Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Αποκαλύψεις από το Documento για τις σχέσεις στελεχών της ΕΛΑΣ και της Greek Mafia

Αποκαλύψεις από το Documento για τις σχέσεις στελεχών της ΕΛΑΣ και της Greek Mafia
Αποκαλύψεις που σοκάρουν για την Ελληνική Αστυνομία και τις σχέσεις στελεχών της με την Greek Mafia.

Ο Κώστας Βαξεβάνης γράφει:

Οι εκτελέσεις των μελών της Greek mafia η ανικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να υπερασπιστεί τη νομιμότητα μάλιστα παρουσιάστηκε ως πολιτική διαβεβαίωση υπεροχής της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και οι αδυναμίες των ηγεσιών της ΕΛΑΣ να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα εγκληματικά συμβαίνουν δεν αποτελούν ένα είδος ατυχίας ή ελλείμματος.

Με όσα αποκαλύπτουμε σήμερα φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι της μαφίας είναι σε συνεχή εναγκαλισμό με την αστυνομία ελέγχει τη δράση της ή στην πιο αθώα περίπτωση είναι ενήμερη γι αυτήν. Τα μέλη της μαφίας καταφέρνουν να τοποθετούν τους δικούς τους ανθρώπους στην αστυνομία οι οποίοι φαίνεται ότι φτάνουν ως τα γραφεία του αρχηγείου.

Δίνουν εντολές ζητούν χάρες και κανονίζουν έως και τις μεταθέσεις αστυνομικών-μελών του κυκλώματος.

Η κάλυψη μέσω της ανοιχτής έρευνας

Το Documento φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα μηνύματα SMS και επικοινωνίες που αποκαλύπτουν την ευχέρεια με την οποία η μαφία κινείται στο εσωτερικό της αστυνομίας.

Τα στοιχεία αυτά έχουν εξαχθεί από το τηλέφωνο του επιχειρηματία στον τομέα των καυσίμων Γιώργου Μήτσου ο οποίος δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 με σαράντα σφαίρες.

Η υπόθεση της δολοφονίας κατά τον συνήθη τρόπο εμφανίστηκε από την αστυνομία ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πρωταγωνιστές τους λαθρέμπορους καυσίμων.

Αυτή η αντιμετώπιση της δολοφονικής ενέργειας δεν είναι στερεοτυπία της αστυνομικής έρευνας αλλά μέθοδος με την οποία καλύπτονται υποθέσεις που αγγίζουν το εσωτερικό της.

Κάθε δολοφονία τέτοιου είδους με θύματα μέλη της Greek mafia ανατίθεται όπως είναι φυσικό στην Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Κάθε φάκελος τέτοιας έρευνας παραμένει στη συγκεκριμένη υπηρεσία πολλές φορές επί χρόνια με το επιχείρημα ότι πρόκειται για ανοιχτή υπόθεση προς εξιχνίαση. Και ναι μεν ο δολοφόνος μπορεί να είναι άγνωστος αλλά η έρευνα αυτή καθαυτή αποκαλύπτει στοιχεία τα οποία όμως δεν διαβιβάζονται στις εισαγγελικές αρχές για να αποδοθούν ευθύνες.

Στην περίπτωση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γ Μήτσου τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση του τηλεφώνου του αποδεικνύουν ότι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν σχέση μαζί του και τον ενημέρωναν για τις κινήσεις της και τους ελέγχους για λαθρεμπορία καυσίμων. Ο Μήτσου είχε διασυνδέσεις μέσω των οποίων τοποθετούσε αστυνομικούς σε υπηρεσίες όπως αυτή της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ή των Ανθρωποκτονιών για να έχει έλεγχο.

Δηλαδή δεν επρόκειτο για ενδιαφέρον που περιορίζεται στην κάλυψή του σε λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά συνιστά έλεγχο της αστυνομίας.

Ο Μήτσου μιλά με αστυνομικούς ανταλλάσσοντας πληροφορίες ακόμη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο από τον οποίο προσμένει να καταφέρει να αλλάξει τμήμα της ηγεσίας της αστυνομίας που δεν είναι επιθυμητό. Ο Μήτσου μιλάει με γνωστό λαθρέμπορο καυσίμων στην Κύπρο ο οποίος σχετίζεται με την Greek Mafia και τον ενημερώνει μέσω των διασυνδέσεών του με την αστυνομία για το αν είναι ενεργοποιημένα διεθνή ή ευρωπαϊκά εντάλματα εναντίον του.

Οι διασυνδέσεις φτάνουν και μέσα στην ΕΥΠ .Οπως προκύπτει από τα μηνύματα υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών ενημερώνει τον Μήτσου για το ποιοι είναι σε παρακολούθηση επισύνδεση χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεσο γνωστό δημοσιογράφο. Ο Μήτσου δίνει εντολές να ελεγχθούν αν παρακολουθούνται τηλέφωνα που τον ενδιαφέρουν τα οποία δεν είναι μόνο δικά του.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το τηλέφωνο του δολοφονθέντος παρότι αποκαλύπτουν τέρατα και σημεία δεν έχουν διοχετευτεί στην εισαγγελία για να ξεκινήσει έρευνα σε όσα αποκαλύπτονται για αστυνομικούς και τις διασυνδέσεις τους με τη μαφία. Οι αστυνομικοί αυτοί επτά μήνες μετά την αποκάλυψη τους από την έρευνα του τηλεφώνου συνεχίζουν ανενόχλητοι να λειτουργούν στο εσωτερικό της αστυνομίας ως βραχίονες της μαφίας.

Από τα στοιχεία του τηλεφώνου συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι επαφές φτάνουν και σε πολιτικό επίπεδο αφού αναφέρονται λεπτομέρειες για πολιτικές προθέσεις που τους γνωστοποιούνται.

Πρέπει να αναφερθεί και κάτι που προκύπτει από ανοιχτές πηγές σάιτ. Ένα μήνα πριν από τη δολοφονία του Γ Μήτσου ο όμιλος Μήτσου εμφανίζεται να κάνει άνοιγμα συνεργασίας με κυπριακή εταιρεία. Δύο υπουργοί ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Χρήστος Σταϊκούρας κάνουν συνάντηση με τον Αναστάσιο Μήτσου πρόεδρο του ομίλου Μήτσου και τον γενικό διευθυντή της κυπριακής πετρελαϊκής εταιρείας και επευφημούν το επενδυτικό τους πλάνο. Οπως ανακοίνωσαν τότε ο Μήτσου και ο Κύπριος συνέταιρος του τόσο ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrolina του Κύπριου Ντίνου Λευκαρίτη όσο και ο συνεργάτης τους στην ελληνική αγορά όμιλος Μήτσου είδαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση πως οι δύο υπουργοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα δυναμικά πρότζεκτ που έχει μελετήσει η ομάδα σχεδιασμού της Petrolina και παρουσίασαν με όλες τις λεπτομέρειες τα σχέδιά τους.

Τα τηλέφωνα του αρχηγού της Greek Mafia

Σε όλες τις υποθέσεις δολοφονιών μελών της μαφίας ακόμη και αν δεν υπάρχουν στοιχεία για τον δολοφόνο υπάρχουν στοιχεία για την ίδια τη μαφία και τις σχέσεις με την αστυνομία τα οποία αποσιωπούνται.

Η πιο χαρακτηριστική υπόθεση είναι αυτή με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δολοφονία του αρχηγού της Greek Mafia Σπύρου Παπαχρήστου. Ο πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ ο οποίος μετά την αποχώρηση από την αστυνομία μετατράπηκε σε έναν αριστοτεχνικό ενορχηστρωτή του δικτύου της μαφίας έπεσε νεκρός ύστερα από ενέδρα την 1 η Μαΐου 2018. Το τηλέφωνο του το οποίο περισυλλέχθηκε όπως ήταν φυσικό ως στοιχείο από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της αστυνομίας παρέμεινε στα συρτάρια της υπηρεσίας επί δύο χρόνια και ένα μήνα. Κανένας δεν το άγγιξε και δεν θέλησε να εξασφαλίσει στοιχεία απ αυτό. Μια εσωτερική κόντρα στην αστυνομία απ ό,τι φαίνεται ενδεχομένως και κάποιοι εσωτερικοί εκβιασμοί ανάγκασαν το Εγκλημάτων κατά Ζωής να στείλει το τηλέφωνο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να αναλυθεί το περιεχόμενο. Αποδείχθηκε τελικώς πολύ πλούσιο αφού φαίνεται ότι ο Παπαχρήστου είχε άμεσες επαφές και έκλεινε ραντεβού για να πιουν κρασί ή να παραδώσει τα κρασάκια σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι βρέθηκαν σε ανώτατα πόστα στην ηγεσία.

Τα στοιχεία αυτά δεν ερευνήθηκαν και δεν παραδόθηκαν σε εισαγγελικές αρχές για να ξεκινήσουν έρευνα και ποινική διαδικασία εναντίον των επίορκων. Αντιθέτως εδώ και χρόνια αποτελούν υλικό εκβιασμών στο εσωτερικό της αστυνομίας και όπλο των αντιμαχόμενων πλευρών.

Στις 6 Μαΐου 2022 ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Κώστας Χασιώτης απομακρύνθηκε από την υπηρεσία του στην οποία υπηρετούσε για σχεδόν μία εικοσαετία.

Οι διαρροές προς τα δημοσιογραφικά γραφεία ήθελαν τον Χασιώτη αλλά και τον υποδιοικητή του να απομακρύνονται γιατί απέτυχαν στη διαλεύκανση των εγκλημάτων που αφορούσαν εκτελέσεις μελών της μαφίας (ανέρχονταν σε 23). Τον Σεπτέμβριο ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη ύστερα από αυτό που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως εξυγίανση στην ΕΥΠ ο Κ Χασιώτης τοποθετήθηκε στην υπεύθυνη θέση του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της υπηρεσίας Η τοποθέτησή του στην ΕΥΠ όχι μόνο αναίρεσε την αποτυχία ως λόγο απομάκρυνσης από την αστυνομία αλλά απέδειξε ότι τυγχάνει πλήρους εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου