Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Κολοσσιαίοι Πολεμικοί εξοπλισμοί: F 35, Κορβέτες, φρεγάτες για την αναβάθμιση στρατηγικού ρόλου μέσω του πολέμου

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει τονίσει σε σειρά παρεμβάσεων του ότι οι κολοσσιαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί και οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών είναι στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης, ώστε με τον ευρύτερο πολεμικό ρόλο που αναλαμβάνει το αναδιοργανωμένο αστικό κράτος Άμυνας/ Ασφάλειας να κατοχυρώσει την αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης.
Εδώ καταγράφεται και η όξυνση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων και εναέριων διαδρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.
Ιδιαίτερη πρωτοβουλία αναμένεται από τον αμερικανικό παράγοντα μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, καθώς ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας εντείνεται και είναι κρίσιμο να εξασφαλιστεί η ηρεσία και η αγαστή συνεργασία της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.
Κρίσιμη παράμετρος έστω να οικοδομηθεί η νέα Αρχιτεκτονική Ασφάλειας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο έλεγχος μιας περιοχής από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.
Σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εμπλέκεται και συμμετέχει η ελληνική άρχουσα τάξη αναζητώντας ευρύτερο πολεμικό ρόλο. Από εδώ απορρέει και η αναγκαιότητα ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Έτσι λοιπόν έρχονται στο προσκήνιο τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ακόμα και μέσα στις επόμενες ημέρες ενδέχεται να κλείσει και επίσημα η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, που ενισχύσει την αμυντική ισχύ της χώρας μας.
Σύμφωνα με το STAR, αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε πως η επιστολή για την έγκριση των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, τα οποία θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία.
Αυτό επί της ουσίας σημαίνει «πράσινο φως» από όλους (Κυβέρνηση, Βουλή, Γερουσία) για παραλαβή των μαχητικών το 2028, όπως άλλωστε είχε δηλώσει την Τετάρτη (22/02) ο υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος.
Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για πολύ θετική αποτίμηση της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα. «Η Ελλάδα παίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή για την ειρήνη και την ευημερία» σημειώνει το Στέιτ Ντιπαρτμεντ ενώ τονίζεται και η γεωστρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε για τις κορβέτες ότι οι προσφορές και των Ιταλών και των Γάλλων είναι ελκυστικές και η απόφαση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. «Θα παίξει ρόλο στην απόφαση η ναυπήγηση των κορβετών στην Ελλάδα, εκτός από την πρώτη, οι υπόλοιπες (θα ναυπηγηθούν) εδώ». Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει αρχικά να ολοκληρωθούν οι επενδυτικές προσπάθειες στα ναυπηγεία, «θέλουμε εμπλοκή της εγχώριας βιομηχανίας».
Στο πλαίσιο αυτών των διαπραγματεύσεων έρχεται στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΑΜ έχοντας στις βλέψεις του Belh@rra, Gowind, Rafale.

Το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής και των πολεμικών εξοπλισμών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα του Αντιπολεμικού κινήματος.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Ας πάρουν πρώτα ανταλλακτικά και λάδια που δεν υπάρχουν για κινητήρες στα νησιά που μας άφησαν στο έλεος του Θεού και μας ζητάνε να βρούμε ,εμείς τα λάδια κινητήρα στα οχήματά λες και έχουμε κάποια αντιπροσωπεία λαδιών,γιατί το ΓΕΣ μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι το λιγότερο λάδι που περνει σε ένα όχημα είναι 6-8λιτρα και το μεγαλύτερο είναι 35λιτρα ανά όχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή