Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Ουκρανία: Εντολή εκκένωσης στο Κουπιάνσκ – Κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των Ρώσων

Η Ουκρανία διέταξε σήμερα τους ευάλωτους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη Κουπιάνσκ, στο βορειοανατολικό μέτωπο, η οποία κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση.

«Η υποχρεωτική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά και των κατοίκων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνησή τους ξεκίνησε στην κοινότητα του Κουπιάνσκ, λόγω του συνεχούς βομβαρδισμού της από τις ρωσικές δυνάμεις» ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση του Χαρκόβου.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, Ολέγκ Σινεγκούμποφ, είπε ότι πολλές κοινότητες, μεταξύ των οποίων και το Κουπιάνσκ, βομβαρδίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Κουπιάνσκ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο. Πριν από τον πόλεμο ζούσαν εκεί περίπου 30.000 άνθρωποι. Οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη πριν από έναν χρόνο, όμως οι Ουκρανοί την απελευθέρωσαν τον Σεπτέμβριο, έπειτα από μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση. Οι ρωσικές δυνάμεις, μετά και την επιστράτευση χιλιάδων εφέδρων, πέρασαν πρόσφατα με τη σειρά τους στην αντεπίθεση στην ανατολική κυρίως Ουκρανία.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου