Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Η μαφία τακτοποίησε τη σύζυγο και ο Αδωνης τον Αγιαβέφε

Μάριος Αραβαντινός
Η μαφία τακτοποίησε τη σύζυγο και ο Αδωνης τον Αγιαβέφε

Νέα στοιχεία που αγγίζουν τον υπουργό Ανάπτυξης - Η αποκάλυψη της απάτης
Νέα στοιχεία που αγγίζουν τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος εισηγήθηκε την ελληνοποίηση ενός Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου ονόματι Γιασάμ Αγιαβέφε τον Ιούνιο του 2022, αποκάλυψε χθες το Documento. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Αγιαβέφε, για τον οποίο ο Αδ. Γεωργιάδης είχε διαβεβαιώσει μέσω συστατικής επιστολής του ότι είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας, είχε εμπλοκή μέσω της συζύγου του με την Greek mafia, δηλαδή με εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί η οποία χορηγούσε ταυτότητες με ψεύτικα στοιχεία σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Συγκεκριμένα, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε χορηγήσει ταυτότητα στη σύζυγο του Γιασάμ Αγιαβέφε ήδη από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η αστυνομία είχε ολοκληρώσει και αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τη σχετική πολυσέλιδη δικογραφία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021. Δηλαδή η Δικαιοσύνη γνώριζε για την εμπλοκή της οικογένειας Αγιαβέφε με το κύκλωμα τουλάχιστον έξι μήνες προτού ο διεθνώς καταζητούμενος Τούρκος πολιτογραφηθεί σκανδαλωδώς Ελληνας.

Αναρωτιέται κανείς εύλογα πώς ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ στη συστατική επιστολή του διαβεβαιώνει ότι ο Αγιαβέφε είναι σημαντικός επιχειρηματίας, γράφοντας μάλιστα ψευδώς ότι το όνομά του είχε συμπεριληφθεί και στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στον κόσμο, δεν διερεύνησε αν κάποιος, ο οποίος μάλιστα καταζητείτο με διεθνές ένταλμα, μπορεί να εμπλεκόταν –έστω και εμμέσως– σε σοβαρή ποινική υπόθεση. Εξάλλου, εκτενή δημοσιεύματα για την υπόθεση με τους δεκάδες εμπλεκόμενους υπήρχαν στον Τύπο ήδη από τα τέλη του 2021.




Σε σχετικό ερώτημα προς τον Αδ. Γεωργιάδη και συγκεκριμένα εάν είχε γνώση της ύπαρξης της επίμαχης δικογραφίας προτού εισηγηθεί για τον Γιασάμ Αγιαβέφε, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε λακωνικά, όπως και την προηγούμενη φορά όταν αποκαλύψαμε το σκάνδαλο της πολιτογράφησης Αγιαβέφε: «Δεν έχω ιδέα, δεν με αφορά το ζήτημα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος έβαλε την τελική υπογραφή στην πολιτογράφηση Αγιαβέφε, δήλωσε επισήμως στο Documento ότι δεν γνώριζε τίποτε για την εμπλοκή της συζύγου του Αγιαβέφε στη σοβαρή αυτή υπόθεση και πως το ακούει για πρώτη φορά. Σύμφωνα μάλιστα με καλά ενημερωμένες πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, η αρμόδια υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο του προφίλ όσων πρόκειται να πολιτογραφηθούν δεν ενημέρωσε ποτέ για την ύπαρξη της εν λόγω δικογραφίας, γεγονός το οποίο προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Φαίνεται πως εκείνη την εποχή, η ΕΥΠ ασχολιόταν με άλλες παρακολουθήσεις και όχι πραγματικά με την εθνική ασφάλεια.
Η ταυτότητα της συζύγου Αγιαβέφε


Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την αρμόδια εισαγγελία την 1η Δεκεμβρίου 2021, γυναίκα με το όνομα Αϊαβεφέεβα Γιούλια του Κωνσταντίνου και της Σβετλάνα είχε ταυτότητα με διαφορετικά στοιχεία και συγκεκριμένα εμφανιζόταν ως Σαβίνσκαϊα Γιούλια. Η Αϊαβεφέεβα είναι η σύζυγος του Γιασάμ Αγιαβέφε και κατάγεται από τη Ρίγα της Λετονίας. Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία που σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και απέστειλε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια σε ανακριτή, η ταυτότητα της συζύγου του διεθνώς καταζητούμενου Τούρκου και πλέον ελέω Αδ. Γεωργιάδη Ελληνα πολίτη είναι ψεύτικη και πρόκειται για μια από τις τουλάχιστον 185 αντίστοιχες ταυτότητες που είχε εκδώσει η εγκληματική οργάνωση, κυρίως σε αλβανικής καταγωγής και προερχόμενους από πρώην χώρες της Σοβιετικής Ενωσης ποινικούς, οι περισσότεροι των οποίων αποτελούσαν –κατά την αστυνομία– μέλη διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και διώκονταν για διάφορα αδικήματα ή εκκρεμούσαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις ή εντάλματα σύλληψης.



Από τα στοιχεία της δικογραφίας που αποκαλύπτει σήμερα το Documento προκύπτει ότι η Γιούλια Αϊαβεφέεβα έλαβε την ταυτότητά της από το τμήμα Ασφάλειας της Ομόνοιας στις 2 Νοεμβρίου 2018. Σε αυτήν εμφανίζεται ως Γιούλια Σαβίνσκαϊα με πατέρα κάποιον με το όνομα Κωνσταντίνος Κόκορης και μητέρα κάποια Σβετλάνα Σαβίνσκαϊα. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός ότι μόλις 14 ημέρες μετά την έκδοση της ταυτότητάς της η… ελληνοποιημένη Αϊαβεφέεβα κατέθεσε και αίτηση έκδοσης διαβατηρίου. Ο Κων. Κόκορης είναι πράγματι υπαρκτό πρόσωπο το οποίο εμφανίστηκε στις αρχές και δήλωσε ψευδώς ότι είναι πατέρας της εμφανιζόμενης ως Σαβίνσκαϊα.
Η αποκάλυψη της απάτης από τον μάρτυρα

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας εντοπίστηκε ο Κων. Κόκορης και κλήθηκε να καταθέσει. Από όσα είπε στους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων προκύπτει αφενός ότι δήλωσε ψευδώς αντί αμοιβής πατέρας της Αϊαβεφέεβα, αφετέρου ότι γνώριζε πως η συγκεκριμένη γυναίκα, τον πατέρα της οποίας παρίστανε, σχετιζόταν με κάποιον πλούσιο Τούρκο, δηλαδή τον Γιασάμ Αγιαβέφε. Ο Κων. Κόκορης, επίσης με ποινικό παρελθόν, κατέθεσε για την υπόθεση αυτή στις 7 Απριλίου 2021, επτά μήνες προτού διαβιβαστεί η δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στην εισαγγελία. Ο Κόκορης κατέθεσε συγκεκριμένα:


«Τέλη Οκτώβρη του 2018 με πήρε τηλέφωνο ο Κώστας και μου πρότεινε αν θέλω για το ποσό των 500 ευρώ να αναγνωρίσω εικονικά μια κοπέλα ως κόρη μου. Εγώ λόγω οικονομικών δυσκολιών δέχτηκα και την επόμενη μέρα εγώ και ο Δημήτρης πήγαμε στο Ληξιαρχείο Αθηνών, πλησίον του Δημαρχείου Αθηνών. Εκεί ανεβήκαμε κατευθείαν στον δεύτερο όροφο, μπήκαμε σε ένα γραφείο του οποίου η πόρτα έγραφε από έξω “Διευθύντρια” και εντός βρίσκονταν τρία γραφεία. Η μία και μοναδική υπάλληλος που βρισκόταν στο γραφεία, με ξανθά μαλλιά, όταν την ενημέρωσε ο Δημήτρης τι θέλουμε, μας είπε να πάμε στον πρώτο όροφο ενώ αυτή θα ενημέρωνε κάποιον συγκεκριμένο υπάλληλο για τη δουλειά μας τηλεφωνικά. Ο Δημήτρης τότε μου είπε να πάω να περιμένω κάτω στο αυτοκίνητο, που βρισκόταν και ο Κώστας, ενώ εκείνος παρέμεινε για μία ώρα περίπου όπου και μου είπε να πάω πάλι στο γραφείο, στον δεύτερο όροφο. Πράγματι όταν πήγα υπέγραψα μία φορά και ο Δημήτρης πήρε στα χέρια του ένα χαρτί το οποίο μου είπε ότι είναι ένα πιστοποιητικό. Μετά φύγαμε και την επόμενη ακριβώς ημέρα οι τρεις μας πάλι πήγαμε στο τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας, με τη δικαιολογία ότι εκεί είναι ένας γνωστός υπάλληλος του Δημήτρη και ότι θα μας εξυπηρετήσει, προκειμένου να βγάλουμε την ταυτότητα της “κόρης μου”. Οταν φτάσαμε αρχικά ο Δημήτρης μαζί με διάφορα έγγραφα, φωτογραφίες και μία χάρτινη συσκευασία (κουτί) με περιτύλιγμα το οποίο δεν επέτρεπε να δεις τι περιείχε εντός, χωρίς να γνωρίζω το περιεχόμενό της, ανέβηκε στο γραφείο ταυτοτήτων. Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκε και καθίσαμε όλοι μαζί σε καφέ έναντι του τμήματος και περιμέναμε να μας ενημερώσουν. Σε ερώτησή μου τι το ήθελε το κουτί, ο Δημήτρης μου είπε ότι το έκανε δώρο στον αστυνομικό που θα έβγαζε την ταυτότητα. Σχεδόν μία ώρα αργότερα ο σκοπός του τμήματος μας φώναξε να μεταβούμε στο γραφείο ταυτοτήτων στον δεύτερο όροφο, στο οποίο εγώ υπέγραψα ένα έγγραφο και ο αστυνομικός παρέδωσε την ταυτότητα της “κόρης μου” στον Δημήτρη και σε ερώτησή μου στον αστυνομικό εάν θα υπογράψει η κοπέλα κάπου, ο αστυνομικός μου είπε ότι δεν χρειάζεται. Πάνω στο γραφείο του αστυνομικού βρισκόταν η σακούλα με το κουτί, το οποίο είχε ανοιχτεί από πάνω και φαινόταν ότι ήταν ένα μπουκάλι ουίσκι. Αμεσα βγήκαμε από το κτίριο, μόλις κατεβήκαμε κάτω ο Δημήτρης πήρε τηλέφωνο κάποιον και τον αποκάλεσε Γιώργο και εντός λίγων λεπτών, εμφανίστηκε ένα ασημί μηχανάκι με ένα άτομο χοντρό, καραφλό, μεγάλης ηλικίας, περίπου 60 ετών, ο οποίος πήρε από τον Δημήτρη την ταυτότητα και έφυγε».


«Είναι παντρεμένη με έναν Τούρκο με πολλά λεφτά»

Αφού περιέγραψε στους αστυνομικούς τη διαδικασία μέσω της οποίας βεβαίωσε ψευδώς ότι είναι ο πατέρας κάποιας γυναίκας, ο Κων. Κόκορης συμπλήρωσε: «Θέλω να επισημάνω ότι την “κόρη” μου δεν την έχω δει ποτέ, δεν γνωρίζω πού βρίσκεται, δεν παρευρέθηκε σε καμία στιγμή της όλης διαδικασίας, ληξιαρχείο – αστυνομία, δεν γνωρίζω κανένα πραγματικό στοιχείο της, παρά μόνο όπως μου είπε ο Δημήτρης, είναι παντρεμένη με έναν Τούρκο με πολλά λεφτά και θα μου στείλει δώρο παπούτσια γι’ αυτή την εξυπηρέτηση. Του ζήτησα τα 500 ευρώ όπως μου είχε υποσχεθεί και μου είπε θα μου τα δώσει αύριο που θα τα βγάλει από την τράπεζα. Εκτοτε έκλεισαν τα κινητά τους και οι δύο και εξαφανίστηκαν χωρίς να μου δώσουν κανένα χρηματικό ποσό και χωρίς να επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου».

Ο Κόκορης, ο οποίος την περίοδο της κατάθεσής του ήταν κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων για δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του από το 2008, αναγνώρισε στο πρόσωπο του Δημήτρη για τον οποίο μιλούσε στην κατάθεσή του τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης με την οποία συνεργάζονταν πολλοί αστυνομικοί από διάφορα τμήματα και υπηρεσίες καθώς και κρατικοί υπάλληλοι.
Το σκάνδαλο της πολιτογράφησης

Η υπόθεση πολιτογράφησης του Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου Γιασάμ Αγιαβέφε είχε αναδειχθεί λεπτομερώς από το Documento τον Σεπτέμβριο του 2022. Σύμφωνα με το αρμόδιο για την πολιτογράφηση υπουργείο Εσωτερικών, ο Αδ. Γεωργιάδης είχε διαβεβαιώσει μέσω συστατικής επιστολής του ότι ο Αγιαβέφε είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας, το οποίο κατά τον ίδιο αποδεικνυόταν και από το γεγονός ότι είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του «Forbes». Οπως αποδείχτηκε, ωστόσο, ο Αδ. Γεωργιάδης έλεγε ψέματα.

Από την έρευνα του Documento προέκυψε ότι ο Τούρκος δεν είχε μπει ποτέ στη σχετική λίστα των πλουσιότερων του πλανήτη. Αντιθέτως, το «Forbes» έχει μία αναφορά στο όνομά του, η οποία σχετιζόταν με μια ύποπτη, σύμφωνα με δημοσιογράφους, επιχειρηματική δραστηριότητά του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε το Documento είχε επικοινωνήσει με τον Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέμα και ότι η έκδοση ιθαγένειας ήταν ζήτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Πώς όμως έφτασε να γίνει Ελληνας, δηλαδή πολίτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ένας άνθρωπος ο οποίος δραστηριοποιήθηκε ως επιχειρηματίας του τζόγου στα κατεχόμενα της Κύπρου και στην Τουρκία και διώχθηκε για σχετιζόμενες με αυτό παρανομίες, ενώ και η σύζυγός του ήταν εμπλεκόμενη σε κύκλωμα που σχετίζεται με την Greek mafia; Ο Αγιαβέφε συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος που είχε εκδώσει εναντίον του η Τουρκία τον Μάρτιο του 2019. Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς η Δικαιοσύνη έκρινε ότι πρέπει να εκδοθεί στη γειτονική χώρα ώστε να εκτίσει ποινή που του είχε επιβληθεί.

Τον Αύγουστο του 2019 ωστόσο ο Αγιαβέφε κρίθηκε πρόσφυγας από αρμόδιο γραφείο της Θεσσαλονίκης και του χορηγήθηκε άσυλο. Ενα μήνα μετά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Αρειος Πάγος διέταξε να μην εκδοθεί. Οι αποφάσεις αυτές βασίστηκαν σε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Τούρκος ήταν διωκόμενος από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επομένως δεν έπρεπε να παραδοθεί στις τουρκικές αρχές, αφού η δίκαιη αντιμετώπισή του από αυτές δεν θα ήταν εξασφαλισμένη.
Η ύποπτη χορήγηση ασύλου σε καταζητούμενο

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αιτία της χορήγησης ασύλου και τελικά της μη έκδοσης του Αγιαβέφε στην Τουρκία ήταν η διαμάχη του με κάποιον Σεντάτ Πεκέρ. Πρόκειται για Τούρκο ο οποίος χαρακτηρίζεται μαφιόζος και μάλιστα έχει εκτίσει προ 25ετίας ποινή φυλάκισης ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης. Ο Πεκέρ έχει ταχθεί τελευταία κατά του Ερντογάν, δηλώνοντας ακόμη και ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην πρόεδρος του κόμματος του Τούρκου προέδρου (AKP) Μπιναλί Γιλντιρίμ εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Για λόγους ωστόσο που δεν έχουν καταστεί σαφείς, η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι ο Αγιαβέφε έχει στοχοποιηθεί από τον Πεκέρ, εξού και του χορήγησε άσυλο. Εξάλλου, σύμφωνα και με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο πολιτογραφημένος Ελληνας «έχει στοχοποιηθεί από άτομο με το όνομα Σεντάτ Πεκέρ φιλικά προσκείμενο στην τουρκική κυβέρνηση και με διασυνδέσεις και επιρροή κατά τους ισχυρισμούς του στον Πρόεδρό της». Φαίνεται δηλαδή ότι η ελληνική Δικαιοσύνη αποδέχτηκε πλήρως τον ισχυρισμό του Αγιαβέφε και έκρινε ως αληθές γεγονός πως ο Πεκέρ γνωρίζοντας ότι ο Αγιαβέφε τάσσεται κατά του Ερντογάν, ασκεί σε βάρος του πιέσεις και απειλές προκειμένου να του αποσπά χρήματα για να μην κινδυνεύσει η ζωή του και χάσει την περιουσία του. Το γεγονός είναι απολύτως αντιφατικό, δεδομένου ότι ο Πεκέρ τάσσεται κατά του Ερντογάν, εκβιάζοντάς τον ανοικτά με βίντεο που αναρτά στο κανάλι του στο YouTube, στο οποίο έχουν αναφερθεί κατά καιρούς και ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Πέραν του ασύλου που του χορηγήθηκε, ο Αγιαβέφε βαφτίστηκε επίσης χριστιανός. Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε όμως ότι ο Τούρκος όταν παρουσιάστηκε στον Αρειο Πάγο, ο οποίος αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Τουρκία, δήλωσε χριστιανός χωρίς να έχει βαπτιστεί και χωρίς ακόμη να έχει ξεκινήσει η κατήχησή του. Στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει από έγγραφα που εξασφάλισε το Documento, o Αγιαβέφε βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος τον Μάιο του 2020 και κατόπιν παντρεύτηκε και βάπτισε τα παιδιά του. Καθίσταται σαφές ότι όλες οι ενέργειες που σχετίζονται με το θρήσκευμα του Αγιαβέφε είναι μεταγενέστερες της απόφασης με την οποία του χορηγήθηκε άσυλο αλλά και αυτής του Αρείου Πάγου με την οποία αποφασίστηκε να μην εκδοθεί στην Τουρκία.
Εμφανιζόταν ως Ελληνας προτού πολιτογραφηθεί

Ακόμη ένα ερώτημα που ασφαλώς πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί χρειαζόταν ο Αγιαβέφε να λάβει την ελληνική ιθαγένεια από τη στιγμή που είχε χαρακτηριστεί πρόσφυγας και επομένως είχε ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν κινδύνευε με έκδοση στην Τουρκία, αλλά και γιατί εμφανιζόταν ως Ελληνας χωρίς να είναι. Οπως προκύπτει από στοιχεία αναρτημένα στη Διαύγεια, ο Τούρκος ήδη από το 2020, όταν ίδρυσε στην Ελλάδα την εταιρεία Milaya Capital Limited Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ήταν κάτοχος διαβατηρίου και ΑΦΜ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούσε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να ταξιδέψει εντός των χωρών της ζώνης Σένγκεν, πρακτικά δηλαδή μεταξύ άλλων και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το παράδοξο είναι ότι ήδη από το 2020 ο Τούρκος στα έγγραφα σύστασης της εταιρείας του εμφανίζεται ως κάτοχος ελληνικής ιθαγένειας. Φαίνεται δηλαδή να είναι Ελληνας τουλάχιστον δύο χρόνια προτού λάβει τιμητικά την ιθαγένεια.

Στην περίπτωση του Αγιαβέφε το ερώτημα δεν αφορά γιατί είναι κάτοχος διαβατηρίου, αφού κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί δεδομένου ότι είχε λάβει άσυλο, αλλά γιατί δηλώνεται ως Ελληνας ενώ δεν είναι. Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν στο Documento ότι κάποιος ο οποίος βρίσκεται υπό καθεστώς πρόσφυγα μπορεί ασφαλώς να έχει προσφυγικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να διαθέτει ελληνική ιθαγένεια. Είναι σαφές δηλαδή ότι το 2020 ο Αγιαβέφε δεν ήταν Ελληνας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δηλώνεται ως τέτοιος στα επίσημα μητρώα του ελληνικού κράτους. Τι έχει συμβεί λοιπόν και ο άνθρωπος για τον οποίο εγγυήθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης εμφανιζόταν ως Ελληνας από το 2020; Πρόκειται περί κάποιας μεθόδευσης μέσω της οποίας ενδεχομένως να εξασφάλιζε ευνοϊκότερη μεταχείριση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση ή για κάτι άλλο; Υπενθυμίζεται ότι ο Αγιαβέφε τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τρεις ιθαγένειες πλην της ελληνικής, αφού κατά καιρούς έχει εμφανιστεί ως Τούρκος, ως Σέρβος και ως κάτοχος ιθαγένειας της Δομινικανής Δημοκρατίας.

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου