Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

«PROTEAS-1/23»: Αμερικανοκυπριακή ΤΑΜΣ με συμμετοχή ελληνικών Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων-Προετοιμασίες Πολέμου

Άλλη μια απόδειξη της ενσωμάτωσης των ελληνικών και ελληνοκυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ αποτελεί η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «PROTEAS-1/23» που αφορούσε στη σχεδίαση και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.    Πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ) της Εθνικής Φρουράς και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 2023 .
Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν τον απόλυτο έλεγχο της Μεσογείου και δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για το χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και έχει καθοριστική σημασία ο έλεγχος των θαλάσσιων δρόμων. Να συνυπολογιστεί το ενεργειακό ζήτημα και η παρουσία ρωσικών βάσεων στην Συρία.  
Η ΤΑΜΣ «PROTEAS-1/23» πραγματοποιήθηκε σε πεδία ασκήσεων και βολών τόσο στον χερσαίο όσο και στον θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτήν συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΝ και αντίστοιχα τμήματα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το σενάριο της ΤΑΜΣ περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, διάφορα είδη βολών ατομικού και ομαδικού οπλισμού επί ταχύπλοων σκαφών, εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων, σε τακτικές επικοινωνίες και ανταλλαγή δεδομένων, εξάσκηση στις διαδικασίες εξόδου σε εχθρική ακτή με τη χρήση ταχυπλόων σκαφών, στην προσβολή υποθαλάσσιων και επίγειων στόχων και στην προστασία κρίσιμων υποδομών. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν και Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρέπει να επισημάνουμε το ειδικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου για την ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων καθώς αναλαμβάνουν ιδιαίτερο ρόλο στο πλαίσιο των αμερικανικών πολεμικών σχεδιασμών σε Μαύρη Θάλασσα και Βαλκάνια, Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.
Προετοιμασίες πολέμου που σκορπούν ανησυχία.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου