Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει δεκάδες στρατιωτικούς στην Ουκρανία

Παρά το γεγονός ότι ο λαός μας καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική εμπλοκής -συμμετοχής στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με το πλήθος των διευκολύνσεων και τις συνεκπαιδεύσεις ελληνικών και ξένων στρατευμάτων, την αποστολή πλήθους τεθωρακισμένων-όπλων-πυρομαχικών και την ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων στη Ρουμανία στο πλαίσιο της Νατοϊκής περικύκλωσης της Ρωσίας, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να στείλει Έλληνες στρατιωτικούς στην Ουκρανία, σε Κίεβο, Λβιβ, Οδησσό και Χερσώνα.
Σαν συμβούλους του Ουκρανικού στρατού, όπως έκαναν οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ για να μην ξεχνιόμαστε....  
Σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται στην πρόσκληση που απευθύνει το υπουργείο Άμυνας σε Μισθοφορικά στελέχη, μετά από «πρόσκληση της ΕΕ», για συνδρομή στην EUAM Ukraine. 
Πρόκειται για τη λεγόμενη «συμβουλευτική αποστολή της ΕΕ» στην Ουκρανία που έχει εγκατασταθεί στη χώρα από το 2014, μετά το πραξικόπημα, με σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του Ουκρανικού στρατού και στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Η ίδια η EUAM αυτοσυστήνεται ως «αποστολή στην Ουκρανία» για την υποστήριξή της στην «επιβολή του νόμου», παρέχοντας «στρατηγικές συμβουλές», «κατάρτιση» και άλλα παρόμοια, στην ουσία κατασταλτικά μέσα.
Μια ιμπεριαλιστική αποστολή με συγκεκριμένο ρόλο και στον διεξαγόμενο πόλεμο καθώς στο site της ξεκαθαρίζει ότι «συνεχίζει να υποστηρίζει τους Ουκρανούς εταίρους της στον τομέα της μεταρρύθμισης της πολιτικής ασφάλειας, με στόχο να δούμε την Ουκρανία ως ένα ανεξάρτητο και ευημερούν κράτος». Υποστηρίζει ότι μεταξύ άλλων ασχολείται με την «έρευνα και τη δίωξη διεθνών εγκλημάτων», στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.
Ουσιαστικά Επαγγελματικά στελέχη του Ελληνικού Στρατού -ώστε να μην υπάρξουν διευρυμένες κοινωνικές αντιδράσεις στην μεγάλη πιθανότητα τα φέρετρα τους να επιστρέψουν τυλιγμένα την σημαία από την Ουκρανία- καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ακόμη εκστρατευτικό σώμα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης.

Η πρόκληση λοιπόν αυτή από το ΥΠΕΘΑ προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά, όπως σημειώνεται και στο σχετικό έγγραφο που έχουμε στη διάθεσή μας, «την κάλυψη κενών θέσεων, με 12μηνη διάρκεια ανάπτυξης», και η λήξη προθεσμίας υποβολής ενδιαφέροντος είναι η σημερινή μέρα, 3 Φεβρουαρίου 2023. 
Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη αποστολή, το έγγραφο του ΥΠΕΘΑ ζητάει και έκθεση για το «αναλυτικό κόστος», το οποίο όπως αναφέρει επιβαρύνει το κάθε κράτος – μέλος για την «αποζημίωση, ιατρική κάλυψη, έξοδα μετακίνησης και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη», και όχι την ίδια την ΕΕ που συγκροτεί το συγκεκριμένο σώμα. 
Δηλαδή ο λαός φορτώνεται και τα σχετικά έξοδα, σαν να μην έφταναν οι κίνδυνοι από τη βαθιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Το ΥΠΕΘΑ αναζητά τουλάχιστον 19 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να εγκατασταθούν στο Κίεβο (κέντρο και περίχωρα), άλλα 4 για την πόλη της Λβίβ και αρκετούς ακόμα για άλλες πόλεις της Ουκρανίας. 
Οι θέσεις στη σχετική λίστα αφορούν τις υπηρεσίες που καλείται να αναλάβει το ελληνικό κράτος μέσα στις εμπόλεμες ζώνες, όπως συμβούλους για «διαχείριση συνόρων», για «δίωξη οργανωμένου εγκλήματος», «προστασία μαρτύρων», «δίωξη διεθνούς εγκλήματος», «εθνική και κρατική ασφάλεια» και άλλα παρόμοια. 
Δηλαδή σε τομείς που εμπλέκονται άμεσα με την ίδια τη διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία, δίπλα στους Φονιάδες Φασίστες των διαφόρων Ταγμάτων του Αζόφ, που πριν μερικούς μήνες χειροκροτούσαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

Εμείς καλούμε τα μόνιμα στελέχη να Αρνηθούν την εμπλοκή-συμμετοχή τους.
Να μην δελεαστούν από τις παχυλές αμοιβές και να μην βάψουν τα χέρια τους στο αίμα για τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών και του αστικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και ΕΕ.
Να επιστρέψουν τώρα όλα τα μέλη και πολεμικά μέσα του Ελληνικού στρατού που βρίσκονται εκτός συνόρων.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ στον Στρατό.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει τώρα να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να κλιμακώσει την προσπάθεια του για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής.
Είμαστε ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές.
Να κλείσουν τώρα οι Αμερικανικές βάσεις και να καταργηθούν οι συμφωνίες του Πολέμου με τις ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ-Άραβες.
Να γιατί αγοράζουν όπλα και προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες-ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Να αγωνιστούμε για την ανατροπή της φιλοπόλεμης κυβέρνησης της ΝΔ, ενάντια στην φιλονατοϊκή αστική αντιπολίτευση και τον Αστικό κόσμο που μας Απειλεί.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Στοιχεία από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου