Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

98 ΤΥΠΕΘ Λέσβου: στο συγκεκριμένο τάγμα ή αλκοολικός ή ναρκομανής πρέπει να είσαι για να αντέξεις

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως Στρατιώτης που υπηρέτησα εκεί μέσα δεν υπάρχει σωτηρία.
Για να αντέξεις στο συγκεκριμένο τάγμα ή αλκοολικός ή ναρκομανής πρέπει να είσαι για να αντέξεις όλη την φάση που γίνεται.
Επίσης αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει καθόλου είναι συνέχεια σε εμπλοκή.
Μόνο ο Λόχος Τεχνικού είναι ο καλύτερος εκεί, κάτι Λ.Δ. και ΛΕΦ. 
ΛΥΠ όλοι για φούντο.
Επίσης, πολλά στελέχη και Αξιωματικοί πρέπει να περάσουν από Ψυχολογική Εξέταση του Υγειονομικού.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Η ΑΣΔΕΝ τι μέτρα σκέφτεται να λάβει επιτέλους;
Θυμίζουμε την πρόσφατη καταγγελία μας:
98 ΤΥΠΕΘ Λέσβου: Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη Εμπλοκή; Βυσματοκρατία, Πολεμοκαπηλεία και Καριερισμός Αξιωματικός μας Λιώνουν
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Οι φαντάροι του 98 ΤΥΠΕΘ στη Λέσβο βιώνουμε και βλέπουμε εδώ και αρκετό μια παρατεταμένη εμπλοκή (με εξαίρεση μικρές περιόδους) . Πολλές υπηρεσίες, με τις περισσότερες εξ αυτών στα φυλάκια και λίγοι φαντάροι με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν πολλές μέρες να δουν έστω και μια έξοδο σε μια περίοδο που γενικά θεωρείται ευνοϊκή λόγω του ότι υπάρχουν ακόμα οι 2 μεγάλες ΕΣΣΟ (Ε και ΣΤ) και η Α που θεωρείται σχετικά μαζική.

Από την Α ΕΣΣΟ έχουν ήδη φύγει πολλοί λίγο μετά από την ορκωμοσία και τώρα μετά τα ΣΠΕΝ τραβάνε κι άλλους για μεταθέσεις.

Κι αν τώρα, αρχές Μαρτίου, βγαίνουν οριακά οι υπηρεσίες και αν τώρα δεν δίνονται άδειες σε φαντάρους λόγω έλλειψης δυναμικού τι θα γίνει όταν φύγει η Ε' ΕΣΣΟ με άδειες απολύσεως στα τέλη του Μαΐου; 
Όλα αυτά με δεδομένο ότι η Β' θα είναι αρκετά πιο μικρή από την Α' (όπως συμβαίνει συνήθως) και ότι η Γ' θα είναι ακόμα πιο μικρή συν του ότι θα αργήσει να έρθει λόγω του ότι θα μπει πρώτα στα κέντρα που αναμένεται να ανοίξουν. 
Επιπρόσθετα, μεγάλη μερίδα των φαντάρων είναι 6μηνοι και 8μηνοι και θα απολυθούν πιο έγκαιρα από τους υπόλοιπους μίσους (9μηνους) που θα αφεθούν να τα βγάλουν πέρα με τα χίλια ζόρια .

Με περίπου 30 ατομα που χρειάζομαστε σταθερά για υπηρεσίες , η απάντηση είναι ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο μεγάλη εμπλοκή από τον Μάϊο μέχρι τον Οκτώβρη (λόγω του ότι και οι επόμενες Δ' και Ε' θα πάνε πρώτα στα κέντρα ) που τον Ιούλιο-Αύγουστο θα φουντώσει κι άλλο (πόσο πια;) λόγω του ότι θα έχει απολυθεί και ολόκληρη η ΣΤ' .

Γιατί λοιπον ΣΤ' και Α' (μαζί με Β' και Γ' που αναμένεται να μπουν) να φάμε τη μισή και ολόκληρη την θητεία μας στην εμπλοκή με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε εξόδους ούτε με κιάλια και με τον κίνδυνο να μας υποχρεώσουν να πάρουμε τις άδειες οπότε εκείνοι θέλουν ( ΕΤΑΠ και τιμητικές) με το επιχείρημα του "έχουμε εμπλοκή,δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες"; 
Γιατί να κάνουμε διπλουπηρεσίες και να τρώμε συνεχώς χωσίματα που ήδη τρώει ένα μεγάλο κομμάτι των φαντάρων; 
Θέλουν να μας γονατίσουν σωματικά και ψυχικά; 
Θέλουν να πάθουμε υπερκόπωση και να αρχίσουμε να βαράμε αναβολές ;

Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; 
Θα περιμένουμε να φύγει κι άλλος κόσμος με μεταθέσεις (φοβούμενος την εμπλοκή) και να μείνουμε ακόμα λιγότεροι; 
Ποιον ωφελεί άραγε αυτή η κατάσταση και γιατί η Μεραρχία σφυρά αδιάφορα την ίδια στιγμή που σε πολλά στρατόπεδα τους πάει 1 μέσα 5 έξω;

Κόσμος υπάρχει και το μόνο που θέλουμε είναι ίση κατανομή στα στρατόπεδα για μια αξιοπρεπή θητεία για όλους . 
Δεν δεχόμαστε να γίνει η θητεία μας βασανιστήριο και ατέλειωτο καψόνι ενώ την ίδια στιγμή άλλοι καλοπερνάνε !

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Η ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
Συνάδελφοι σας καλούμε να συμμετέχετε στην μεγάλη προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου