Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Εμείς το δυστύχημα στα Τέμπη θα το πούμε προμελετημένο έγκλημα

Μητσοτάκης και Καραμανλής στον τόπο της τραγωδίας για να δουν από κοντά τα δραματικά αποτελέσματα των Ιδιωτικοποιήσεων!
Εμείς το δυστύχημα θα το πούμε προμελετημένο έγκλημα.
Δεν έχει τέλος η τραγωδία στα Τέμπη, με τους πυροσβέστες να αναζητούν θύματα από τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων έξω από την Λάρισα. Οι νεκροί ανέρχονται σε 38 σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 66. 
Έως αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον εννέα αγνοούμενοι οι οποίοι αναζητούνται στα συντρίμμια.
Η κυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ που καθοδηγεί μιλούν για "εθνική τραγωδία" και επιχειρούν να επιρρίψουν τις τεράστιες ευθύνες της αστικής πολιτικής των Ιδιωτικοποιήσεων στους εργαζόμενους, περιγράφοντας το "ανθρώπινο λάθος".  
Όμως όλοι ήξεραν ότι το δυστύχημα ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. 


Πριν από ένα χρόνο ο υπεύθυνος ασφαλείας του δικτύου λόγω ελλιπούς συντήρησης του δικτύου. 
Τι είχε συμβεί;


ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Μπροστά στην τραγωδία και ενώ ήδη μετράμε πάνω από 30 νεκρούς δεν πρέπει να μασήσουμε τα λόγια μας
1️⃣
Εμείς το δυστύχημα θα το πούμε προμελετημένο έγκλημα.
2️⃣
Η διάσπαση του ΟΣΕ σε μικρότερες εταιρείες (ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ κ.ο.κ.) τη δεκαετία 2000-2010 δημιουργεί κατακερματισμό και αποδιοργάνωση.
3️⃣
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 (για το γελοίο ποσό των 45 εκ. ευρώ) με βάση τις "μνημονιακές υποχρεώσεις" δημιουργεί νέο κατακερματισμό.
4️⃣
Η χρόνια υποστελέχωση με γνώμονα είτε το ιδιωτικό κέρδος, είτε τα "δημοσιονομικά όρια" αποδυναμώνει τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου
5️⃣
Η υποχρηματοδότηση ολοκληρώνει τη δημιουργία συνθηκών για το δυστύχημα [καταγγελία μηχανοδηγού: https://youtu.be/yh_BIxPQXjE].
Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 να μην υπάρχουν τα απαραίτητα συστήματα και υποδομές που να βλέπουν ότι δυο τρένα κινούνται στην ίδια σιδηροδρομική τροχιά ενώ υπάρχει ξεχωριστή άνοδος και κάθοδος στο συγκεκριμένο σημείο. Στη χώρα που όλα παρακολουθούνται, οι μηχανοδηγοί οδηγούν στα τυφλά. Με αυτή την έννοια, όποιοι προσπαθήσουν να φορτώσουν το συγκεκριμένο δυστύχημα σε ανθρώπινο λάθος το κάνουν εκ του πονηρού.
6️⃣
Όσοι/ες ταξιδεύουν με τρένο, έβλεπαν ένα τέτοιο δυστύχημα να έρχεται με μαθηματική ακρίβεια. Οι καθυστερήσεις, τα μπερδέματα, η πίεση στους εργαζόμενους ήταν διαρκής τα τελευταία χρόνια, όπως και ο πολλαπλασιασμός των μικροατυχημάτων που έδειχνε ότι έρχεται και το μεγάλο γεγονός.
7️⃣
Ελπίζουμε να γλιτώσουν όσοι περισσότεροι συνάνθρωποί μας γίνεται. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι χρήσιμο στη μνήμη τους - και για να μην υπάρξουν κι άλλοι νεκροί - να απαιτήσουμε:
🔴
Κρατικοποίηση (χωρίς αποζημίωση) και ενιαιοποίηση όλου του σιδηροδρομικού δικτύου
🔴
Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για έμπειρο και ξεκούραστο προσωπικό
🔴
Επενδύσεις και σωστή συντήρηση σε συστήματα ασφαλείας
🔴
Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες. Πληρώνονται από τους φόρους μας. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό.
Να πληρώσουν οι ένοχοι. Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου