Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Καμπάνια οικονομικής στήριξης της οικογένειας της 12χρονης-Απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της μητέρας


Καμπάνια οικονομικής στήριξης της οικογένειας της 12χρονης-Απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της μητέρας

Παραθέτουμε παρακάτω προηγούμενο δελτίο τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην οικογένεια της 12χρονης από τον Κολωνό.
Στηρίζουμε την καμπάνια για την οικονομική στήριξη της με καταθέσεις σε λογαριασμό που άνοιξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αριστοτέλης" στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό: GR 58 017101100060 11040030 321.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, παρά την αντίθετη πρόταση της εισηγήτριας, για τη μη αποφυλάκιση της προφυλακισμένης μητέρας είναι άδικη, βαθιά ταξική, στέλνει μήνυμα να μη σπάει η σιωπή και να μην καταγγέλλονται όσοι υψηλά ιστάμενοι είναι δράστες βιασμών, μαστροπείας και πρωταγωνιστές κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Η απόφαση δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην οικογένεια.
Δυναμώνουμε την προσπάθεια για να ικανοποιηθεί το αίτημα που έχει κατατεθεί της αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους της μητέρας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην υπάρξει συγκάλυψη των βιασμών και του κυκλώματος μαστροπείας της 12χρονης.
Παρακάτω προηγούμενο δελτίο τύπου για την αλληλεγγύη και την οικονομική στήριξη στην οικογένεια.

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 13/1/2023, εκδικάστηκε από το δικαστικό συμβούλιο η αίτηση αποφυλάκισης της μάνας της δωδεκάχρονης επιζώσας από το trafficking του Κολωνού, μετά από τέσσερις μήνες φυλακής, χωρίς στοιχεία, μακρυά από τα παιδιά της που, την έχουν απόλυτη ανάγκη.
Η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Στα δικαστήρια οργανώθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης και στήριξης της οικογένειας και απαίτησης για την άμεση αποφυλάκιση της μάνας.

Την παρέμβαση οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης σωματείων, συλλογικοτήτων, φορέων και αλληλέγγυων.

Ψηφίσματα συμπαράστασης εξέδωσαν:
Σωματεία:
1. Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης"
2. Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής
3. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
4. Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ ΑΕΙ

Συλλογικότητες γειτονιών:
1. Λαϊκή συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακ. Πλάτωνα
2. Το μυρμήγκι
3. Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Φεμινιστικές συλλογικότητες:
1. Ανοιχτή Φεμινιστική Συνέλευση
2. Το σπίτι των γυναικών για την ενδυνάμωση και τη χειραφέτηση
3.Sabbat burn the rich not the witch

και Κινήσεις για τα Δημοκρατικά δικαιώματα:
1. Κίνηση για τις Ελευθερίες τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και την Αλληλεγγύη (ΚΕΔΔΑ)

Για την άμεση οικονομική υποστήριξη των αναγκών της πολυμελούς οικογένειας, με δεδομένη την πλήρη απουσία οιασδήποτε μέριμνας δημοτικής και κρατικής, ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ της περιοχής "ο Αριστοτέλης" άνοιξε λογαριασμό αλληλεγγύης στην οικογένεια με αιτιολογία κατάθεσης οικονομική ενίσχυση στη 12 χρονη και την οικογένεια της από τον Κολωνό, στη τράπεζα Πειραιώς με αριθμό: GR 58 017101100060 11040030 321, τον οποίο απευθύνουμε σε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τις αλληλέγγυες/ους.

Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:
- Άμεση και πραγματική στήριξη της δωδεκάχρονης και της οικογένειάς της από την πολιτεία και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς
- Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking και των σχέσεών του με τα κέντρα εξουσίας, που δρα και στη γειτονιά του Κολωνού
- Άμεση αποφυλάκιση της μάνας της δωδεκάχρονης. Διαφύλαξη του 12χρονου παιδιού και της οικογένειάς του από το διασυρμό και τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ.
15/1/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου