Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μητσοτάκης προς το παρόν δεν στέλνει LEOPARD στην Ουκρανία-Διαφημίζει όμως την ελληνική εμπλοκή στην Ουκρανία

Την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, συνεχίζοντας την παροχή βοήθειας στο Κίεβο, επιβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας χτες στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Nikkei Asia».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να στείλει η κυβέρνηση στον Ζελένσκι άρματα μάχης τύπου «Leopard 2», είπε: «Εχουμε παράσχει σημαντική στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, (όπως) τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αλλά δεν θα παράσχουμε άρματα μάχης “Leopard 2” για τον απλό λόγο ότι είναι απολύτως απαραίτητα για την αμυντική μας δομή δυνάμεων. Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά όχι εις βάρος των αμυντικών μας δυνατοτήτων», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση έχει στείλει και στέλνει πυρομαχικά, έχει επίσης στείλει ήδη 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP1, ενώ έχει αναλάβει δέσμευση να στείλει κι άλλα 20. Έχει δε συζητήσει με Αμερικανούς και Ουκρανούς το ενδεχόμενο αποστολής των αντιαεροπορικών S-300 ή/και TORM1.

Η συμμετοχή των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία λαμβάνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ έχει τεθεί και ζήτημα αποστολής πολεμικών αεροσκαφών.
Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν, με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης, στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις 14 και 15/2 στις Βρυξέλλες, και ειδικά στη συνεδρίαση της «Ομάδας Επαφής» – «Ukraine Defense Contact Group» (του σχήματος που στήθηκε υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την ενίσχυση και τον συντονισμό της αποστολής όπλων στο Κίεβο).
Η ελληνική συμμετοχή-εμπλοκή στον άδικο αυτό πόλεμο είναι μεγάλη και τίποτε δε μπορεί να αποκλειστεί.
Θυμίζουμε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου