Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Θα ταφεί ως ιδιώτης με…βασιλικές τιμές!

Το ότι παραμένει αγέλαστος στη φωτό δεν ξεπλένει τη ντροπή του συμβιβασμού με τη χούντα και την ορκωμοσία της δικτατορικής κυβέρνησης

Χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο με παρεμβάσεις και μελών της οικογένειας του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου (που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών), για να αποφασίσει η κυβέρνηση, μετά και τη γενική κατακραυγή, ότι θα ταφεί ως ιδιώτης και όχι με τιμές αρχηγού κράτους.

Ωστόσο παράλληλα η κυβέρνηση θολώνει το μήνυμα αφού ανακοινώνει ότι η ταφή του αντίθετα με τους «κοινούς θνητούς» θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, κοντά στους «βασιλικούς τάφους». Ακόμα η κυβέρνηση συμφώνησε η κηδεία να γίνει στη Μητρόπολη Αθηνών και να κρατήσει σχεδόν μισή μέρα με την ιεραρχία να ετοιμάζεται να τον κηδέψει ως βασιλιά. Όχι μόνο η τελετή θα γίνει σε ανώτατο επίπεδο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά υπάρχουν σκέψεις να την τελέσουν όλα τα μέλη της Συνόδου φορώντας μάλιστα αρχιερατική στολή! Εάν οι αρχιερείς φορούν την πλήρη αρχιερατική στολή τότε θα πραγματοποιηθεί πλήρης λειτουργία και όχι η εξόδιος ακολουθία που τελείται σε ιδιώτες. «Άτυπα» θα πραγματοποιηθεί και το λαϊκό προσκύνημα, ενώ με αφορμή την υποδοχή των ξένων «υψηλών προσκεκλημένων» από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης η κυβέρνηση θα φροντίσει η εκδήλωση να γίνει με κάθε επισημότητα, τυμπανοκρουσίες και δρακόντεια μέτρα ασφάλειας. Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί επίσημα από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι δεκάδες γαλάζια στελέχη θα σπεύσουν να παραστούν.

Η διγλωσσία της κυβέρνησης φαίνεται και από τα εμετικά μηνύματα των στελεχών της ΝΔ, που πλέκουν το εγκώμιο στον έκπτωτο μονάρχη, προσπερνώντας τα δεινά που προκάλεσε στη δημοκρατία στη χώρα μας και τη συναίνεσή του στον σχηματισμό της πρώτης χουντικής κυβέρνησης. Με αυτό τον τρόπο τα γαλάζια στελέχη προσδοκούν και σε ακροδεξιά-φιλοβασιλικά ψηφαλάκια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Απέναντι στη συστημική εκστρατεία καθαγιασμού της μισητής μοναρχίας και τα κυβερνητικά κρυφά ή φανερά «γύρνα ξανά» εμείς παραμένουμε πάντα με τα «γιουπι-για» του χθες και του σήμερα και την πάλη για αληθινή «λαϊκή κυριαρχία».
Γιάννης Φωτίου

 ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου