Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Yποχώρησαν οι Ρώσοι στην Χερσώνα: Αιφνιδιαστική επίθεση των Ουκρανών με άρματα μάχης Leopard και ΤΟΜΑ Bradley- Κατέλαβαν Vysokopole & Blahodativka!

Yποχώρησαν οι Ρώσοι στην Χερσώνα: Αιφνιδιαστική επίθεση των Ουκρανών με άρματα μάχης Leopard και ΤΟΜΑ Bradley- Κατέλαβαν Vysokopole & Blahodativka!
Σφοδρές συγκρούσεις - Υπερπλήρη τα νοσοκομεία στο Νικολάεφ

Ο Ουκρανικός Στρατός διέψευσε πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καθώς συγκέντρωσε ισχυρές δυνάμεις με άρματα μάχης Leopard και ΤΟΜΑ Bradley εξαπολύοντας επίθεση στην Χερσώνα.

Ο ρωσικός Στρατός έχασε έδαφος, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν και να καταφύγουν σε δεύτερη γραμμή άμυνας.

Oι Ουκρανοί αιφνιδίασαν: Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επικεντρωθεί στην εξάλειψη του προγεφυρώματος στο τομέα Andreevka του μετώπου, και ξεκίνησαν αντεπίθεση στο Vysokopolye από τα βόρεια προάστια του Olgino και του Potemkino.

Ο ουκρανικός Στρατός κατάφερε να καταλάβει την περιοχή και να υψώσει την σημαία σε ένα από τα κτίρια στα νοτιοδυτικά προάστια της Vysokopole. Δείτε την εικόνα παρακάτω


Οι ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την περιοχή Vysokopole (περιοχή Berislavsky) καθώς ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να τις περικυκλώσει κτυπώντας από δύο περιοχές, από το Olgino και το Potemkino.
Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την Blahodativka

-Ταυτόχρονα, διεξάγονται μάχες για τα νότια προάστια του Olgino (υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας) και του Αρχάγγελσκ (τουλάχιστον ο μισός οικισμός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

-Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες δυνάμεις ανακατέλαβαν την Blahodativka και επανασυνδέθηκαν με τις εγκλωβισμένες μονάδες στο προγεφύρωμα.

– Η Ουκρανία συνεχίζει να χτυπά και τις δύο γέφυρες και τα πορθμεία κατά μήκος του Ντνίπρο.

Οι ρωσικές Ένοπλες δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στην επόμενη γραμμή άμυνας όπως δείχνει ο τελευταίος χάρτης του κειμένου.

Ο ουκρανικός Στρατός προσπαθεί συνεχώς να περικυκλώσει τους Ρώσους αλεξιπτωτιστές και να τους βάλει υπό την ζώνη πυρός του πυροβολικού του.

Το ρωσικό Ναυτικό αναγκάστηκε να εξαπολύσει πυραύλους κρουζ από την μαύρη Θάλασσα για να συνδράμει στις προσπάθειες των Αλεξιπτωτιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι κάνουν λόγο για καταστροφή τεσσάρων αμερικανικών ΤΟΜΑ Bradley, αν και δεν είχε αναφερθεί η προμήθεια τους στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βίντεο: Οι Ρώσοι στέλνουν ισχυρές δυνάμεις από την Κριμαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου