Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Μεραρχία Έδεσσας: Αυτό τελικά είναι ο στρατός; Όποιος έχει το μεγαλύτερο βύσμα επιβιώνει ;

Ας απαντήσει το ΓΕΣ, γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ της Μεραρχίας, του στρατοπέδου στο Καλέτζο, την Άσσυρο και το Γ Σώμα Στρατού
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θέλω να αναφερθώ σε κάποια γεγονότα τα οποία όσο υπηρετούσα στη Μεραρχία Έδεσσας με έκαναν να φρύξω και να περάσω πολύ άσχημα. Αρχικά να πω ότι θα μιλήσω για την κόντρα της Μεραρχίας με το στρατόπεδο Καλέτζο, που αφορά την κόντρα μεταξύ των φαντάρων στο Καλέτζο και στην Μεραρχία. 
Αρχικά αυτό που βίωσα στο Καλέτζο από τους φαντάρους είναι απερίγραπτο. 
Στα μέσα της θητείας μου ήταν να κατέβω στην Μεραρχία από το Καλέτζο. 
Τότε άρχισαν όλα . 
Όλοι οι φαντάροι, οι παλιοί κυρίως, άρχισαν μια προπαγάνδα για την Μεραρχία, εκ των οποίων κάποια από αυτά ήταν αληθή και κάποια ήταν μεγάλες συκοφαντίες.

Στην Μεραρχία περάσαμε 5 μήνες εμπλοκή, με 1-2 Διανυχτερεύσεις και υπήρξε μια περίοδος 20 περίπου μερών όπου είχαμε μηδέν Διανυχτερεύσεις. 
Φτάσαμε σε σημείο όλοι οι στρατιώτες να βαράμε παραπάνω από 19 υπηρεσίες, πράγμα το όποιο δεν προβλέπετε ειδικά για ένα διάστημα 5 μηνών, δεν μιλάμε για μια εβδομάδα, μιλάμε για 5 μήνες. 
Την ίδια περίοδο η κατάσταση στο Καλάτζο ήταν πολύ καλύτερη.
Συν όλα αυτά Αξιωματικός μας κορόιδευε και μας έλεγε από εβδομάδα σε εβδομάδα ότι θα φέρουν άτομα πράγμα που κατάντησε βαρετό και να γίνεται για 2 μήνες και να ακούμε για δυο μήνες από εβδομάδα σε εβδομάδα ότι θα έρθουν άτομα και ότι θα φτιάξει το πρόβλημα. 
Εν τέλη δεν ήρθαν ποτέ αυτά τα άτομα . 
Μπήκε η καινούρια η ΕΣΣΟ και τότε είδαμε τους πρώτους 6 που ήρθαν.
Δεν γινόταν αλλιώς, έπρεπε να κατεβάσουν κάποιους γιατί αλλιώς δεν έβγαινε η υπηρεσία. 
Είχαμε καταντήσει να είμαστε όλοι ακριβώς για όλες τις υπηρεσίες 13 άτομα για 13 υπηρεσίες. 
Αφού ήρθαν αυτά τα 6 άτομα και επιτέλους είχαμε 3-4 Διανυχτερεύσεις και για μια εβδομάδα ήμασταν κάπως καλύτερα.
Τότε υπήρξε παρέμβαση και ζητούν 2 άτομα να ανέβουν πάνω στο Καλέτζο γιατί δεν βγαίνει η υπηρεσία τους. 
Σε 2 μέρες μετά το γεγονός ένας στρατιώτης μαθαίνουμε ότι παίρνει 11 μέρες τιμητική, σκέτη χωρίς άδεια δικιά του. 
Με βάση εντολή της Μεραρχίας κάθε άδεια δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10 μέρες και εάν αυτό γίνει δεν μπορεί να είναι σκέτη τιμητική δηλαδή πρέπει να είναι μια μίξη κανονικής άδειας και τιμητικής.
Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει μεγάλη δύναμη προς το παρόν στα στρατόπεδα. 
Ο εν λόγο βύσματιας πήρε σκέτη τιμητική που από όσο γνωρίζουμε έχει ξανά πάρει άλλες τόσες . 
Σε σύγκριση με τους στρατιώτες στην Μεραρχία που ακολουθούνε ακριβώς τις εντολές όσον αφορά την άδεια και δεν έχουν δοθεί ποτέ και σε κανέναν ανάλογες τιμητικές. 
Γεγονός πραγματικά άδικο και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, οι τιμητικές πάνω στο Καλέτζο πέφτουν βροχή και όταν ζητάνε οι στρατιώτες της μεραρχίας για σοβαρούς και προσωπικούς λογούς δεν δίνονται . 
Ακόμα εάν τρέχει κάτι πολύ σοβαρό και πρέπει να πάρουμε άδεια επειδή δεν έχει άτομα η μεραρχία, μας αναγκάζουν να ανέβουμε στο Καλέτζο να έρθει άλλος κάτω και να πάρουμε από εκεί την άδεια. 
Όταν γυρνάμε από τις άδειες δεν μας ξανακατεβάζουν κάτω. 
Πράγμα που είαι αν μη τι άλλο απαράδεκτο. 
Τώρα θα αναφερθώ σε ένα θέμα το όποιο κάποτε είχε επιλυθεί. 
Μέχρι και πριν 2 χρόνια όταν η Μεραρχία δεν είχε άτομα ανά 15 μέρες σαν γκρουπάκι η Άσσηρος και το Γ Σώμα στέλνανε κάποια άτομα στην Μεραρχία ώστε να μην πηγαίνει 1-7 στην Άσσηρο και στο Γ Σώμα και στην μεραρχία Έδεσσας πάει εμπλοκή με 0 Διανυχτερεύσεις. 
Με αυτόν τρόπο βοηθούσαν την μεραρχία να αντεπεξέλθει στις υπηρεσίες χωρίς να πίνει το αίμα των στρατιωτών και να λιώνουν στις υπηρεσίες. Μέχρι όταν απολύθηκα αυτό δεν είχε αλλάξει, ΙΣΑ ΙΣΑ δεν γινόταν τίποτα και είχαμε φτάσει σημείο η ΛΑΦΕ που αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι του στρατοπέδου και δεν έχει σχέση με την διμοιρία να μας βοηθούν ως έσχατη λύση , στην ουσία μας έδινε 1-2 άτομα για θαλαμοφύλακες ώστε να έχουμε 2 διανυχτερεύσεις παραπάνω, πράγμα εξωπραγματικό.
Έχουμε φτάσει σε ακραία σημεία.
Αντίστοιχα το ΚΕΠΙΚ που και αυτό αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι άρχισε να κάνει πύλες αλλά που όχι στην μεραρχία , πήγαινε πάνω στο Καλέτζο.
Και προφανώς αυτό γινόταν για να τους πάει ακόμα καλύτερα από ότι τους πήγαινε και να μην φάνε ούτε μια εβδομάδα εμπλοκής πάνω, την ώρα που οι στρατιώτες της μεραρχίας είχαν ξεχάσει πως είναι το κρεβάτι του σπιτιού τους. 
Τέλος θέλω να καταγγείλω απειλές των φαντάρων του στρατοπέδου Καλέτζου, συγκεκριμένα σε κάποιες συζητήσεις υποθηκών τα εξής ότι εάν πάρει η μεραρχία κόσμο από την καινούρια ΕΣΣΟ θα πάρουν τηλεφωνά για να μας αφήσουν ξανά με 0 διανυχτερεύσεις. 
Αυτό τελικά είναι ο στρατός; 
Όποιος έχει το μεγαλύτερο βύσμα επιβιώνει ; 
Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη ; 
Μπαίνουμε στον στρατό και παύουμε να είμαστε άνθρωποι; 
Απειλούμε συνφάνταρους μας ώστε να καλύψουμε τα συμφέροντα μας και δεν συμβιβαζόμαστε με ένα δίκαιο και ίσο αποτέλεσμα όσον αφορά τον διαμοιρασμό της δύναμης ώστε να μην πηγαίνει το ένα στρατόπεδο εμπλοκή και το άλλο παρά πολύ καλά; 
Ελπίζω αυτό που το γράφω πλέον σαν πολίτης να βοηθήσει τους στρατιώτες στην μεραρχία γιατί πραγματικά βιώνουν συνθήκες και καταστάσεις που πραγματικά εύχομαι να μην τα ζήσει κανένας στρατιώτης στην θητεία του. 
Ελπίζω κάποιοι άνθρωποι να νοιαστούν να διορθώσουν την αδικία που συμβαίνει και να μην αρκούνται απλά στα λογία ότι ΘΑ ΘΑ ΘΑ έρθουν άτομα και να αρχίσουν κάνουν πράξεις γιατί από λογία οι στρατιώτες της μεραρχίας έχουν χορτάσει.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ όλες αυτές τις καταγγελίες;
Η κυβέρνηση της ΝΔ, στρατιωτικοί, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και επιχειρηματίες εμπλέκονται στο άθλιο σύστημα των πελατειακών σχέσεων.
Κυνηγώντας ψήφους και ρουσφέτια.
Και ενώ τα βύσματα βολεύονται οι υπόλοιποι συνφάνταροι βρίσκονται να υπηρετούν ως Σκλάβοι σε αισχρές συνθήκες που δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχουν το 2022.
Και μάλιστα σε έναν στρατό που δαπανά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Όμως πολύ απλά η κυβέρνηση της ΝΔ αγοράζει όπλα και προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματίες Στρατιώτες, την ίδια περίοδο που εκμεταλλεύεται τους φαντάρους εργασιακά και οικονομικά.
Ο λόγος είναι στους συνφάνταρους.
Που καθημερινά αντιλαμβάνονται τι καταπιεστικός και εκμεταλλευτικός είναι ο θεσμός της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Για να σε φέρουν Υποχρεωτικά στον Στρατό όπου κυριαρχεί η Ανισότητα, η Αδικία και η Συναλλαγή. 
Αύξησαν την Στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες και γίνεται χαμός με τα βύσματα. Αυξάνοντας τις διακρίσεις μεταξύ πλούσιων και πολιτικά χρωματισμένων φαντάρων, ντόπιων και τους συνφάνταρους από μακρινούς τόπους καταγωγής.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να έρθουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και να αγωνιστούμε μαζί.
Να βγούμε Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Τι να φοβηθούμε; Ότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα; Ότι θα μας εκδικηθούν;
Ότι και να κάνουν είναι Παράνομο.
Υπολογίζουν τη διαμαρτυρία των φαντάρων, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τη δημοσιότητα των καταγγελιών.
Συνφάνταροι πρέπει να απαιτήσουμε Ακρόαση από το Διοικητή, τον Ταξίαρχο και τον Στρατηγό.
Όσο πιο πολλοί, όσο πιο αποφασιστικά.
Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό μπορούμε να υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, πρέπει να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, την φιλοπόλεμη κυβέρνηση του Μητσοτάκη, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω πλέον έχει πολλά βύσματα και ένα από αυτά μου το έπαιζε φτωχός και με πήρε iPhone χωρίς δόσεις,εγώ δεν θα μπορέσω να το πάρω ποτέ αυτό το κινητό και έχουμε διανυκτέρευση και έξοδο συνέχεια αλλά και τιμητική ,εκτός από αυτό φέτος τα νησιά ειδικά βόρειο Αιγαίο βδςν έχω ξαναδεί τέτοια άδεια στρατόπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή