως η μάχη στο Ντονμπάς έχει ήδη κριθεί.

Χτες, η 100η Ταξιαρχία κατέστειλε τα σημεία βολής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στο δεύτερο βίντεο οι θέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων στον αυτοκινητόδρομο Konstantinovskaya διαλύθηκαν ενώ το ρωσικό πυροβολικό εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων στο Peski αποτελειώνοντας τις διάσπαρτες πλέον ουκρανικές δυνάμεις.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Zelensky προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις.

Δείτε βίντεο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου