Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Οι Στρατηγοί Λαλούσης-Στεφανής θα είναι Υπουργοί στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση; Και μάλιστα στο Δημόσιας Τάξης και Υπουργείο Άμυνας;

Η παρουσία ενός Στρατηγού στις αστικές κυβερνήσεις κρίνεται πλέον απαραίτητο από το αστικό καθεστώς εξουσίας.
Στο δρόμο που άνοιξε ο ναύαρχος Χηνοφώτης με την Υπουργοποίηση του ως Υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση ΝΔ-Καραμανλή, ακολούθησαν οι στρατηγοί Φράγκος Φραγκούλης και Στεφανής ως ΥΕΘΑ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου, ο ναύαρχος Αποστολάκης και ο Τόσκας ως ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πορεύεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και ο πρώην ΑΓΕΣ Λαλούσης.
Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκρίνεται η επιλογή του Χαράλαμπου Λαλούση, Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, ενώ ο Επίτιμος Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς ακούγεται ως ο επικρατέστερος για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό βήμα στρατιωτικοποίησης της αστικής πολιτικής και ένα ξεκάθαρο μήνυμα του αστικού καθεστώτος εξουσίας που στα πρόσωπα των εν λόγω στρατιωτικών αποτυπώνει το Δόγμα Εθνικής Ασφάλειας που απαντά στις ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, στην εμπλοκή-συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών.
Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του πρώην ΑΓΕΣ Λαλούση διαπιστώνει ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δραματικά γεγονότα του 2020 στον Έβρο και το ξεδίπλωμα της αντιπροσφυγικής πολιτικής [εμπλοκή του στρατού στο κυνήγι προσφύγων-μεταναστών, Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, Επαναπροωθήσεις κλπ], στην κλιμάκωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού την περίοδο 2020-2022 και την εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
Για τη δράση του αυτή και την "πλούσια" εμπειρία του φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να Υπουργοποιηθεί.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να παρέμβαση αποφασιστικά.
Αμφισβητώντας τους εθνικούς-αστικούς στρατηγικούς στόχους και το αστικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.
Μπλοκάροντας τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής.
Αρνούμενο όλους τους Ιμπεριαλιστές.
Ανατρέποντας τις στρατηγικές πολεμικές συμμαχίες του ελληνικού κράτους με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ-Αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα.
Τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
 Συνάδελφοι με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Πολίτη φαντάρου με στολή, να εναντιωθούμε στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, στον πόλεμο και εθνικισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για καραμπόλες στην συγκρότηση της Υπηρεσιακής κυβέρνηση.
Με αποτέλεσμα να έρχεται στο Υπουργείο Άμυνας ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, εκλεκτός του Πάνου Καμμένου, ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ με ευθύνη τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
Με τα γνωστά αντιπροσφυγικά μέτρα.
Πόσο πιο Αντιδραστική και στρατιωτικοποιημένη θα είναι αυτή η υπηρεσιακή Κυβέρνηση;   

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου