Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο DE GAULLE-Τι δουλειά έχει η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» στον Ινδικό Ωκεανό!


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταγγείλει ξανά και ξανά ότι οι τρομακτικοί εξοπλισμοί που πραγματοποιεί η κβέρνηση της ΝΔ και οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. εξυπηρετούν τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, με επίδικα ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο Αιγαίου/Ανατολικής Μεσογείου, σε συνδυασμό με την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και την ένταξη στην Αρχιτεκτονική Πολέμου και Ελέγχου που συγκροτούν στην περιοχή, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης. 
Στο πλαίσιο αυτό είχαμε δύο σημαντικές εξελίξεις.  
Καταρχήν, την Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με Μονάδες του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE. Από την Τετάρτη 23 έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες της Ομάδας Συνοδείας Task Force 473 (TF 473) του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE, στην θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ιονίου, Ανατολικά και Νότια της Πελοποννήσου και Νοτίως της νήσου Κρήτης.
Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard , και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.
Ας δούμε πως μεταφράζονται επιχειρησιακά και πολιτικά όλα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. 
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με Μαχητικά Αεροσκάφη RAFALE F3R για πρώτη φορά μετά την επιχειρησιακή τους ένταξη σε αυτές , καθώς και με F-16 Block 30, Block 50, Block 52+, Block 52+ Advanced και F-4, ενώ από την Ναυτική Δύναμη TF 473 συμμετείχε το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο επιχειρούσαν Μαχητικά Αεροσκάφη RAFALE-M και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C HAWKEYE. 
Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα:Επιθετικές Επιχειρήσεις (Offensive Counter Air – OCA).
Επίθεση/Προστασία Μονάδος Υψηλής Αξίας (High Value Airborne Asset Attack/Protect – HVAA Attack/Protect).
Μικτές Επιχειρήσεις Εναέριας Υπεροχής (Joint Engagement Zone – JEZ).
Εκπαίδευση Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων Αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).
Αεροπορική Συνδρομή σε Ναυτικές Επιχειρήσεις (Air Power Contribution to Maritime Ops – APCMO).
Σε συνδυασμό με την παραπάνω συνεκπαίδευση πρέπει να εξετάσουμε την ένταξη της φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ» στην Δύναμη του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ.
Η εν λόγω συμμετοχή έχει διάρκεια μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2022Costas Baltas/Pool via AP

Στη δύναμη της Ομάδας Συνοδείας Task Force 473 (TF 473) του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου Ντερ Γκωλ στην Μεσόγειο Θάλασσα, εντάχθηκε τη Δευτέρα (14/11) η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η εν λόγω συμμετοχή έχει διάρκεια μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2022.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ελληνική φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ θα ακολουθήσει τη γαλλική αρμάδα στον Ινδικό Ωκεανό.
Πιστεύουμε ότι τα ελληνικά πολεμικά μέσα και οι ναύτες/μόνιμο προσωπικό δεν έχουν καμιά δουλειά να βγαίνουν εκτός συνόρων.
όλες αυτές αυτές οι αποστολές εξυπηρετούν την απόπειρα στρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής άρχουσας τάξης που μεταφράζεται σε πολιτικά και οικονομικά κέρδη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται αυτή την περίοδο στην πρώτη γραμμή των αμερικανικών και νατοϊκών σχεδιασμών, στα Βαλκάνια, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και φτάνουν μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.
Πρέπει να αντιδράσουμε.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου