Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Βαριά και μεροληπτική καταδίκη δύο μελών του Ρουβίκωνα


Βαριά και μεροληπτική καταδίκη δύο μελών του Ρουβίκωνα


Η δικαστική εξουσία έδειξε για άλλη μια φορά το άδικο και μεροληπτικό της πρόσωπο με την καταδίκη δύο μελών του Ρουβίκωνα για τις μπογιές που πέταξαν στο κτίριο της Βουλής τον Μάιο του 2019. Η ποινή που επιβλήθηκε ιδιαίτερα βαριά με την πράξη να χαρακτηρίζεται κακούργημα και με το κατηγορητήριο να συντάσσεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να εκδικαστεί επί κυβέρνησης Ν.Δ.. Καταδικάστηκαν σε 3,5 έτη κάθειρξη με δικαίωμα εξαγοράς της ποινής με το ποσό των 13.200 ευρώ.

Ο χαρακτηρισμός ως κακούργημα του πετάγματος μπογιάς αποτελεί επίδειξη πυγμής του κράτους και πρόκληση την ώρα που μένουν ατιμώρητοι ή πέφτουν στα μαλακά δράστες βαριών ποινικών αδικημάτων οι οποίοι συνδέονται με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των διωκόμενων καταγγέλλουν ότι στη δίκη υπήρξαν πολλές παρατυπίες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τυχαίο αν θυμηθούμε και τις άνωθεν παρεμβάσεις και σε άλλες δίκες προκειμένου να εξασφαλιστεί το αρεστό στο σύστημα αποτέλεσμα είτε αθώωσης, είτε καταδίκης.

Η συμβολική κίνηση του πετάγματος μπογιάς σε ένα δημόσιο κτίριο είναι μια συχνή ενέργεια διαμαρτυρίας διαδηλώσεων και η επιβολή αυτής της ποινής είναι ένα απειλητικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αγωνιζόμενων για επιβολή βαρύτατων ποινών.

Η ένταση του αυταρχισμού και η αυστηροποίηση του νομικού πλαίσιου με σκοπό την τρομοκράτηση δεν θα περάσει.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία, την κινητοποίηση.

Καταδικάζουμε τις εξοντωτικές καταδίκες. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλων των αντιδημοκρατικών νόμων.

19/5/2023

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου