Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Συρία: Οι Κούρδοι αναστέλλουν τις κοινές επιχειρήσεις με τους Αμερικανούς, λόγω τουρκικών επιθέσεων

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις, που βοήθησε στη νίκη επί των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία, σταμάτησαν όλες τις κοινές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα των τουρκικών βομβαρδισμών στην περιοχή που ελέγχουν, δήλωσε εκπρόσωπός τους την Παρασκευή.

Συρία: Οι Κούρδοι αναστέλλουν τις κοινές επιχειρήσεις με τους Αμερικανούς, λόγω τουρκικών επιθέσεων© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η Τουρκία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές της στη βόρεια Συρία τις τελευταίες εβδομάδες και προετοιμάζει και χερσαία εισβολή εναντίον Σύρων Κούρδων μαχητών που αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η αντιμετώπιση μιας νέας τουρκικής εισβολής θα εκτρέψει τους πόρους από την περιφρούρηση μιας φυλακής που κρατά μαχητές του ISIS ή τη στόχευση θυλάκων του ISIS που εξακολουθούν να εξακολουθούν να πραγματοποιούν επιθέσεις στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος Αράμ Χένα δήλωσε στο Reuters ότι όλες οι διαδικασίες συντονισμού και οι κοινές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις με τον συνασπισμό καθώς και όλες οι κοινές ειδικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούσαμε τακτικά έχουν σταματήσει.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι οι επιχειρήσεις κατά του ISIS δεν έχουν σταματήσει.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου