Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Δεν μπορούν να βρουν κορόιδα για ΟΒΑ-Μισθοφόρους Στρατιώτες και δίνουν νέες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων!

Φαίνεται ότι πάτωσε για μια ακόμα φορά η προσπάθεια στρατολόγησης ΟΒΑ, αυτών των Μισθοφόρων Στρατιωτών που θεωρούνται ο πάτος του βαρελιού των Ενόπλων Δυνάμεων για αυτό και δίνουν νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων μόνο για το Στρατό Ξηράς -μέχρι στιγμής- η οποία ορίζεται η 14η Οκτωβρίου αντί της Παρασκευής, 30 Σεπτεμβρίου 2022.
Έχουν ήδη δημοσιευθεί τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. 
Οι νέοι Μισθοφόροι Στρατιώτες του Στρατού Ξηράς θα προσληφθούν για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.
Ειδικότερα, για ανακατάταξη ή επανακατάταξη οι θέσεις κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:
755 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στον Στρατό Ξηράς (Όπλα – Σώματα και Ειδικές Δυνάμεις)
233 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)
235 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΝ)

Και όμως οι Υπουργοί Άμυνας Παναγιωτόπουλος και Χαρδαλιάς είχαν στηρίξει τόσες ελπίδες στην Ανεργία και τα εργασιακά αδιέξοδα που πλήττουν την νεολαία προκειμένου να τους στρατολογήσουν.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καλούμε ευθέως τα νέα παιδιά να μείνουν μακριά από τον στρατό. 
Η επιλογή αυτή σημαίνει παρακμή της προσωπικότητας του ανθρώπου σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο η στράτευση στον εθνικό-αστικό στρατό σημαίνει άμεσα ότι γινόμαστε εκτελεστικό όργανο την οικονομικής ολιγαρχίας στην Ελλάδα. 
Οι μισθοφόροι θα καλεστούν να επιτεθούν και να καταστείλουν πρόσφυγες στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. 
ΕΠΟΠ και ΟΒΑ θα κληθούν μαζί με φαντάρους να διεκδικήσουν τις ΑΟΖ της Μεσογείου και να σκοτωθούν για τους οικονομικούς ανταγωνισμούς των πετρελαιαρχών σε Ελλάδα και Τουρκία. 
Οι ίδιοι μισθοφόροι θα είναι εκείνοι που θα σταλθούν να σηκώσουν το όπλο σε απεργούς, φοιτητές και ανέργους που διεκδικούν τα δημοκρατικά δικαιώματα τους.

Γιατί όταν το κράτος Άμυνας-Ασφάλειας φοβηθεί από το εργατικό και φοιτητικό κίνημα, πάντα καλεί τον στρατό να καταστείλει τον αγωνιζόμενο λαό. 
Σε προσωπικό επίπεδο μπορούμε να αναφερθούμε σε εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης. 
Οι ΟΒΑ και ΕΠΟΠ είναι ισόβια στο πάτο της στρατιωτικής ιεραρχίας. Καλούνται να κάνουν τα καπρίτσια και τις αγγαρείες που τους αναθέτουν οι αξιωματικοί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. 
Κινούνται φοβισμένοι μέσα στον χώρο των στρατοπέδων και ελπίζουν στην εύνοια κάποιου γνωστού τους πολιτικού προσώπου ή αξιωματικού στο ΓΕΕΘΑ. 
Δηλαδή στηρίζονται στο γλείψιμο και το βύσμα για όσο το δυνατόν καλύτερη μεταχείριση. 
Μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια και δημιουργικότητα. Και όλη αυτή η καταπίεση θα έχει ψυχολογικές επιπτώσεις ή βίαια ξεσπάσματα σε πιο «ευάλωτα» άτομα, όπως η οικογένεια τους ή οι φαντάροι.

Ταυτόχρονα, ο στρατός αποτελεί το προπύργιο του φασισμού, της πατριαρχίας και του σκοταδισμού στην ελληνική κοινωνία. Για οποιοδήποτε πολίτη που έχει τα παραμικρά δημοκρατικά στοιχεία, το περιβάλλον αυτό είναι ασφυκτικό. Οι γυναίκες, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και άλλες μειονότητες δέχονται στο στρατό περιθωριοποίηση και λεκτική βία που κάνει την καθημερινότητα τους δύσκολη. Ο στρατός είναι πολιτισμικά φιλικό περιβάλλον μόνο για ακροδεξιούς.

Εμείς σαν Δίκτυο «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καλούμε την νεολαία να μην απογοητεύεται και να μην ψάχνει οικονομική διέξοδο στον στρατό. 
Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, στις εργατικές λέσχες, στις συνελεύσεις γειτονιάς, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις κινήσεις πόλεων. 
Συλλογικά, διεθνιστικά και ταξικά να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες ζωής. 
Γιατί μόνο η ταξική πάλη θα μας οδηγήσει στο να έχουμε μια καλύτερη ζωή και θα την συνεχίζουμε μέχρι να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

2 σχόλια:

  1. Μα φυσικά είναι να πατώσει όταν θέλουν αμερικανικό στρατό, χωρίς να υπάρχουν εγκαταστάσεις,υλικά, συμπεριφορά, ανταλλακτικά.Οταν λένε δεν έχουμε διάφορες είναι μια μπούρδα,γιατί τους παρέχουν,υλικά, σπίτι με φτηνό ενοίκια δηλαδή τα ΣοΑ και μισθό ώστε να μην έχουν πολλές σκέψεις; ,για το τι να πρωτοπληρωσουν αλλά έτσι είναι όταν ξεχνούν πως είναι να πληρώνεις ενοίκια κανονικά.Δεν πάνε όλοι στο τόπο τους και όσοι είναι στο τόπο τους και λένε,ότι έχουν δυσκολίες λένε ,εάν μεγάλο ψέμα ειδικά όταν έχουν 3μηχανες και 2 διαφορετικά αμάξια και καλά με 1μισθο στην οικογένεια και 2 να έχουν πάλι δεν είναι λίγα για όλα να πληρώνουν.Το ψέμα παντού έχει γίνει αηδία στο στρατό,ειδικά με αυτούς που θέλουν να τους μεταφέρουν χωρίς να δίνουν βοήθεια στον άλλον που τον μεταφέρει συνέχεια αλλά προτιμούν να καίνε τα λεφτά τους εξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελουν αμερικανικο στρατο με μισθους ινδιας και εγκαταστασεις ινδιας αλλα να μην γραφονται τιποτα στα ατομικα τους εγγραφα οπως θα επρεπε κανονικα (δηλαδη βαψιματα οχηματος,επισκευη κτλ) που θα επρεπε.Η ελλαδα ειναι ετη φωτος πισω σε αυτο το τομεα γιατι ,εαν πας εξω και επιανε το βιογραφικο σου για μια δουλεια εξω δεν θα ετρεχες αριστερα και δεξια με την γραφειοκρατια και εκτος απο αυτο που θελουν να μοιασουν στο αμερικανικο στρατο χωρις να τους δινεις τιποτα απο ασφαλεια γινεται ηλιθιο που σε λενε οτι τα δινουν ολα ,δηλαδη η εξαρτηση του βιετναμ ακομα υπαρχει που δεν προσφερει καμοια ασφαλεια και τα γιλεκα που στελνουν για κατι πυλες ,λες και θα αφοπλισουν βομβα (που την φορανε για 1 χρονικο διαστημα αναλογα την βομβα) και σε θα σωσουν κανεναν,γιατι δεν υπαρχει καν γιατρος σε αυτο το τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή