Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

1ου Λόχου Διαβιβάσεων Βέροιας: Αξιωματικοί Υποχρεώνουν φαντάρους να υπογράψουν δηλώσεις για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τα ατυχήματα που συμβαίνουν εις βάρος τους!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ενός στρατιώτη του 1ου Λόχου Διαβιβάσεων Βέροιας:
• Η 1η Μεραρχία στην οποία και ανήκει ο 1ος Λόχος Διαβιβάσεων απαιτεί από το λόχο οι στρατιώτες του να κάνουν περίπου 20 υπηρεσίες το μήνα. Αυτό θεωρητικά θα αντιστοιχούσε σε μια αναλογία υπηρεσιών 2-1 (2 μέρες υπηρεσία – 1 μέρα υπηρεσία/διανυκτέρευση). 
Ωστόσο, με την προϋπόθεση ότι πρέπει να γίνουν 20 υπηρεσίες το μήνα πάση θυσία, αν ο στρατιώτης πάρει μία άδεια ακόμα και φοιτητική ή βγει ΕΥ (ελεύθερος υπηρεσίας) λόγω ασθένειας ή κάποιου προβλήματος υγείας για ορισμένες μέρες, τότε θα πρέπει να προβεί σε εμπλοκή υπηρεσιών προκειμένου να φτάσει αυτές τις 20 υπηρεσίες με το τέλος του μήνα. 
Σαν αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά σύνηθες ένας στρατιώτης να γυρίσει παραδείγματος χάρη από μία άδεια και έπειτα να χρειαστεί να παραμείνει έως και 15 μέρες (ή και παραπάνω) που έχει συμβεί σε αρκετούς φαντάρους εντός του στρατοπέδου για να καλύψει τις υπηρεσίες του ενώ υπάρχει αρκετή δύναμη να καλυφθούν οι υπηρεσίες. 
Επίσης έχει συμβεί στέλεχος να απειλήσει και να αποτρέψει φαντάρο να πάει στο ΣΤΕΠ για να εξετάσει πιθανό πρόβλημα υγείας του. 
Ακόμα σε περιπτώσεις που φαντάροι έπαθαν ατυχήματα μέσα στο λόχο ή κόλλησαν κάποια ασθένεια τα στελέχη μαζί και ο αρμόδιος Αξιωματικός προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες στους φαντάρους φτάνοντας σε σημείο να δώσουν σε φαντάρο να υπογράψει νομικό έντυπο ότι δεν ευθύνονται για το ατύχημα του, λόγο των κακών εγκαταστάσεων.
• Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα είναι ότι Αξιωματικός του λόχου προγραμματίζει μόνος του τις άδειες των φαντάρων και δεν τους επιτρέπει να πάρουν αυτοί όταν θέλουν και όσες θέλουν διατάσσοντας έτσι τους φαντάρους για το ποτέ θα τις πάρουν χωρίς καμία ενημέρωση.
• Ο λόχος διαβιβάσεων έχει ασφαλώς και ΚΕΠΙΚ (Κέντρο Επικοινωνιών). Στο ΚΕΠΙΚ έκανε υπηρεσία ένας συγκεκριμένος αριθμός στρατιωτών, εκπαιδευμένων στις λειτουργίες του ΚΕΠΙΚ και πάντα με μια σχετική ισότητα στον αριθμό των υπηρεσιών ΚΕΠΙΚ που έκανε ο κάθε στρατιώτης. 
Αυτό άλλαξε με την είσοδο στο ΚΕΠΙΚ ενός στρατιώτη που τυγχάνει γιος συγκεκριμένου Αξιωματικού των διαβιβάσεων (ΔΔΒ) της Μεραρχίας. 
Ο "προνομιούχος" στρατιώτης έκανε σχεδόν αποκλειστικά μόνο υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ και φυσικά κατά πολύ περισσότερες από τους υπόλοιπους στρατιώτες. 
Συγκεκριμένα, καθώς το ΚΕΠΙΚ του 1ου ΛΔΒ στελεχώνονταν ως πρόσφατα μόνο από έναν στρατιώτη για υπηρεσία ανά ημέρα, ο στρατιώτης αυτός έκανε συνεχώς υπηρεσία στο ΚΕΠΙΚ και όλοι οι υπόλοιποι στρατιώτες μοιράζονταν την υπηρεσία του ΚΕΠΙΚ τις ημέρες που ο στρατιώτης αυτός έλειπε από το στρατόπεδο για διανυκτέρευση. 
Ο εν λόγο στρατιώτης εκτός της θέσης που είχε καταλάβει απαίτησε να πάρει άδεια απολύσεως 30 μέρες ενώ οι υπόλοιποι φαντάροι όταν ζητούσαν έστω και 2 μέρες άδεια απολύσεως ο διοικητής τους είπε να κάνουν δουλειές πχ βάψιμο, κόψιμο χόρτων στον λόχο ακόμα και να προσφέρουν υλικά με δικά τους έξοδα.
• Οι έξοδοι/διανυκτερεύσεις από το λόχο πραγματοποιούνται με την παροχή ενός χαρτιού εξόδου (εξοδόχαρτο) από τον ΒΕΑΣ της κάθε μέρας το οποίο παρουσιάζεται στην πύλη του στρατοπέδου και έπειτα ο στρατιώτης είναι ελεύθερος να φύγει. 
Ωστόσο, το εξοδόχαρτο συχνά αργεί να παραχθεί στους στρατιώτες από τον ΒΕΑΣ, λόγω άλλων υποχρεώσεων που τον καθυστερούν, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να χάνουν χρόνο από τις εξόδους και διανυκτερεύσεις τους. 
Γιατί πολύ απλά οι στρατιώτες δεν παρουσιάζουν την ταυτότητά τους στην πύλη ώστε ο αρχιφύλακας να αντιστοιχίσει το όνομα τους με την κατάσταση των εξοδούχων και να τους επιτρέψει να φύγουν χωρίς τη χρήση εξοδόχαρτων παραμένει μυστήριο.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το καθεστώς Ευνοιοκρατίας και Αδικίας που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι ευθύνες των Αξιωματικών είναι τεράστιες και πρωταγωνιστούν σε όλα αυτά.
Η ανισότητα, τα προνόμια και η Βυσματοκρατεί είναι συστατικό στοιχείο του αστικού Στρατού.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουν Ακρόαση από την Ιεραρχία.
Να ζητήσουν Ισότητα στις Υπηρεσίες και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.
Να παλέψουμε ενάντια στο χώσιμο και την εργασιακή εκμετάλλευση.
Μας χωρίζουν και μας στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλο για να εξασφαλίσουν ότι η στρατιωτική θητεία θα είναι μια περίοδο Δουλικής εργασίας και Αναλωσιμότητας της νεολαίας.
Εμείς θα Υπερασπίσουμε την ζωή μας.
Μην Υπογράφεται τίποτε. Οι Αξιωματικοί επιδιώκουν να συγκαλύψουν τις σοβαρές ευθύνες τους.
Στείλε τε τις επιστολές με τις καταγγελίες σας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Αν χρειαστεί μαζί να στραφούμε Νομικά ενάντια τους.
  Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και ρατσισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου