Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Οι Αμερικανοί ξεφορτώνονται ότι μεταχειρισμένη σαπίλα έχουν: τα AAV-7 που προκάλεσαν το θάνατο 9 Αμερικανών πεζοναυτών και Bradley για τον Στρατό Ξηρά

AAV-7© 
Οι Αμερικανοί βρήκαν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν ότι μεταχειρισμένο οπλικό σύστημα τους είχε ξεμείνει από τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με την στήριξη της φιλονατοϊκής αστικής αντιπολίτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που επιβαρύνει τον εργαζόμενο με τεράστια προκλητικά κόστη για να ενισχύσει την πολεμική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες εμπλέκονται ολοένα στον πόλεμο της Ουκρανίας και τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 
Ταυτόχρονα, στρατοκράτες και το αστικό πολιτικό προσωπικό τονίζουν ότι η Διπλωματία των Σεισμών είναι ευκαιριακή και η ποιότητα, το βάθος και τα διακυβεύματα του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού θα ξαναφέρουν την ένταση και την απειλή σύγκρουσης. 
Δημοσιογραφικά τσιράκια του Υπουργείου Άμυνας προπαγανδίζουν ότι ο Στρατός Ξηράς θα προμηθευτεί αποβατικά ΑΑV και τεθωρακισμένα Bradley.
Οι δημοσιογράφοι λένε ψέματα για εκσυγχρονισμό καθώς τα αμερικανικά μεταχειρισμένα αποβατικά είναι (40) χρονών!!!

Πρόσφατα γράφαμε για τα αμερικανικά αποβατικά που θα κοστίσουν 286 εκ. δολ. και επειδή δεν χωράνε να μπουν στα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού υποχρεώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ να αγοράσει νέο πλοίο για να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει!:

Εμείς θέτουμε συγκεκριμένα ερωτήματα στο Υπουργείο Άμυνας:

α. Είναι «υπέρβαρα» κατά 7 τόνους τα AAV-7; 

22 τόνους «σηκώνουν» οι καταπέλτες των αρματαγωγών όταν «πατάνε» σε παραλία. 29 τόνους ζυγίζουν τα αμφίβια.

β. Υπάρχει θέμα με τις διαστάσεις των AAV-7 για την είσοδο και την έξοδο τους από το αρματαγωγά;

γ. Είναι αλήθεια ότι μετά από την τάχιστη προώθηση ενός προγράμματος που ήταν «εξαφανισμένο» από το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ , κάποιοι προωθούν και την αγορά πλοίου «αμφίβιων επιχειρήσεων»; 

Πως και που θα αξιοποιηθεί ένα τέτοιο πλοίο στον επιχειρησιακό χώρο του Αιγαίου; 

Πολύ απλά αποκαλύπτεται ότι και οι νέοι πολεμικοί εξοπλισμοί που προστίθενται στα 15 δις ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ σε αμερικανικές και γαλλικές πολεμικές βιομηχανίες εξυπηρετούν τις πολεμικές ανάγκες του Δόγματος Εθνικής Ασφάλειας που ενοποιεί εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους της αστικής τάξης, τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. 

Γιατί τα αμερικανικά αποβατικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο, Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή ή όπου χρειαστεί καθώς το Πολεμικό Ναυτικό επεκτείνει την δράση του στον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό.   

Στα AAV έρχονται να προστεθούν και τα μεταχειρισμένα αμερικανικά Bradley καθώς γνωστοποιήθηκε στο Ελληνικό Πεντάγωνο από το ODC για την δυνατότητα παραχώρησης με την μέθοδο του “as is where is” έως και 300 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Bradley Μ2Α2, που θα αντικαταστήσουν αντίστοιχο αριθμό  ΤΟΜΑ, κυρίως ΒΜΡ-1.



Η συμφωνία για τα Bradley φαίνεται ότι κλείδωσε το καλοκαίρι, στην επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ, ο οποίος και συνάντησε τον ομόλογό του Στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ. Στις 13 Ιουλίου, όμως, επισκέφθηκε το Στέιτ Ντιπάρμεντ, όπου συναντήθηκε με την Assistant Secretary of State for Political-Military Affairs κ. Jessica Lewis. Είναι η αρμόδια του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που μπορεί να εγκρίνει την πώληση ή παραχώρηση πλεονάζοντος αμυντικού υλικού προς τρίτες χώρες. Και σε εκείνη την συνάντηση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε την λίστα με αυτά που επιθυμούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ από την παραχώρηση των AAV-7 και Bradley στον Στρατό Ξηράς;

Καταρχήν, γλυτώνουν τα έξοδα αποθήκευσης εκατοντάδων οπλικών συστημάτων που τους είναι άχρηστα μετά την αποτυχία των δολοφονικών εισβολών τους σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Έπειτα, τα ξεπουλούν στην κυβέρνηση της ΝΔ που πρέπει να καταβάλλει εκατοντάδες εκατ. δολ.

Τρίτον ανοίγουν δουλειές για τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες καθώς θα λειτουργήσουν ξανά αλυσίδες παραγωγής για ανταλλακτικά, ενώ τα τεθωρακισμένα θα απαιτήσουν οπλισμό και πυρομαχικά.

Επίσης, γίνεται ένα ακόμη βήμα για την εξαφάνιση των ρωσικών οπλικών συστημάτων από την Ρωσία -θα φύγουν τα γερασμένα BMP- , για να αντικατασταθούν από αμερικανικά μεταχειρισμένα Bradley.

Τέλος, οξύνεται η σύγκρουση των αμερικανικών με τις ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες για τον έλεγχο των ελληνικών εξοπλισμών. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση αναζητήσει μια νέα ισορροπία με την Γερμανία που μέχρι τώρα έλεγχε την προμήθεια τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποβάλλει τον λαό μας σε νέες θυσίες προκειμένου να εκσυγχρονίσει τα σύγχρονα γερμανικά LEOPΑRD.

Πόσο θα κοστίσει ο εκσυγχρονισμός;

Δύο εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο Στρατός Ξηράς πάει σε μια πολυτυπία οπλικών συστημάτων -αμερικανικά, ρωσικά, γερμανικά κλπ- που αυξάνουν το κόστος συντήρησης, εκπαίδευσης, προμήθειας όπλων-πυρομαχικών, καθιστώντας τον Στρατό ένα τεράστιο βάρος για την κοινωνία, έναν Εχθρό για τον εργαζόμενο λαό που υποχρεώνεται να χρυσοπληρώνει.  

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το ελληνικό κράτος άμυνας/ασφάλειας υπερεξοπλίζεται καθώς θεωρεί τον πόλεμο μέσο για την αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Και είναι αποφασισμένοι να καταβάλλουν Αίμα, το δικό μας αίμα καθώς αδιαφορούν για τους φαντάρους και το χαμηλόβαθμο προσωπικό...

Να καταβάλλουν δεκάδες δις ευρώ, υποβάλλοντας τον εργαζόμενο λαό μας σε τεράστιες θυσίες, ενώ Ιδιωτικοποιούν Υγεία-Παιδεία-Νερό και περικόπτουν τις κοινωνικές δαπάνες.

Πρέπει να Αντισταθούμε.

Να μπλοκάρουμε τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και την Μηχανή του Πολέμου.

Το θέμα του Πολέμου και του Μιλιταρισμού πρέπει να αποτελέσει Κεντρικό ζήτημα πάλης των κοινωνικών κινημάτων και σοβαρό διακύβευμα του προεκλογικού αγώνα.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά πρέπει να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες και να αντιτάξει στην Απειλή της Ιμπεριαλιστικής και Διακρατικής πολεμικής σύγκρουσης την όξυνση της ταξικής πάλης και των προταγμάτων του Εργατικού Διεθνισμού.

  Να παλέψουμε ενάντια στην κυβέρνηση του πολέμου των Μητσοτάκη-ΝΔ και την φιλονατοϊκή αστική αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η αστική πολιτική μας Δολοφονεί στα Τέμπη και μας απειλεί με Πόλεμο.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου