Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Nέες μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα


Nέες μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
efsyn.gr

Σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα της Αριστεράς, δύο εβδομάδες μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη. Βασικό αίτημα να αποδοθούν οι ευθύνες και δικαιοσύνη για την απώλεια των τουλάχιστον 57 ανθρώπων.
12:27
Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, κατευθύνεται προς τα γραφεία της Hellenic Train

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έφτασαν στο Σύνταγμα και συνεχίζουν προς τα γραφεία της Hellenic Train επί της οδού Πετμεζά.


 

Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία στην πρωτεύουσα

Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία στην πρωτεύουσα με τα εξής συνθήματα να ακούγονται ηχηρά:

  • «Λαέ πολέμα σου πίνουν το αίμα»
  • «Να γίνει τώρα η ανατροπή, το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί»
  • «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές»
«Eφ.Συν.» / Εύα Παπαδοπούλου
«Eφ.Συν.» / Εύα Παπαδοπούλου

 

«Οι ζωές δεν είναι κόστος»

Και σήμερα οι νέοι δίνουν δυναμικό «παρών» στην απεργία. Πλήθος φοιτητών αλλά και μαθητών κατέβηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Eφ.Συν.» / Μάνος Τσαλδάρης

 

Χιλιάδες συρρέουν στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήδη 5.000 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Προπύλαια με τις εικόνες να μαρτυρούν ότι πρόκειται για πολύ περισσότερους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων μέλη του ΠΑΜΕ, φορείς και σωματεία, η ΕΛΜΕ και καλλιτέχνες.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει 1.000 άτομα στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται το σωματείο Εργαζομένων της Hellenic Train, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, εργατικά σωματεία και η ΓΣΕΕ. 

1.000 στην πλατεία Κλαυθμώνος και 800 στην πλατεία Κολοκοτρώνη 

Αστυνομοκρατία με ελέγχους και προσαγωγές

Επίδειξη αστυνομοκρατίας ξανά από την ΕΛ.ΑΣ., που από την πρώτη στιγμή των μαζικών διαδηλώσεων έχει φορέσει το κατασταλτικό της πρόσωπο ακόμα και με δολοφονικές επιθέσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί ξεκίνησε ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας και προχώρησε σε έξι προσαγωγές. 

Μαζικές προσυγκεντρώσεις

Ξεκίνησαν οι προγκεντρώσεις για τη νέα μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΝΟ, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητές, φορείς και κόμματα της Αριστεράς.  
 

Τα ΜΑΤ απωθούν απεργούς της «Μαλαματίνα»

Άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν σήμερα απεργούς της «Μαλαματίνα» να μπουν στο εργοστάσιο οινοποίας. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Πιέσεις σε απεργούς της Εθνικής

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίας της Τράπεζας  Πειραιώς κατήγγειλαν χθες ψυχολογικές πιέσεις σε  εργαζόμενους, που απήργησαν στην προηγούμενη απεργία της 8ης Μαρτίου, και ζητά πειθαρχικό έλεγχο του στελέχους από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για παραβίαση του νόμιμου συνταγματικού δικαιώματος συμμετοχής σε απεργία και την απερίφραστη καταδίκη του συμβάντος από το σύνολο του βουλευτές. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε πάλι σταθμούς του μετρό

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί για μια ακόμη φορά ότι η αστυνομία έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ». Οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση. 

Δεν λύνουν οι κάβοι στον Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου