Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

«NEPTUNE STRIKE 23-1»: Τεράστια ΝΑΤΟϊκή πρόβα πολέμου με τη συμμετοχή τριών αεροπλανοφόρων και σημαντικών Ελληνικών πολεμικών μέσων

«NEPTUNE STRIKE 23-1»: Τεράστια ΝΑΤΟϊκή πρόβα πολέμου με τη συμμετοχή τριών αεροπλανοφόρων και σημαντικών Ελληνικών πολεμικών μέσων.
Μπορεί η προσοχή όλων να είναι στραμμένη στο σοκαριστικό κυβερνητικό και κρατικό Έγκλημα στα Τέμπη, αλλά το ΝΑΤΟ, με την συμμετοχή σημαντικών Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προετοιμάζετια για τα επόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
Η Άσκηση «NEPTUNE STRIKE 23-1» με τη συμμετοχή τριών αεροπλανοφόρων αποτελεί μια πολύ σημαντική και ενδεικτική πολεμική προετοιμασία, στέλνοντας πολλά μηνύματα.
Τόσο για τους όρους οικοδόμησης της νέας Αρχιτεκτονικής Πολέμου-Καταστολής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος του ελέγχου της Μεσογείου έναντι της Ρωσίας και της Κίνας.
Όσο και για τους όρους αναβαθμισμένης συμμετοχής-εμπλοκής του ελληνικού αστικού κράτους σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση συμμετείχαν τα αεροσκάφη RAFALE, αλλά και σημεντικές πολεμικές μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 και πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων καθώς και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces – SOF) του ΝΑΤΟ, υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο του Στρατηγείου της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO).
Η «NEPTUNE STRIKE 23-1» έλαβε χώρα από την Δευτέρα 20 έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 με αντικείμενο την ένταξη και υπαγωγή των δυνάμεων του Carrier Strike Group 10 (CSG-10) στο Στρατηγείο Συμμαχικών Επιχειρήσεων (Allied Command Operations – ACO), στο πλαίσιο της διάθεσης ισχυρών δυνάμεων αποτροπής στον SACEUR (Supreme Allied Commander Europe) για την υποστήριξη των Διακλαδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων (Joint Task Forces – JTFs) που δρούν στην περιοχή ευθύνης του.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Δράση με προσωπικό και μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, όπως παρακάτω:

● Το 2ο ΑΚΕ (Αεροπορικός Έλεγχος Μέσων Αεράμυνας – Κέντρο Σύνθεσης και Παραγωγής Αεροπορικής Εικόνας) στην Πάρνηθα, για τον συντονισμό των επιχειρήσεων αεράμυνας και την καθοδήγηση των Α/Φ στις περιοχές των ασκήσεων.
● 4 Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) RAFALE σε ρόλο Defensive Counter Air (DCA).
● 2 Α/Φ MIRAGE 2000-5 σε ρόλο Offensive Counter Air (OCA).
● 6 Α/Φ F-16 Block 30, Block 52 και Block 52+ Advanced.
● 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) Super Puma AS-332 Έρευνας – Διάσωσης.
● 1 Αεροσκάφος EMB–145H της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ).
● 1 Αντιαεροπορικό σύστημα «ΒΕΛΟΣ» SKYGUARD.
● 1 Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου – Ταχείας Μεταφοράς MARK V (ΣΑΠ-ΤΜ/Mk-V).
● 1 Ομάδα διάσωσης και 1 Ομάδα για την τερματική καθοδήγηση πυρών (Joint Τerminal Αttack Controller – JTAC) των Α/Φ.

Από πλευράς ΝΑΤΟϊκών συμμετείχαν:

● Το Αεροπλανοφόρο USS GEORGE H.W. BUSH (GHWB) των ΗΠΑ με τα οργανικά του Α/Φ και τα πλοία συνοδείας του.
● Το ισπανικό Αεροπλανοφόρο ESPS JUAN CARLOS I (JCI) με τα οργανικά του Α/Φ και τα πλοία συνοδείας του.
● Το ιταλικό Αεροπλανοφόρο ITS CAVOUR (CAV) με τα οργανικά του Α/Φ και το πλοίο συνοδείας του.
● Το Αντιτορπιλικό USS ARLEIGH BURKE (DDG-51).
● Μέσα της Air to Ground Surv(ξ(ξeillance Force (NAGSF) του ΝΑΤΟ.
● 1 UAV MQ-9 REAPER της USAFE από την Αεροπορική Βάση Λάρισας.


Συνολικά και κατά την διάρκεια της Δράσης, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στα ακόλουθα σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια:

● Καταστολή ενοποιημένης αεράμυνας {(Intergrated Air Defense System (IADS) Takedown}.
● Επιθετικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις (Offensive Counter Air – OCA).
● Αμυντικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις (Defensive Counter Air – DCA).
● Πολεμικά Γυμνάσια των 3 Αεροπλανοφόρων USS GHWB, ESPS JCI και ITS CAV (Tri Carrier Fight).
● Πυρά από Α/Φ των USS GHWB και ESPS JCI με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC) για προσβολή στόχων στο ΠΒ ΚΑΡΑΒΙΑ.
● Έρευνα και Διάσωση Μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, συμμετέχει με ολοένα πιο ενεργό ρόλο, προκειμένου να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου.
Τα κέρδη των επιχειρηματιών βαφτίζονται "εθνικά συμφέροντα", απαιτώντας την ένταξη του λαού μας στην "εθνική ενότητα", επιβάλλοντας την εθνική συστράτευση!
Σχέδια πολέμου που κρύβουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας.
Εδώ κρύβεται η αιτία των κολοσσιαίων πολεμικών εξοπλισμών και των προσλήψεων δεκάδων χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ.
Ο λαός μας πρέπει να Αντισταθεί σε όλα αυτά και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου