Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Ισόβιος αποκλεισμός σε τέσσερις προπονητές στο ποδόσφαιρο γυναικών των ΗΠΑ, για σεξουαλική κακοποίηση παικτριών

The Press Project
Ισόβιος αποκλεισμός σε τέσσερις προπονητές στο ποδόσφαιρο γυναικών των ΗΠΑ, για σεξουαλική κακοποίηση παικτριών
Η διοργανώτρια Αρχή του ποδοσφαίρου γυναικών στις ΗΠΑ (NWSL), ανακοίνωσε τον ισόβιο αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα σχετική με το παιχνίδι, σε τέσσερις προπονητές που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση σε παίκτριες, έναν μήνα μετά το πόρισμα της έκθεσης έρευνας, για βία και κακοποίηση στον χώρο.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για να τιμωρηθούν αυτά τα «συνεχιζόμενα αδικήματα», που επαληθεύθηκαν μετά από 14 μήνες εξέτασης καταγγελιών από παίκτριες της NWSL που ήταν επίσης θύματα χειραγώγησης, εκφοβισμού και αντιποίνων, καθώς και ένοχη παθητικότητα και αδράνεια από ιδιοκτήτες και διευθυντές πολλών συλλόγων, το Σώμα με επικεφαλής την επίτροπο, Τζέσικα Μπέρμαν, επέβαλε μια σειρά κυρώσεων.

Η βαρύτερη ποινή -λόγω της οριστικότητάς της- αφορά στους Πολ Ρίλεϊ, Κρίστι Χόλι, Ρόρι Ντέϊμς και Ρίτσι Μπερκ, καθώς τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό.

Ο Ράιλι, πρώην προπονητής των Πόρτλαντ Θορνς, κατηγορήθηκε από δύο παίκτριες ότι εξανάγκασε την πρώτο σε μη συναινετικό σεξ και παρενόχλησε σεξουαλικά την δεύτερη, ενώ η περίπτωση του, αποτέλεσε αντικείμενο ξεχωριστής έρευνας για το αμερικανικό ποδόσφαιρο, υπό την ηγεσία της πρώην Γενικής Εισαγγελίας των ΗΠΑ, Σάλι Γέιτς.

Ο Χόλι, που ήταν επικεφαλής στην Ρέϊσινγκ Λούισβιλ, απολύθηκε αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση και σωματική επαφή σε παίκτρια, ενώ ο Ντέϊμς, πρώην προπονητής των Ερυθρών Αστέρων του Σικάγο, τέθηκε επίσης υπό έλεγχο στην έκθεση Γέϊτς, η οποία περιγράφει λεπτομερώς την τάση του να επιτίθεται λεκτικά, να προσβάλλει και να απειλεί παίκτριες.

Τέλος, ο Μπερκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής των Ουάσινγκτον Σπίριτ, είχε τη συνήθεια να στιγματίζει λεκτικά την εθνικότητα των παικτριών, ενώ ο πρώην βοηθός προπονητής των Ερυθρών Αστέρων του Σικάγο, Κρεγκ Χάρινγκτον και η πρώην γενική διευθύντρια της Γκόθαμ, Αλις Λάχιου, έχουν αποκλεισθεί για δύο χρόνια, από οποιαδήποτε καθήκοντα που σχετίζονται με την WNSL.

Παράλληλα, οι Ερυθροί Αστέρες του Σικάγο και οι Πόρτλαντ Θορνς θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων και 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αντίστοιχα, για την στάση τους σε αυτές τις περιπτώσεις, που κυμαίνεται από αμέλεια έναντι των πράξεων που διαπράχθηκαν, μέχρι την επιθυμία τους να τα αποκρύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου