Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανία: Απελευθέρωσε νέα εδάφη στο Ντονέτσκ – Κινδυνεύουν να περικυκλωθούν οι Ρώσοι στο Λίμαν

Oι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται πως απελευθέρωσαν άλλο ένα χωριό στην περιφέρεια του Ντονέσκ στην ανατολική Ουκρανία, συνεχίζοντας ακάθεκτοι τις επιτυχίες από τότε που ξεκίνησαν την αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί σήμερα στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες μπροστά από ένα κτίριο διοίκησης, στο οποίο ύψωσαν την σημαία της Ουκρανίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτίριο αυτό βρίσκεται στο χωριό Νοβοσελίφκα, στο Ντονέτσκ, το οποίο και απελευθέρωσε σήμερα η Ουκρανία. Η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσημα ότι τα μέλη της υπηρεσίας της, μαζί με την 81η αεροπορική ταξιαρχία, απελευθέρωσαν το χωριό στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, ενώ κατέλαβαν κι ένα ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα.
Η Νοβοσελίφκα βρίσκεται στα βορειοδυτικά της κατεχόμενης από τη Ρωσία βασικής πόλης Λίμαν, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις εδραιώνουν τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη του ποταμού Oskil και σημείωσαν περαιτέρω κέρδη στα περίχωρα της πόλης Λίμαν», αναφέρει στην ενημέρωσή του και το Institute for the Study of War (ISW), επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η Ουκρανία συνεχίζει την απελευθέρωση σημαντικών κόμβων, την ίδια ώρα που η Ρωσία έχει διεξάγει ψευδοδημοψηφίσματα και ετοιμάζεται να προσαρτήσει ουκρανικά εδάφη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, λόγω των εντεινώμενων ουκρανικών αντεπιθέσεων στο Ντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις κινδυνεύουν να περικυκλωθούν στην πόλη Λίμαν, καθώς η Ουκρανία διεξάγει επιχειρήσεις στον βόρειο και ανατολικό άξονα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου