Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Σκάνδαλο με τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο: η Μπόχα από το Βαθύ Κράτος

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ το δημοσίευμα από το Documento 
Ποιος "Υπερήφανος" Ελληνικός Στρατός;
Το Σκάνδαλο με τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο αποκαλύπτει τι είναι ο Στρατός και το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, πως λειτουργούν οι Στρατηγοί και η ΕΥΠ.
ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος, ο "μεγάλος Τουρκοφάγος", 
ο Στρατηγός που στέλνει στρατό στην Σαουδική Αραβία για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της ARAMCO-συνεταίρου του Ομίλου Βαρδινογιάννη και σχεδίαζε να στείλει Ειδικές Δυνάμεις στο Μάλι, στο πλευρό των Γάλλων Μισθοφόρων που μάχονται για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών,  
αυτός που μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει τον Ελληνικο Στρατό στον Ουκρανικό πόλεμο και στέλνει ξανά και ξανά όπλα και πυρομαχικά,
αυτός που κάνει όλα τα χατίρια στους Αμερικανούς και συνεργάζεται με σφαγείς λαών και Άραβες Δικτάτορες,
αυτός που εξασφαλίζει τα αστικά συμφέροντα σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική...
όλα αυτά επομένως που αποκαλύπτουν τα δημοσιεύματα ίσως είναι το Αντίτιμο...
  
Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της ΕΥΠ που υπάγεται στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη παρακολουθεί τον ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Φλώρο...
ΓΙΑΤΙ;
Την απάντηση μας τη δίνει στρατιωτικό σαιτ:
Η υποκλοπή προήλθε από πληροφορίες της ΕΥΠ ότι ο στρατηγός Φλώρος «είχε προσωπική ατζέντα στους εξοπλισμούς», είχε εισπράξει μεγάλη μίζα από τα ελικόπτερα του Ναυτικού και επρόκειτο να την «επενδύσει»
Αμέσως κινήθηκε η συνήθης διαδικασία συλλογής υπογραφών και το κινητό του παγιδεύθηκε για τρεις περιόδους πέρσι την άνοιξη από το σύστημα το «υπηρεσιακό» Syborg της ΕΥΠ.

Στην έκθεση της ΕΥΠ που αποκάλυψε το Documento αναφέρονται μεταξύ άλλων:
αγορά ακινήτου αξίας 1,2 εκ. ευρώ από τα οποία τα 600.000 σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ «ήταν μαύρα».

διαπλοκή και ιδιαίτερες σχέσεις του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου με επιχειρηματίες

συγκρούσεις μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και στήσιμο παγίδων

ώστε να οδηγηθούν στην απαξίωση

Αριβίστες, με έπαρση στρατηγοί που τα κάνουν όλα για την Εξουσία (και όχι μόνο)

Και μετά από όλα αυτά η παραμονή του Κ.Φλώρου ως ΑΓΕΕΘΑ θεωρείται από αναλυτές κάτι παραπάνω από σίγουρη.
ΓΙΑΤΙ;
Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης οδηγείται σε αυτή την επιλογή;
Τόσο ισχυρός θεωρείται ο Κ.Φλώρος;  
Και αν ναι, για ποιο λόγο;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι χρειάζεται ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων ενάντια στο σύγχρονο Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που συγκροτεί ο αστικός κόσμος.
Ένα κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που αναδεικνύεται Εχθρός για τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, τους πρόσφυγες-μετανάστες και μειονοτικούς πληθυσμούς όπως οι ΡΟΜΑ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ:
 Λιγες μέρες αφότου οι έρευνες της ΑΔΑΕ στους παρόχους τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν πλήρως τις λίστες με τους παρακολουθούμενους από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που δημοσίευσε το Documentο δημοσιεύουμε στοιχεία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου

Η επαφή με το υλικό της παρακολούθησης είναι ανατριχιαστική από κάθε άποψη. Το ίδιο το γεγονός της παρακολούθησης του αρχηγού του επιτελείου με αντικείμενο ενδιαφέροντος όχι κάποιο λόγο ασφάλειας αλλά τη συλλογή πληροφοριών για τη ζωή του από μόνο του προκαλεί ανησυχία για τη λειτουργία της δημοκρατίας . Κάποιοι υπάλληλοι της ΕΥΠ ακούνε τον αρχηγό συντάσσουν αναφορές με το τι κάνει και πώς συμπεριφέρεται και τον αποκαλούν στόχο όπως συμβαίνει με τις παρακολουθήσεις κοινών εγκληματιών

Ο στρατηγός Φλώρος όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Documenta φέρει τον κωδικό παρακολούθησης 519c. Το υλικό της παρακολούθησής του αποκαλύπτει πλήρως την παρακρατική λειτουργία.

Στις εκθέσεις παρακολούθησης δεν υπάρχει καμιά αναφορά που να δικαιολογεί ότι ο έλεγχος του σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια. Σε μία από αυτές γίνεται αναφορά σε εξωτερικές πληροφορίες γεγονός που σημαίνει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν βρισκόταν μόνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση αλλά ότι η ΕΥΠ διεξήγαγε ευρύτερη επιχείρηση παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών για το πρόσωπο του. Η διάρκεια παρακολούθησης δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από τα στοιχεία που μας επιδείχτηκαν ωστόσο σε μια έκθεση παρακολούθησης η οποία συντάχθηκε στις Απριλίου 2022 γίνεται αναφορά και σε συνομιλίες που υπήρχαν πολύ πριν.

Η συγκεκριμένη έκθεση εμφανίζει τον Κων Φλώρο να αγοράζει σπίτι στου Παπάγου χρησιμοποιώντας μαύρο χρήμα ενώ αφήνει υπονοούμενα για συνομιλίες που υποκρύπτουν άνομες ενέργειες.

Ο στρατηγός χαρακτηρίζεται υπερόπτης που λειτουργεί με την εύνοια και τη στήριξη επιχειρηματία.

Τον περιγράφει σε έντονη αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ενώ σε μια από τις συνομιλίες φαίνεται να ομολογεί ότι έστησε παγίδα στον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για να τον εκθέσει. Συνολικά εμφανίζεται εχθρικός απέναντι στους πολιτικούς και να διαφημίζει τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εχει καταγραφεί σε συνομιλίες του με υπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων αλλά και με παράγοντες του ελληνικού λόμπι στην Αμερική. Μία απ΄ αυτές τις συνομιλίες στις οποίες γίνεται αναφορά σε «συνάντηση με Εβραίους», αξιολογείται ως πολύ σημαντική από αυτούς που τον παρακολουθούν.

Το περιεχόμενο των συνομιλιών ,ελάχιστων σε σχέση με τον συνολικό όγκο που έχει καταγραφεί θέτει πολύ σοβαρά θέματα και για τον Κυρ. Μητσοτάκη και για τον στρατηγό Φλώρο. Ο Κων. Φλώρος δεν μπορεί να παραμείνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ τη στιγμή που υπάρχουν πλέον δημοσιευμένες αποδείξεις για την παρακολούθηση του και φυσικά υπόνοιες για διακίνηση μαύρου χρήματος. Ο Φλώρος βρέθηκε στο στόχαστρο μιας παρακρατικής εκστρατείας την οποία αποδέχεται και νομιμοποιεί με τη σιωπή του παρότι στρατηγός του Ελληνικού Στρατού. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τη συνολικότερη στάση του απέναντι σε όσα αποκαλύπτονται δημιουργεί πλέον στο στράτευμα έντονη φημολογία για την πιθανότητα να εκβιάζεται ή το λιγότερο να ανταλλάσσει τη σιωπή του με την παραμονή στη θέση του αρχηγού.

Η σημαντικότερη από τις εκθέσεις παρακολούθησης της ΕΥΠ που μας γνωστοποιήθηκαν είναι αυτή που εμφανίζει τον στρατηγό Κων. Φλώρο να αγοράζει σπίτι με μαύρο χρήμα. Η έκθεση αναφέρεται στην περίοδο παρακολούθησης από 9 Απριλίου 2022 έως 27 Μαΐου 2022. Η συγκεκριμένη έκθεση παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με τις πηγές στις αρχές Ιουνίου. Στο τέλος της έκθεσης-ενημερωτικού σημειώματος για την παρακολούθηση ο συντάκτης αναφέρεται στην αγορά σπτπού στην περιοχή του Παπάγου.

Γράφει συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι 1.200.000 ευρώ στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν μαύρα. Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 500 ευρώ το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εμφανίζεται δηλαδή de facto από την ΕΥΠ ως πρόσωπο που έχει εξασφαλίσει παράνομα χρήματα χωρίς να δίνονται αποδεικτικά στοιχεία επ αυτού.

Προφανώς τον παραλήπτη του σημειώματος παρακολούθησης δεν τον ενδιέφεραν οι αποδείξεις αλλά η πληροφορία για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει αφού δεν υπήρχε κανένας πραγματικός λόγος απειλής της εθνικής ασφάλειας.

Τα ραντεβού με τους Εβραίους

Στις Απριλίου 2022 η ΕΥΠ καταγράφει συνομιλία του Κων. Φλώρου ως στόχου με τον Νικόλαο Λαρυγγάκη πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου. Η συνομιλία την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω στο σύνολο της αξιολογείται ως πολύ σημαντική στην έκθεση παρακολούθησης της ΕΥΠ. Ο λόγος για τον οποίο αξιολογείται έτσι είναι ότι κάνει αναφορά σε μια συνάντηση με Εβραίους η οποία απ ό,τι φαίνεται δεν αποτελεί κοινωνική συναναστροφή αλλά σχετίζεται με τα οπλικά συστήματα που εξετάζει να προμηθευτεί η Ελλάδα από την ισραηλινή αγορά που μόλις ανοίγει. Στην έκθεση γίνεται αναφορά στην αμηχανία του Φλώρου ο οποίος γενικώς είναι προσεκτικός στα τηλεφωνήματά του, όταν ο Λαρυγγάκης κάνει αναφορά στη συνάντηση.

Γράφει συγκεκριμένα η έκθεση παρακολούθησης:

«Στις 9/4/2022 ο στόχος συνομιλεί με τον Νικόλαο Λαρυγγάκη Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΝΛ-6947007***) όπου αναφέρονται ιδιαίτερα προσεκτικά σε μια συνάντηση με Εβραίους. Στην αναφορά του ΝΛ ο στόχος επιδίωξε άμεσα να σταματήσει την εν λόγω συζήτηση συγκεκριμένα:

ΝΛ: τότε θα τα πούμε τότε που έχουμε κανονίσει με τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ και με τους…

ΚΦ: Οκ, οκ όταν θα είσαι στην Αθήνα θα τα πούμε…

Στην έκθεση η λέξη Εβραίους γράφεται με κεφαλαία επειδή προφανώς αποτελεί σημείο που πρέπει να προσεχτεί ενώ αφού τελειώνει η έκθεση η συγκεκριμένη συνομιλία αναφέρεται και στα σχόλια ως σημαντική. Γράφει:

Ιδιαίτερα σημαντική φαίνεται η επικοινωνία του με τον Νικόλαο Λαρυγγάκη για τη συνάντησή τους με τους Εβραίους όπου ο στόχος φάνηκε ιδιαίτερα ταραγμένος και επιδίωξε την αλλαγή συζήτησης και την επιθυμία του να γίνει η συνομιλία αυτή μόνο διά ζώσης.

Οι αναφορές στον Βαρδινογιάννη

Γενικώς ο στρατηγός Φλώρος εμφανίζεται προσεκτικός στα τηλεφωνήματά του και στην έκθεση παρακολούθησης καταγράφεται η αμηχανία του όποτε κάποιος συνομιλητής του κάνει αναφορές σε θέματα που ο αρχηγός δεν θέλει να συζητιούνται προφανώς επειδή έχει κάποιες υποψίες για πιθανή παρακολούθησή του. Να τι αναφέρει η έκθεση:

Είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις συνομιλίες του επιλέγει να γίνονται μόνο διά ζώσης ή μέσω της εφαρμογής Signal.  Εκτός από τη συνομιλία με τον Ν. Λαρυγγάκη γίνεται αναφορά σε ακόμη μία συνομιλία στην οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ συμπεριφέρεται αμήχανα επειδή δεν θα ήθελε να γινόταν με τον τρόπο αυτό επειδή πιθανολογεί ότι μπορεί να καταγράφεται και θα τον εκθέσει.

Είναι συνομιλία με τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη. Γράφει το ενημερωτικό σημείωμα της παρακολούθησης:

Ο στόχος φαίνεται ότι επιδιώκει να έχει επαφές με πρόσωπα που μπορούν να επηρεάσουν και να τον βοηθήσουν καθώς είχε αποστείλει ευχετήρια κάρτα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη ο οποίος τον κάλεσε στις 8/4/2022 για να τον ευχαριστήσει.

Στη συνομιλία του ο στόχος φαίνεται λίγο αμήχανος ενδεχομένως λόγω της τηλεφωνικής επικοινωνίας όπου γενικά προσπαθεί να αποφεύγει μιας και εκτιμάται ότι γνωρίζει πως το τηλέφωνο του δεν παρέχει καμία ασφάλεια.

Στο τέλος της έκθεσης γίνεται πάλι αναφορά στον επιχειρηματία τον οποίο ο Φλώρος εμφανίζεται να χρησιμοποιεί για την ανέλιξη του.

Ο στόχος φαίνεται να λειτουργεί αυτοβούλως χωρίς καμία διάθεση για ουσιαστική συνεργασία με τον ΥΠΕΘΑ αλλά και γενικότερα με όλη την κυβέρνηση. Πιστεύει πως ανεξάρτητα από τις κινήσεις του και τη μη συνεργασία του η θέση του είναι σίγουρη μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 καθώς επίσης φαίνεται να υποτιμάει τους περισσότερους πολιτικούς αξιωματούχους. Είναι εμφανείς οι προσωπικές του βλέψεις και προσπαθεί να τις εδραιώνει μέσω συνεργασίας διάφορων επιχειρηματιών π.χ Βαρδής Βαρδινογιάννης

Αριβίστας με έπαρση που παγιδεύει τον υπουργό

Η έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζει τον Φλώρο ως πρόσωπο με έπαρση που εκφράζεται εναντίον του υπουργού.

Σε μια συνομιλία ομολογεί ότι τον έχει αφήσει να εκτεθεί επίτηδες. Η συγκεκριμένη συνομιλία γίνεται με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου με τον οποίο φαίνεται να συνομιλεί πολύ συχνά.

Γράφει η έκθεση:

Ο στόχος μέσα από τις συνομιλίες του με τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου ΑΟ-2 06598 00 στις 7/3/2022 και 14/5/2022 κατακρίνουν τη στάση και τις κινήσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο στόχος συγκεκριμένα αναφέρει πως σε σημαντική ομιλία του Υπουργού τον άφηοε εσκεμμένα να εκτεθεί συγκεκριμένα αναφέρει στον AO ότι «θα τον είχα προστατεύσει από τα ελικόπτερα BLACK HAWK που είπε ,τις παπαριές από άλλες σαχλαμάρες». Επιπλέον σχολιάζουν αρνητικά και τον ΓΓ Αθανάσιο Βάλαρη, συγκεκριμένα ο στόχος τονίζει στον AO:  «Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Θανασάκης αλλά δεν ασχολούμαι πλέον μαζί τους καθόλου διότι είναι επικίνδυνο και να ασχολείσαι, επικίνδυνο ,επικίνδυνο».

Εκπληξη αποτελεί ότι αυτά ειπώθηκαν σε ανοιχτή γραμμή διότι ο στόχος παραμένει πολύ προσεκτικός στις συνομιλίες του. Πιθανόν με αυτήν τη στάση να επιδιώκει τη διαρροή για τις απόψεις του όσον αφορά τον ΥΠΕΘΑ και για το ότι παραμένει στη θέση του για χάρη του πρωθυπουργού καθώς όπως αναφέρει «Μόνο για τον Μητσοτάκη εγώ κάθομαι θα τα είχα βροντήξει και θα είχα φύγει ειλικρινά, δεν με νοιάζει τίποτα».

Σχετικές αναρτήσεις για την υπόθεση Φλώρου και στοιχεία που αναδημοσιεύουμε:

Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ.Φλώρος: «Κοκκίνισε» ακόμα και η διαφθορά με τις ενέργειες του «στόχου» – Η πραγματική έκθεση της ΕΥΠ (upd)
Πώς αγόρασε το σπίτι στου Παπάγου - Ποιος του έδωσε τα λεφτά

Ο λόγος που ο Α/ΓΕΕΘΑ έμενε στη θέση του όπως καταγράφηκε από την ΕΥΠ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου