Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ

Άλλη μια πράξη βαθύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι αυτή του ελλιμενισμού του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George W. Bush» στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για άλλη μία χείρα βοηθείας που καταγράφεται από το ελληνικό κράτος στις ΝΑΤΟϊκές επιδιώξεις και σε συνδυασμό με την ολοένα και εντεινόμενη συμμετοχή του στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία συνιστούν επικίνδυνες εξελίξεις για τον λαό. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα δέσει σε ελληνικό λιμάνι. Η προηγούμενη ήταν στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, στο λιμάνι της Σούδας. 

Μάλιστα, αντίστοιχο ορμητήριο θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα για άλλη μια φορά η Σούδα. Συγκεκριμένα, στις 18/02 αυτή τη φορά, για το γαλλικό «Charles De Gaulle» για την πραγματοποίηση συνεκπαίδευσης με το Πολεμικό Ναυτικό. Τα δύο αυτά γεγονότα αποτελούν ένα κρίκο ακόμα στην αλυσίδα των πολεμικών σχεδιασμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στους οποίους το ελληνικό κράτος έχει προεξέχοντα ρόλο και επιπλέον καταδεικνύει με τον πιο εμφανή τρόπο τις ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες τις προηγούμενες, καθώς και όλα τα κόμματα που συναινούν σε αυτήν την πολιτική.

Οι αμερικανικές βάσεις και η αξιοποίηση τους για πρόβες συγκρούσεων μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και βαθαίνουν την συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και όλα αυτά σε μια περίοδο που η όλο και πιο ενεργή ανάμειξη της Δύσης φουντώνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και δημιουργεί σκηνικό ολοκληρωτικού πολέμου. 

 

Μόνο η οργανωμένη αντιπολεμική διεθνιστική πάλη μπορεί να δώσει πραγματική διέξοδο για τον λαό. Συνδεδεμένη με το εργατικό, λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα θα δώσει το στίγμα ότι με τον αγώνα για να ηττηθεί η φιλοπόλεμη πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ θα ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη και φιλία των λαών, κόντρα στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών

 

-          Έξω τα αμερικανικά και γαλλικά αεροπλανοφόρα από Πειραιά και Σούδα.

 

-          Κατάργηση όλων των βάσεων. Έξοδος από το ΝΑΤΟ.

 

-          Καμία συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

-          Λεφτά για τις ανάγκες του λαού και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου