Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Φαρμακονήσι: Ναυάγιο με νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες

The Press Project
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ0ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ
Φαρμακονήσι: Ναυάγιο με νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες
Ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες που επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου ανοιχτά του Φαρμακονησίου, όπως και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC (φωτο αρχείου)
Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο της νήσου Φαρμακονησίου για την ύπαρξη τεσσάρων αλλοδαπών στην ξηρά, όπως μεταδίδει το ertnews.
Κατά δήλωση των ανωτέρω, τριάντα ένα άτομα επέβαιναν σε λέμβο προερχόμενη από τα τουρκικά παράλια, η οποία παρουσίασε εισροή νερού, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή δίπλα στην οριογραμμή, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από μία Κανονιοφόρο Π.Ν., ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. και ένα ελικόπτερο SIKORSKY του Π.Ν., ενώ στην περιοχή επίσης επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με νότιους ανέμους εντάσεως 7 BF.

Μέχρι στιγμής και κατόπιν ερευνών που διεξάγονται και στην ξηρά έχουν εντοπιστεί πέντε αλλοδαποί, όλοι στην ξηρά και καλά στην υγεία τους.

Κατόπιν ενημέρωσης του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το αντίστοιχο Κέντρο της Άγκυρας, από τις τουρκικές αρχές έχουν μέχρι στιγμής περισυλλεγεί έντεκα άτομα από ημιβυθισμένη λέμβο καθώς και πέντε σοροί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου