Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Νέα κατρακύλα 18% για τη μετοχή της Credit Suisse

Νέα κατρακύλα 18% για τη μετοχή της Credit Suisse

Αδυναμία να παράσχει περισσότερη οικονομική βοήθεια, δηλώνει ο μεγαλύτερος επενδυτής της. Η ελβετική τράπεζα επιδιώκει να ανακάμψει από σκάνδαλα που έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των πελατών.
Nέα πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Credit Suisse σήμερα Τετάρτη, υποχωρώντας 18% στο ελβετικό χρηματιστήριο και φτάνοντας σε νέο χαμηλό ρεκόρ, καθώς ο μεγαλύτερος επενδυτής της δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παράσχει στην ελβετική τράπεζα περισσότερη οικονομική βοήθεια.

«Δεν μπορούμε, γιατί θα πάμε πάνω από το 10%. Είναι ένα ρυθμιστικό ζήτημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Tράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, Ammar Al Khudairy την Τετάρτη.

Η τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε μερίδιο σχεδόν 10% πέρυσι στην Credit Suisse και δεσμεύτηκε να επενδύσει έως και 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα (1,5 δισ. δολάρια).

Η Credit Suisse δημοσίευσε την Τρίτη την ετήσια έκθεσή της για το 2022 λέγοντας ότι η τράπεζα εντόπισε «ουσιώδεις αδυναμίες» στις διαδικασίες υποβολής οικονομικών εκθέσεων για τα έτη 2022 και 2021 και υιοθετεί ένα σχέδιο αποκατάστασης καθώς και ότι δεν έχει ακόμη ανακόψει τις εκροές πελατών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας επιδιώκει να ανακάμψει από μια σειρά σκανδάλων που έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των πελατών. Οι εκροές πελατών το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν σε περισσότερα από 110 δισ. ελβετικά φράγκα (120 δισ. δολάρια).
Απορρίπτει σχέδια κρατικής βοήθειας

Ο πρόεδρος της Credit Suisse Group AG Axel Lehmann δήλωσε ότι η κρατική βοήθεια «δεν είναι θέμα» για την τράπεζα που προσπαθεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ πελατών, επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών μετά από μια σειρά σφαλμάτων.

«Έχουμε ισχυρούς δείκτες κεφαλαίου, έναν ισχυρό ισολογισμό», δήλωσε o Lehmann σε συνέδριο του χρηματοοικονομικού τομέα στη Σαουδική Αραβία. Είπε ότι δεν θα είναι σωστό να συγκρίνουμε τα τρέχοντα προβλήματα της Credit Suisse με την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank, καθώς οι τράπεζες έχουν διαφορετικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

«Πήραμε ήδη το φάρμακο», είπε, προσθέτοντας ότι η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη βρίσκεται σε καλό στάδιο σε ότι αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου