Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις στα Βαλκάνια: Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με τίτλο «Joint Fire Observer Course»

Μια ακόμη Διεθνής άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων, με στελέχη Βαλκανικών κρατών, ήρθε να αποδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο του Ελληνικού Στρατού στα Βαλκάνια ως αιχμής του δόρατος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Από την Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Joint FireObserverCourse» (JFO Course), στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο.

Στην εν λόγω εκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΣ, καθώς και με αντιστοιχο προσωπικό από την Βουλγαρία και την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το JFO Course εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ στον τομέα του Ειδικού Πολέμου, αποσκοπούσε στην εκπαίδευση και πιστοποίηση κατεύθυνσης πυρών χερσαίου και ναυτικού βομβαρδισμού και περιελάμβανε τα παρακάτω αντικείμενα:Αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS).
Κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal AttackController – JTAC).
● Υποστήριξη Αποστολών Αεροπορικής Απομόνωσης (GroundAssisted Air Interdiction – GAAI).

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Το κομβικό σημείο της νέας εποχής της ελληνικής πολιτικής-οικονομικής-στρατιωτικής διείσδυσης στα Βαλκάνια είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.
Ουσιαστικά το ελληνικό αστικό κράτος με την ιδιότητα του ως μέλος της ΕΕ προωθεί την είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση ώστε να μην έχει κανένα περιθώριο επιρροής η Ρωσία -βλέπε Σερβία, Βοσνία, Δημοκρατία Μακεδονίας κλπ-, αφετέρου αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ.
Με τις υπάρχουσες Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και με την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας (RAFALE, F 35, εκσυγχρονισμένα F 16 κλπ), σε συνδυασμό με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και την ενίσχυση του Στρατού Ξηράς , το ελληνικό κράτος κατοχυρώνει ότι θα παίξει αυτό τον ρόλο του ΝΑΤΟϊκού εγγυητή και όχι η Τουρκία, ότι μπορεί να σταθεί απέναντι στην Ρωσική παρέμβαση.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέχει αστυνόμευση του εναέριου χώρου στα περισσότερα Βαλκανικά κράτη έναντι της Ρωσίας, εκπαιδεύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις (Δ.Μακεδονίας), εντείνει τις συνεκπαιδεύσεις στον κρίσιμο τομέα των Ειδικών Δυνάμεων, χωρίς να αδιαφορεί φυσικά για τον Αντιτρομοκρατικό αγώνα (συμμετοχή ακόμη και των ΕΚΑΜ).
Εξάλλου το Δόγμα του ΝΑΤΟ και του Ελληνικού Στρατού, ενοποιεί εσωτερικό και εξωτερικό στρατό, ιμπεριαλιστικό ανταγωνιστή, κρατικό αντίπαλο και ασύμμετρη απειλή, δηλαδή κοινωνικά κινήματα, μειονότητες, πρόσφυγες-μετανάστες.
Και η στρατηγική προσφορά του ελληνικού κράτους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ ήταν η οχύρωση των ευρωπαϊκών συνόρων με τον πόλεμο κατά των προσφύγων -μεταναστών!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την ειρήνη.
Είναι πολεμικές επιχειρήσεις και πρετοιμασίες που εντάσσονται στο πλαίσιο των επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τη φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ και την αστική φιλοΝατοϊκή αντιπολίτευση, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου