Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από Ισραηλινό αστυνομικό

Ένας Παλαιστίνιος 22 ετών έχασε τη ζωή του στη Δυτική Όχθη από πυρά Ισραηλινού αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο Παλαιστίνιος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα ενός αυτοκινήτου και να επιτεθεί σε ζευγάρι ισραηλινών πολιτών στην περιοχή Χαουάρα, στην είσοδο της Νάμπλους, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Ο Παλαιστίνιος εντοπίστηκε από ομάδα συνοριοφρουρών και όταν, κατά την ισραηλινή αστυνομία, ο επικεφαλής της περιπόλου επενέβη, «πρόβαλε αντίσταση και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο του». Ο αξιωματικός τότε πυροβόλησε επανειλημμένα και σκότωσε τον Παλαιστίνιο λόγω «της ανησυχίας που είχε για τη ζωή του και των υπολοίπων».

Όμως η εκδοχή αυτή των γεγονότων αμφισβητήθηκε από μέλος του δημοτικού συμβουλίου στη Χαουάρα, τον Ουάτζα Όντεχ, ο οποίος είπε πως οι ισραηλινοί άνοιξαν πυρ έπειτα από «καυγά» ανάμεσα στο θύμα και τον ισραηλινό συνοριοφρουρό.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν επέτρεψαν «σε πολίτες και ασθενοφόρα να προσεγγίσουν για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθεια».

Πρόκειται για τον ένατο Παλαιστίνιο που χάνει τη ζωή του μέσα σε τρία 24ωρα στη Δυτική Όχθη. Στην πλειονότητά τους, τα θύματα σκοτώθηκαν έπειτα από συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ή εφόδους των τελευταίων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, wafa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου