Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Σε πλειστηριασμό ακόμα και εργατικές κατοικίες!

▸«Κοράκια», κράτος, δικαιοσύνη και αστυνομία έχουν πιάσει για το καλό «δουλειά» και πετούν λαϊκές οικογένειες έξω από τα σπίτια τους.

Τελευταίο τους θύμα ένα ζευγάρι συνταξιούχων στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, το οποίο το πρωί της Πέμπτης (9/3) είδε τον δικαστικό επιμελητή, με τη βοήθεια της αστυνομίας, να σπάει την πόρτα του σπιτιού τους και να τους πετάει έξω. Πρόκειται για την πρώτη κατοικία των ηλικιωμένων, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό για υπόλοιπο δανείου 60.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα τα funds ορέγονται ακόμα και εργατικές κατοικίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια εργατική κατοικία στα Φάρσαλα, για την οποία τελικά ο πλειστηριασμός από την doValue στις 22/2 ανεστάλη μετά από αντιδράσεις. Ανάλογη περίπτωση υπάρχει και στο Αίγιο. Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες (ΠΟΠΟΚΠ) καταγγέλλει «τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ για «την εγκληματική αδιαφορία της απέναντι στους παράνομους πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών» καθώς και «τους εκάστοτε κυβερνώντες που δεν υλοποίησαν κανένα στεγαστικό πρόγραμμα παρά τις εισφορές που επί έτη εισπράττονταν».

H ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ

Προκλητική επίθεση των funds στις εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον κατηργημένο εν μια νυκτί ως «μνημονιακή υποχρέωση» Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, δίχως υλοποίηση στεγαστικών προγραμμάτων και με απαξιωμένες τις κοινωνικές πολιτικές από την εκάστοτε κυβέρνηση, παρότι ο ΟΕΚ είχε στεγάσει πάνω από 100.000 νοικοκυριά σε ισάριθμες κατοικίες το διάστημα από το 1954 έως και το 2012.

Το θράσος όμως περισσεύει, καθώς, παρότι ειδικές νομοθετικές διατάξεις προστατεύουν τις εργατικές κατοικίες από τους πλειστηριασμούς -υποχρέωση άλλωστε και της Δ.ΥΠ.Α., δεδομένου ότι οι οικιστές έχουν ακόμη οφειλές υπέρ τ. ΟΕΚ και έχουν εγγραφεί και οι σχετικές υποθήκες στα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολόγια-, οι εργατικές κατοικίες αφήνονται στην τύχη τους.

Χαρακτηριστικά, μια εργατική κατοικία στα Φάρσαλα, για την οποία ανεστάλη ο πλειστηριασμός από το fund doValue στις 22/2/2023 μετά τις συντονισμένες αντιδράσεις των εργαζομένων του τ. ΟΕΚ, ενώ άλλη μία εργατική κατοικία στο Αίγιο, με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από το ίδιο fund, στις 5/10/2022 ματαιώθηκε λόγω έλλειψης πλειοδοτών, αλλά ο ιδιοκτήτης απεβίωσε λόγω του εξαιρετικά στρεσογόνου γεγονότος, σύμφωνα με τους οικείους του…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕΤη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. για την εγκληματική αδιαφορία της απέναντι στους παράνομους πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών.
Τους εκάστοτε κυβερνώντες που δεν υλοποίησαν κανένα στεγαστικό πρόγραμμα παρά τις εισφορές που επί έτη εισπράττονταν.

ΚΑΛΟΥΜΕ άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προστατέψουν τους οικιστές των εργατικών κατοικιών από τα funds-κοράκια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ολοκληρωμένα στεγαστικά προγράμματα, νέες κατασκευές εργατικών κατοικιών και ενίσχυση των ενοικιαστών.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (11.3.23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου