Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ανεπιθύμητος ο Μπλίνκεν: Αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση 21/2, 7 μ.μ. Προπύλαια – συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

Ανεπιθύμητος ο Μπλίνκεν: Αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση 21/2, 7 μ.μ. Προπύλαια – συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

▸Συγκέντρωση στις 21/2, 7 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία ενάντια στην παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα

Με διαδηλώσεις υποδέχονται εργαζόμενοι και νεολαία τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που επισκέπτεται την Ελλάδα στις 20-21 Φεβρουαρίου, εν μέσω περιοδείας του και σε Γερμανία, Τουρκία.
Την Τρίτη 21/2, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια στην Αθήνα πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, στην οποία καλούν μαζικοί φορείς, ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός, η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία οργανώσεων, πολλές πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς. Μάλιστα, στην Αθήνα υπογράφουν κοινό κάλεσμα για τη συγκέντρωση η Αναμέτρηση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΔΕΑ, το ΕΚΚΕ, το ΚΚΕ(μ-λ), το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΣΕΚ. Η ΚΝΕ καλεί στις 21/2 7 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία.

Διαδηλώσεις θα γίνουν επίσης στις 21/2 σε Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου, 7 μ.μ.), Πάτρα (πλ. Γεωργίου, 6.30 μ.μ.) και αλλού, ενώ σήμερα Σάββατο 18/2 πραγματοποιείται στα Τρίκαλα, πλατεία Ρήγα Φεραίου, 12 μ.

Επίσης, στα Γιάννενα θα γίνει συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 23 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., από την Περιφέρεια. Στη διαδήλωση καλούν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η νΚΑ, η Αναμέτρηση, το ΚΚΕ(μ-λ) κ.α.


Η επίσκεψη Μπλίνκεν μόνο τυπική δεν είναι και γι’ αυτό έχει σημασία να είναι μαζικές οι αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις. Καθώς ολοκληρώνεται ένας χρόνος καταστροφικού γενικευμένου πολέμου στην Ουκρανία, με τους ΝΑΤΟ/ΗΠΑ και ΕΕ να στηρίζει πολύπλευρα το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι απέναντι στην καπιταλιστική Ρωσία, ο αμερικανός ΥΠΕΞ θα ζητήσει ακόμα πιο ενεργητική εμπλοκή της Ελλάδας. Οι διευθετήσεις στη Ν.Α. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια (που η Αθήνα έχει αναλάβει ρόλο προαγωγού ΝΑΤΟ και ΕΕ) και στη Μέση Ανατολή θα τεθούν επίσης στο τραπέζι. Ο Α. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Κ. Μητσοτάκη και τον Ν. Δένδια, με τον οποίο θα εγκαινιάσουν τον «Τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας», ενώ θα συνομιλήσει και με τον Α. Τσίπρα, αναδεικνύοντας τη βεντάλια της ΝΑΤΟϊκής συναίνεσης.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου