Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Πανάκριβη η άδεια εορτών για πολλούς φαντάρους

▸Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

Οι φαντάροι υποχρεώνονται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για λίγες μέρες ελευθερίας

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες συναδέλφων στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων με τις οποίες αποκαλύπτουν το μεγάλο ζήτημα που κρύβει το υπουργείο Άμυνας. Ότι όχι μόνο μας φορτώνουν με την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για να βρουν χιλιάδες δούλους να εργάζονται άμισθα και αναλώσιμους που θα θυσιαστούν για τα συμφέροντα των πλουσίων. Αλλά, αρνούμενοι να αναλάβουν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, μας αναγκάζουν να πληρώνουμε εμείς το σοβαρό κόστος μετακίνησης.
Πρόσφατα, στις καταγγελίες των φαντάρων που υπηρετούν στο Συγκρότημα Στρατηγικών Μεταφορών Χαλκηδόνας στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και το 616 Μ/Κ ΤΠ στο Νεοχώρι Ορεστιάδας Έβρου, ήρθαν να προστεθούν και αυτές των συναδέλφων από το 289 ΤΠ Σαμοθράκης. Και εκείνοι θα ταλαιπωρηθούν και θα αναγκαστούν να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για να απολαύσουν λίγες μέρες ελευθερίας μακριά από του παραλόγου τη θητεία, λαμβάνοντας την εορταστική τους άδεια.
Οι συνάδελφοι από το 616 Μ/Κ ΤΠ στο Νεοχώρι, στην επιστολή τους, στέλνοντας τις ευχές τους σε όλους τους φαντάρους, το Δίκτυο «Σπάρτακος» και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, τόνιζαν ότι το κόστος μετακίνησης για την εορταστική άδεια αντιστοιχεί σε περίπου 120 ευρώ. Αλήθεια, πώς περιμένει το υπουργείο Άμυνας να καλύψουν το σοβαρό αυτό έξοδο οι φαντάροι που αμείβονται με μόλις 8,7 ευρώ; Δεν ενδιαφέρεται το υπουργείο για τέτοια ζητήματα.

Αυτούς τους νοιάζει να στείλουν όπλα στην Ουκρανία, να κάνουν πολεμικές προετοιμασίες με τους Αμερικανούς, να αγοράζουν όπλα και να στέλνουν στρατό στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβόλαια για τους Έλληνες επιχειρηματίες. Είναι η λαϊκή οικογένεια που δοκιμάζεται σκληρά από την παρατεταμένη λιτότητα, την ακρίβεια και την ανεργία, καθώς αποκλειστικά εκείνη καλείται να καλύψει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και υποβάλλεται σε έμμεση φορολόγηση.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι σε αναφορά, διοικητή, ταξίαρχο και στρατηγό, δηλώντας αδυναμία και αρνούμενοι να πληρώσουν το κόστος μετακίνησης στις εορταστικές άδειες, απαιτώντας να το καλύψει το ΓΕΣ και το υπουργείο Άμυνας. Καθοριστικός ο ρόλος και των γονιών που πρέπει να σταθούν μαχητικά στο πλευρό της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» αγωνίζεται ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Απαιτούμε η κυβέρνηση της ΝΔ να καλύψει το κόστος της μετακίνησής μας σε άδειες και εξόδους. Να αυξήσει τον μισθό του φαντάρου στο ύψος του βασικού μισθού. Να μας αναγνωρίσει τα ένσημα που αντιστοιχούν στους δώδεκα μήνες της υποχρεωτικής στράτευσης. Τέλος, να εγγραφόμαστε στο ταμείο ανεργίας αμέσως μετά την απόλυσή μας από τον στρατό.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου