Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Δριμεία επανεκκίνηση των μαχών: η Μόσχα λέει ότι σκότωσε 600 Ουκρανούς


Κατεστραμμένα τεθωρακισμένα κοντά στο χωριό Μπογκορόντιτσνε στο ΝτονέτσκAP Photo/Evgeniy Maloletka
Δριμεία επανεκκίνηση των μαχών: η Μόσχα λέει ότι σκότωσε 600 Ουκρανούς
efsyn.gr
Πυραυλικές επιθέσεις και αναφορές για εκατοντάδες θανάτους έφερε η επαύριο της μονομερούς εκεχειρίας που κήρυξε λόγω Χριστουγέννων η Ρωσία στην Ουκρανία. Ούτως ή άλλως, η κατάπαυση πυρός δεν τηρήθηκε, καθώς οι δύο πλευρές έκαναν αναφορές για επιθέσεις τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σήμερα Κυριακή σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μια επίθεση με ρουκέτες σε κτίρια στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία που στεγάζουν προσωρινά τις ουκρανικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που σημειώνει ότι ακόμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία, επρόκειτο για επίθεση-αντίποινα στην ουκρανική στις αρχές της χρονιάς σε ρωσικό στρατώνα στη Μακίιβκα, σε περιοχή του Ντόνετσκ που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αν η πληροφορία ισχύει, θα είναι το χτύπημα με τις μεγαλύτερες μαζικές απώλειες για τις ουκρανικές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ο δήμαρχος του Κραματόρσκ επιβεβαίωσε την επίθεση μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν θύματα. Από τη δική του πλευρά, το ρωσικό υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι χάρη σε πληροφορίες από «αξιόπιστες πηγές», κατόρθωσε να θέσει στο στόχαστρό του τα ουκρανικά στρατεύματα και πως γνωρίζει ότι 700 Ουκρανοί στρατιώτες στεγάζονταν σε έναν ξενώνα και περισσότεροι από 600 σε άλλο.

«Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε αυτά τα προσωρινά σημεία στρατωνισμού μονάδων του ουκρανικού στρατού, περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ουκρανικά πλήγματα σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί που βρίσκονται σε περιοχή του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, επλήγησαν από πυραυλική επίθεση του ουκρανικού στρατού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκε μια γυναίκα

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο υποστήριξαν ότι επλήγησαν τα εργοστάσια στη Ζούχρες και τη Νόβιι Σβιτ και πως κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια. Το TASS ανέφερε πως το πλήγμα έγινε με πυραυλικό σύστημα πολλαπλών εκτοξευτήρων και πως έχει σκοτωθεί ένα άτομο. «Το σώμα μιας νεκρής γυναίκας ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια στο εργοστάσιο», ανάφερε.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Ουκρανία, η οποία ποτέ δεν αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις μέσα στη Ρωσία ή σε έδαφος που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου