Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

O Μητσοτάκης δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στους συνφάνταρους, αλλά δίνει 45 εκατομμύρια ευρώ στους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας

Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη να χρηματοδοτήσει με 45 εκατ. ευρώ τους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο δια αντιπροσώπων που διεξάγεται με τους πιο αισχρούς όρους και έχοντας βάλει στο στόχαστρο αμάχους ανεξαρτήτως εθνότητας, είναι προκλητική αλλά και αποκαλυπτική.
Έχοντας ανταμείψει με το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ τους Πραιτοριανούς Αστυνομικούς που δολοφονούν παιδιά και με την αδίστακτη βία καταστέλλουν την νεολαία και τους εργαζόμενους....
Έχοντας βεβαίως την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ!
Έρχεται με αυτή την απόφαση να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή κλιμάκωση της στήριξης του ακροδεξιού ουκρανικού καθεστώτος με 9 δις ευρώ, μιας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Ευρώπης που θέλει αναβάθμιση του ρόλου της.
Των 45 εκατομμυρίων ευρώ που δίνει το ελληνικό αστικό κράτος έχουν προηγηθεί τα δεκάδες τεθωρακισμένα, οι τόνοι πολεμικού υλικού του.
Η εμπλοκή-συμμετοχή στον βρώμικο πόλεμο της Ουκρανίας και η άμεση ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς είναι το όχημα για την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού ρόλου του ελληνικού καπιταλισμού, ο οποίος αναζητά διευρυμένο ρόλο στην νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου και Καταστολής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης.
Αυτή είναι η νέα Στρατηγική Ασφάλειας του ελληνικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που καταστέλλει τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, κυνηγά-Επαναπροωθεί πρόσφυγες-μετανάστες υπερασπίζοντας τα αιματοβαμμένα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, αναγάγει την Αλεξανδρούπολη στο πιο σημαντικό πέρασμα του ΝΑΤΟ για τον εφοδιασμό του Ουκρανικού στρατού και μετατρέπει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε πολεμική βάση των ΗΠΑΣ-ΝΑΤΟ, ενώ ο ελληνικός αστικός στρατός ανασυγκροτείται για να παρεμβαίνει σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ινδικό-Ειρηνικό Ωκεανό.
Στο πλαίσιο αυτό διαβάζουμε:         

Έχοντας υπόψη:

1. Την υπ’ αρ. 2022/1201 απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2022.
2. Την υπό στοιχεία 2022/1628 απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2022.
3. Τις διατάξεις:
(α) Του άρθρου 91Α του ν. 4549/2018 .Διατάξεις για σίστηκε-εγκρίθηκε η χορήγηση έκτακτης Μακροοικονομικής Χρηματοδοτικής Συνδρομής από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ουκρανία υπό μορφή δανείων, ύψους 1 και 5 δισ. ευρώ αντίστοιχα, ήτοι δάνεια 6 δισ. ευρώ.
Οι εν λόγω δύο αποφάσεις αποτελούν το πρώτο και το δεύτερο στάδιο της προγραμματισμένης πλήρους έκτακτης Μακροοικονομικής Χρηματοδοτικής Συνδρομής από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ουκρανία, ύψους έως 9 δισ. ευρώ, αναμένεται δε περαιτέρω απόφαση που θα αφορά το τρίτο στάδιο για τη χορήγηση και των υπολοίπων δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ.
Τα δάνεια προς την Ουκρανία θα χορηγούνται δια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, με τις υπ’ αρ. 2022/1201/12.07.2022 και 2022/1628/20.09.2022 αποφάσεις, έχει εξουσιοδοτηθεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δανείζεται τα αναγκαία κεφάλαια από τις κεφαλαιαγορές ή από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ακολούθως να δανείζει την Ουκρανία. Το δάνειο του 1 δισ. ευρώ έχει ήδη χορηγηθεί στην Ουκρανία την 1η και στις 2 Αυγούστου 2022, ενώ τα δάνεια των 5 δισ. ευρώ είναι σε διαδικασία χορήγησης. Η διάρκεια των εν λόγων δανείων είναι 25 έτη.
Στα ανωτέρω δάνεια των 6 δισ. ευρώ, τα κράτη – μέλη παρέχουν συνολικές εγγυήσεις 3,66 δισ. ευρώ (6 δισ.ευρώ Χ 61%) με σκοπό την ενίσχυση του Κοινού Ταμείου Προβλέψεων, στο οποίο συγκεντρώνονται οι προβλέψεις του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κάλυψη ενδεχόμενων υποχρεώσεων που δύναται να προκύψουν από καταπτώσεις εγγυήσεων και προγράμματα Μακροοικονομικής Χρηματοδοτικής Συνδρομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς άλλες χώρες.
Η εγγύηση της Ελλάδας, στο συνολικό εγγυημένο ποσό των 3,66 δισ. ευρώ, αντιστοιχεί σε 45.269.735 ευρώ (3,66 δισ. ευρώ Χ 1,2368780107407%).
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Και ενώ η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη αποφάσιζε την αποστολή όπλων, πυρομαχικών, εκατομμυρίων ευρώ στην ακροδεξιά Κυβέρνηση της Ουκρανίας γυρνούσε, απέρριπτε το δίκαιο αίτημα των φαντάρων για αύξηση του μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ μηνιαίως.
 Εμείς απαιτούμε: 
να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του βασικού, 
να εγγραφόμαστε στο ταμείο ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα, 
να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της στρατιωτικής θητείας καθώς και δωρεάν μετακινήσεις σε κάθε άδεια. Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην εμπλοκή/συμμετοχή της Ελλάδας στον ουκρανικό πόλεμο και τις ασκήσεις. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή, φορέα, συλλογικότητα, σωματείο να στηρίξει την προσπάθεια μας για μια θητεία αξιοπρεπή. 
Να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου