Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Αντικατασταλτική πορεία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια


Μάριος Βαλασόπουλος
Αντικατασταλτική πορεία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια
efsyn.gr
Ανανεώνουν για σήμερα το απόγευμα το ραντεβού τους οι φοιτητικοί σύλλογοι για την αντικατασταλτική πορεία στα Προπύλαια, με αφορμή το όργιο καταστολής των προηγούμενων ημερών στο ΑΠΘ και την Αθήνα. η οποία αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη λόγω της 24ωρης απεργίας του ΕΚΑ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι προχωρούν σήμερα σε πανεκπαιδευτική αντικατασταλτική πορεία, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 7 μ.μ.

Τα σχήματα της ΕΑΑΚ ΑΝΑΡΣΥΠ, ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ, ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ φοιτητών ΣΕΜΦΕ, ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ και ΜΑΣΥΝ αναφέρουν σε εκδήλωση που δημιούργησαν στο Facebook με στόχο την προπαγάνδιση της σημερινής πορείας:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να χτυπήσει με δολοφονικό τρόπο τη συναυλία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Με κρότου λάμψης και χημικά μέσα στο πλήθος απέδειξαν περίτρανα ότι βάζουν την αστυνομία στις σχολές για να καταστείλουν και να φιμώσουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στα σχέδιά τους! Η μαζική αντικατασταλτική πορεία που καλέστηκε την επόμενη μέρα χτυπήθηκε άγρια. Ήδη από την αρχή ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους για να εμποδίσουν την πορεία να πραγματοποιηθεί. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά, ξύλο και αύρες τραυματίζοντας συναδέλφους και στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο. Όμως δεν κατάφεραν ούτε έτσι να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουμε μεγάλη αντικατασταλτική πορεία!

Προσυγκέντρωση 19:00 Προπύλαια

Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της βίας και της καταστολής!

Μέσα στις σχολές δεν μπαίνει αστυνομία, οι φοιτητές θυμούνται το '73».
Οι αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας

Με βάση τα ψηφίσματα που έχουν εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις και τα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων για το περιεχόμενο και τους στόχους του σημερινού συλλαλητηρίου, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων:

«Οι δυνάμεις καταστολής έρχονται για να στρατοπεδεύσουν στις σχολές μας με σκοπό να τις απονεκρώσουν και να δημιουργήσουν κλίμα φόβου, έρχονται για να επιβάλλουν το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται- κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της αγοράς. Ξύλο, χημικά, βία, προσαγωγές και συλλήψεις είναι η νέα καθημερινότητα που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο για όλους όσοι αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα. Αυτό έρχεται να κάνει και η ΟΠΠΙ μέσα στις σχολές μας, από το ΑΠΘ μέχρι το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει την κοινωνία και ενώ ετοιμάζονται να φέρουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση της ΝΔ επενδύει στην καταστολή με επίκεντρο τα πανεπιστήμια για να υλοποιήσει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και για να προσελκύσει ένα ακροδεξιό ακροατήριο. Εμείς ξεκαθαρίζουμε, ότι το φοιτητικό κίνημα δεν θα ανεχτεί άλλο τέτοιες καταστάσεις ούτε εντός ούτε εκτός των σχολών μας. Θα υπερασπιστούμε το άσυλο μέχρι τέλους, θα σπάσουμε την τρομοκρατία και το φόβο στο δρόμο μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους! Η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και του πολέμου θα χάσει από το λαό και τη νεολαία! Απέναντι σε όσους μας τάζουν έναν κρύο χειμώνα, εμείς τους υποσχόμαστε πως θα τον κάνουμε καυτό!», αναφέρεται στις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας για την αναβληθείσα πανεκπαιδευτική διαδήλωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου