Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ θέλουν και γυναίκες στα τάγματα Εθνοφυλακής

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ θέλουν και γυναίκες στα τάγματα Εθνοφυλακής
Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου μετατέθηκε τελικά, λόγω της πτώσης του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Phantom F-4 και των κηδειών των δύο πιλότων, η εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η βελτίωση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η επίλυση ζητημάτων που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, ο εξορθολογισμός στρατολογικών διατάξεων και η αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» έχει τονίσει πολλές φορές ότι και με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου η κυβέρνηση διαμορφώνει το καινούργιο θεσμικό πλαίσιο που αντιστοιχεί στον νέο, ακόμη πιο αντιδραστικό και εχθρικό ρόλο του στρατού εντός και εκτός συνόρων, λόγω και της όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Έρχεται να ενισχύσει την εφαρμογή των δογμάτων εθνικής ασφάλειας εναντίον των ασύμμετρων απειλών — του κόσμου της εργασίας, των προσφύγων, των μεταναστών, των μειονοτήτων.

Εξίσου σημαντικό όμως, όπως τονίζει και το ίδιο το υπουργείο άμυνας, είναι ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται «η οργάνωση της Εθνοφυλακής». Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση θέλει να πετύχει την οργανική ενσωμάτωση των φτωχών ανδρών και γυναικών στα τάγματα Εθνοφυλακής, ξεπερνώντας τον σκόπελο της απαγόρευσης ένταξης των γυναικών σε αυτήν. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 64 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι «στις Μονάδες Εθνοφυλακής δύναται να υπηρετεί γυναικείο προσωπικό επί εθελοντικής βάσης, το οποίο προέρχεται από την εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων και διαμένει μόνιμα στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει η Μονάδα Εθνοφυλακής ή, εφόσον απαιτείται για την πληρέστερη στελέχωσή της, σε όμορη ή μη περιφερειακή ενότητα, υπό την προϋπόθεση ότι ο τόπος διαμονής του απέχει από την έδρα της Μονάδας Εθνοφυλακής μέχρι εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα, για τον ηπειρωτικό χώρο».

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνει το νήμα του πολέμου και της γενικευμένης στρατιωτικής εμπλοκής φτωχών ανδρών και γυναικών με τον στρατό, επιχειρώντας να κάνει πράξη την ακροδεξιά μιλιταριστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε αγαστή συνεργασία με τον τότε αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή είχαν επιχειρήσει να εισάγουν γυναίκες στην Εθνοφυλακή.

Τότε οι ισχυρές αντιδράσεις του Δικτύου «Σπάρτακος», των γυναικείων οργανώσεων και των κοινωνικών κινημάτων τούς είχαν σταματήσει. Τώρα το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ουσιαστικά από την κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας όμως την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Καμιά αντίδραση από τη μεριά τους για την ενσωμάτωσης των φτωχών γυναικών στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους και στις αγκάλες του Μιλιταρισμού.
Δυσάρεστη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε σε επίπεδο Αντιπολεμικού κινήματος υπήρξε αντίδραση, ενώ οι γυναικείες οργανώσεις δεν πήραν θέση, δεν άρθρωσαν λόγο!
ΣΙΩΠΗ...
Η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος είναι Μονόδρομος.
Η ενσωμάτωση της καθεστωτικής Αριστεράς στο εθνικό αφήγημα, οι επετειακές δράσεις και η μονοδιάστατη ανάγνωση της ταξικής πάλης μέσω του ¨κοινωνικού πολέμου¨, τελικά αφοπλίζει τις κοινωνικές αντιστάσεις, υποτιμά τους στρατηγικούς στόχους της αστικής πολιτικής, οδηγεί στη περιθωριοποίηση από τις πολιτικές εξελίξεις.
Αριστερά και Αντιπολεμικό κίνημα που απλά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ στην εθνικιστική και μιλιταριστική επέλαση του αστικού καθεστώτος κυριαρχίας με αφορμή την απώλεια των πιλότων του PHANTOM! 
Καλούμε ξανά το αντιπολεμικό κίνημα, τον κόσμο του αγώνα και της εργασίας και τη νεολαία να αντιδράσουν δυναμικά και να μπλοκάρουν την εφαρμογή αυτής της ακραία πολεμοκάπηλης μιλιταριστικής κυβερνητικής επιλογής.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου