Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Άθλια επίθεση αστυνομικών στον πατέρα του Βασίλη Μάγγου στο δικαστήριο

efsyn.grΕξοργιστική επίθεση αστυνομικών κατά του Γιάννη Μάγγου χθες, ημέρα έναρξης της δίκης τριών μελών της ομάδας ΟΠΚΕ σχετικά με τα βασανιστήρια στο γιο του, Βασίλη Μάγγο, ο οποίος κατέληξε το καλοκαίρι του 2020 σε ηλικία 27 ετών.
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προπηλάκισαν, έριξαν στο έδαφος και κλώτσησαν τον χαροκαμένο γονιό έξω από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ ο ίδιος κατήγγειλε ύστερα μέσω ανάρτησής του τον αστυνομικό, που τον χτύπησε αλλά φυγαδεύτηκε.
Η αποτροπιαστική αστυνομική επίθεση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους, που φώναξαν το σύνθημα «ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων Αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησαν επεισόδια και ότι ένστολη προχώρησαν σε χρήση χημικών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκε παρατημένο όπλο στο δρόμο.
Το δικαστήριο προχώρησε σε ακόμα μία αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου του 2024. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο κ. Μάγγος, σημειώθηκε μια θετική εξέλιξη, καθώς το κατηγορητήριο αναβαθμίστηκε σε βαθμός κακουργήματος.
Ο πατέρας του θύματος ζήτησε για πολλοστή φορά να μη συγκαλυφθεί η υπόθεση εκφράζοντας την ελπίδα ότι τώρα το δικαστήριο θα την ξανά δει από την αρχή και θα τη βάλει στη σωστή της βάση.
Θυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί κατηγορούνταν για το πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» που προξένησαν στον Βασίλη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για συλλήψεις διαδηλωτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge έναν πριν τον θάνατό του.
Στο κάδρο των ευθυνών όμως δεν βρίσκονται οι αστυνομικοί που τον βασάνισαν την ίδια μέρα μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου