Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι: Εσώκλειστοι οι ΕΠ.ΟΠ. και το Χρέος των γονιών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι πατέρας ΕΠ.ΟΠ Στρατιώτη που λαμβάνει την ειδικότητα του στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.
Ο γιος μου όπως και όλοι οι συνάδελφοί του ΕΠ.ΟΠ παρουσιάστηκαν στον Αυλώνα στις αρχές Νοεμβρίου, ορκίστηκαν το Δεκέμβριο και στη συνέχεια ακολούθησε σχολείο μαχητή έως τις αρχές Φεβρουαρίου.
Όλο αυτό το διάστημα είχαν ελάχιστες εξόδους και οι συνθήκες στο στρατόπεδο από άποψη φαγητού και συνθηκών διαβίωσης ήταν απαράδεκτες.
Πηγαίνοντας οι του Μηχανικού στο Λουτράκι για να λάβουν την ειδικότητα τους διαρκείας αρκετών μηνών τους ανακοινώνουν ότι η Διεύθυνση Μηχανικού αποφάσισε όλους αυτούς τους μήνες που διαρκεί η ειδικότητα, να παραμένουν εντός στρατοπέδου και να μη δικαιούνται καν διανυκτέρευση.
Ενώ έχουν ορκιστεί, πέρασαν το σχολείο μαχητή, μισθοδοτούνται κανονικά και το σημαντικότερο πολλοί συνάδελφοί τους από άλλα όπλα και σώματα που ορκίστηκαν μαζί, το μεσημέρι πηγαίνουν στο σπίτι τους.
Γνωρίζει το ΓΕΣ τι συμβαίνει;
Υπάρχουν ενιαίες εντολές κεντρικά ή η κάθε Διεύθυνση Όπλου ή Σώματος αποφασίζει με δικά της κριτήρια;
Ποιες δεν τηρούν τους κανονισμούς;
Οι Διευθύνσεις που τους αφήνουν μετά το πέρας της εκπαίδευσης να φεύγουν ή αυτές που τους κρατάνε εντός; 
Οι υπεύθυνοι οφείλουν να δώσουν απαντήσεις.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο συγκεκριμένος γονιός, όπως και όλοι οι Επαγγελματίες Οπλίτες είναι ότι ο Στρατός τους θεωρεί Σκουπίδια, Αναλώσιμους!
Αυτή είναι η Καριέρα στον Στρατό.
Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο γονιός, όπως και οι ΕΠ.ΟΠ. είναι ότι δεν έπρεπε να Καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις -χρησιμοποιώντας μάλιστα κάθε άθλιο τρόπο- και να ταυτιστούν με τα πολεμοκάπηλα σχέδια της κυβέρνησης.
Δεν ήξερε ο γονιός και οι ΕΠ.ΟΠ ότι "δουλειά τους" είναι να κυνηγούν πρόσφυγες, να συντρίβουν κοινωνικούς αγώνες, να πηγαίνουν σε ιμπεριαλιστικές  αποστολές εκτός συνόρων;
Βάζοντας βεβαίως στην τσέπη διπλό μισθό!
Ξέρει επομένως ο γονιός και οι ΕΠ.ΟΠ. ότι η βόλεψη τους -για αυτό πήγαν στον στρατό, άλλο το αν και σε αυτό έκαναν λάθος- είναι το Αίμα των προσφύγων και των λαών.
Μήπως ο γονιός και οι ΕΠ.ΟΠ. παραμυθιάζονται από την κυβερνητική προπαγάνδα ότι στον Έβρο δεν γίνονται βασανιστήρια εις βάρος των προσφύγων και Επαναπροωθήσεις;
Μήπως ο γονιός πιστεύει ότι ο γιος του θα σταλεί στα Βαλκάνια, την Σαουδική Αραβία και την Αφρική για να επιβάλλει την Ειρήνη και την Ευημερία;
Είναι Δυνατόν ο γονιός να ταυτίζει το παρόν και μέλλον του παιδιού του με τον Πόλεμο και την Καταστολή;
Αυτό επομένως που πρέπει να κάνει ο γονιός είναι να Παραδεχτεί ότι έκανε Λάθος ωθώντας τον γιο του να Καταταγεί στον Στρατό ως Μισθοφόρος Στρατιώτης.
Ο γονιός αν πραγματικά ενδιαφέρεται ο γιος του να ζήσει ως Άνθρωπος -και άνθρωπος σημαίνει να ενδιαφέρεσαι για τον κάθε συνάνθρωπο, να μην κοιτάς την πάρτη σου αλλά να αγωνίζεσαι συλλογικά για τα κοινά ταξικά δικαιώματα- πρέπει να τον συμβουλεύσει να Παραιτηθεί από τον Στρατό.
Αυτό είναι το Χρέος του γονιού....

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου