Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Συρία, λίγες βδομάδες μετά τον πολύνεκρο σεισμό

The Press Project
Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Συρία, λίγες βδομάδες μετά τον πολύνεκρο σεισμό – Εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου
Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, αναφέρει ότι οι ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις κατέστρεψαν τον διάδρομο προσγείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου της Συρίας, προκαλώντας ζημιά στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης του, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Στις 02:07 τα ξημερώματα της Τρίτης, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε μια επιθετική αεροπορική ενέργεια από την κατεύθυνση της Μεσογείου, δυτικά της Λαττάκειας, με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, η οποία οδήγησε σε υλικές ζημιές στο αεροδρόμιο, καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας», ανέφερε στρατιωτική πηγή σε δήλωσή της στο SANA.

Η πόλη του Χαλεπίου υπέστη μεγάλες ζημιές στον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία τον περασμένο μήνα. Από τότε, ορισμένες χώρες έχουν στείλει αποστολές βοήθειας στο αεροδρόμιο της πόλης.

Στις 2 Ιανουαρίου, ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε πυραύλους προς το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, θέτοντας το εκτός λειτουργίας και σκοτώνοντας δύο στρατιώτες. Στις 19 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Ισραήλ βομβάρδισε τη Δαμασκό, με αποτέλεσμα τον αρχικό απολογισμό 5 νεκρών και τον τραυματισμό 15 πολίτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου