Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Αλχημείες Δ.Κουτσούμπα: Υπάρχουν καλοί εξοπλισμοί για τα κυριαρχικά δικαιώματα και κακοί εξοπλισμοί για το ΝΑΤΟ;

Για μια ακόμη φορά ο Δ.Κουτσούμπας, Γραμματέας του ΚΚΕ, είχε την ευκαιρία στο debate των πολιτικών αρχηγών να αποκαλύψει το πόσο ενσωματωμένο είναι το κόμμα του στους επιθετικούς και επεκτατικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης, να παρουσιαστεί ως αιχμή του δόρατος του εθνικού μετώπου.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσε την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι "οι εξοπλισμοί υπηρετούν ανάγκες του ΝΑΤΟ, όχι προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων!
Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:
"Δ. Κουτσούμπας: Κύριε Στάθη, οι εξοπλισμοί που έγιναν αυτούς που αναφέρατε, με τη Γαλλία ή με άλλες χώρες όπως με τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία ή και τη Γερμανία ακόμα, υπηρετούν συμφέροντα του ΝΑΤΟ, μιας συμμαχίας στην οποία ανήκει βεβαίως η χώρα μας η οποία ασκεί επιθετικές ενέργειες ενάντια σε άλλους λαούς, σε άλλες χώρες, που εμπλέκει και τη χώρα μας και γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα στην Ουκρανία ο πόλεμος της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία που έχει εξελιχθεί, έτσι ήταν απ’ την αρχή βέβαια, σε πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας και των αντίστοιχων συμμάχων τους. Απ’ αυτή τη σκοπιά λοιπόν οι εξοπλισμοί αυτοί δηλαδή το να πηγαίνουν τόνοι οπλικών συστημάτων, τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας να πετάνε πάνω απ’ τα Βαλκάνια, τα πολεμικά μας πλοία να βρίσκονται στον Περσικό και στη Μαύρη Θάλασσα δεν υπηρετούν ανάγκες της προστασίας του εναέριου χώρου, του θαλάσσιου χώρου, των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας που θα έπρεπε να είναι ο βασικός στόχος. Ολοι αυτοί οι εξοπλισμοί που έχουν γίνει ουσιαστικά οδηγούν μόνο σε συμμετοχή σε επιθετικές ενέργειες, μέχρι και στο Σαχέλ, τώρα στο Μάλι θα πάμε και αλλού σε άλλες περιοχές και η κατάσταση οξύνεται όλο και περισσότερο. Η Ελλάδα γίνεται στόχος αντιποίνων".

Το ΚΚΕ και ο Γραμματέας του, ενσωματώνονται στο εθνικό αφήγημα έχοντας υιοθετήσει την αντίληψη της μονόπλευρης τουρκικής επιθετικότητας, αρνούμενοι να δουν τους όρους διεξαγωγής του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, άρα να καταγγείλουν και την αστική τάξη της Ελλάδας, που είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον λαό μας ακόμη και σε πόλεμο, για να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά της συμφέροντα.
Αναρωτιόμαστε, ο Γραμματέας του ΚΚΕ δεν έχει διαβάσει την Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας;
Εκεί περιγράφεται η έννοια της Ασφάλειας για τον ελληνικό αστικό κόσμο και οι κίνδυνοι για αυτόν.
Με αναλυτικό τρόπο παρουσιάζεται ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, οι ασύμμετρες απειλές, αλλά και οι όροι συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η εμπλοκή-συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχουν από τη μια μεριά κυριαρχικά δικαιώματα και από την άλλη μεριά το ΝΑΤΟ.
Γιατί ΝΑΤΟ και στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι ελληνική αστική τάξη και ελληνικός αστικός στρατός.
Είναι οι επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης για να εφαρμόσει τα επιθετικά και επεκτατικά της σχέδια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, να διεκδικήσει ΑΟΖ και Ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων και των εναέριων διαδρομών. 
Για αυτό χτίζονται αυτές οι πολεμικές συμμαχίες, επίσης με το Ισραήλ και τα Αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα και φτάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Αφρική και Σαουδική Αραβία, τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό (και για αυτό φυσικά αγοράζονται οι "ωκεάνιες" φρεγάτες!)  
Είναι οι όροι για την στρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου.
Για αυτό έγινε η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτοτελής κρίκος και συνέχεια της αναβάθμισης της πολιτικής και στρατιωτικής παρουσίας της αστικής Ελλάδας στα Βαλκάνια. 
Για αυτό οι λαοί σε Ελλάδα μαι Τουρκία απειλήθηκαν με ελληνο-τουρκική διακρατική πολεμική σύγκρουση.
Για αυτό γίνονται οι κολοσσιαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί [οι πολεμικές δαπάνες του ελληνικού κράτους ανήλθαν πέρυσι στο 3,8% του ΑΕΠ, σχεδόν διπλάσιες απ’ ό,τι προβλέπει το ΝΑΤΟ για τα μέλη του (2%)! Η Ελλάδα ξεπέρασε και τις ΗΠΑ οι οποίες επί πολλά έτη βρισκόταν στην κορυφή των πολεμικών δαπανών του ΝΑΤΟ].
Για αυτό γίνονται οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών και η αύξηση των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές, επιλογές που αποδέχεται το ΚΚΕ.
Για αυτό ολόκληρη η ελληνική επικράτεια γίνεται ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Για αυτό σηκώνονται Τείχη του Αίσχους στον Έβρο, γίνονται καθημερινά οι γνωστές βαρβαρότητες και Επαναπροωθήσεις από Συνοριοφύλακες, Λιμενικούς, Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς σε Έβρο και Αιγαίο (το ΚΚΕ δεν έχει ακούσει τίποτε για όλα αυτά;).
Για αυτό από τη μια μεριά, αναβαθμισμένη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διεκδικώντας μερίδιο της ιμπεριαλιστικής λείας για τους Έλληνες καπιταλιστές, και από την άλλη, πόλεμος εναντίον των προσφύγων, υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο, Αποτροπή όπως λένε των "εισβολέων προσφύγων". 
Όμως το ΚΚΕ ψήφισε στη Βουλή το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ  για τα μέλη των μηχανισμών του Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση…

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύει ότι ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να αμφισβητήσουν τα συμφέροντα, της βλέψεις, τις επιλογές και τις συμμαχίες της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Γιατί ο δικός μας Εχθρός βρίσκεται εδώ! Είναι η αστική τάξη και το κράτος της.
Οι λαοί και στις δύο ακτές του Αιγαίου καλούνται να αγωνιστούν ενάντια στον ελληνο-τουρκικό Ανταγωνισμό και τις αστικές τάξεις τους.
Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι δεν θα Αλληλοσκοτωθούν για ΑΟΖ-Κοιτάσματα και τα συμφέροντα των πλουσίων.  
Δεν φέρνουν την Ειρήνη οι Στρατοί και οι Εξοπλισμοί. Τον Πόλεμο φέρνουν πιο κοντά.
Το μέλλον μας θα γραφτεί μέσα από εργατικούς διεθνιστικούς αντικαπιταλιστικούς αντιμπεριαλιστικούς αγώνες.
Και θα είναι τυχερός όποιος βρεθεί την κρίσιμη στιγμή δίπλα σε Κομμουνιστή φαντάρο-γιατί τα όπλα αυτά θα στραφούν ενάντια στους Εχθρούς του κόσμου της εργασίας, ενάντια στους εκμεταλλευτές και καταπιεστές. Ανεξάρτητα το εθνόσημο που θα έχει η στολή. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ
Καλούμε τους συναδέλφους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη να δηλώσουν Άρνηση συμμετοχής σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Κανένας στρατιώτης και πολεμικό μέσο εκτός συνόρων.
Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις του θανάτου.
Να ακυρωθούν οι πολεμικές συμφωνίες μεταξύ Ελληνικού κράτους και ΗΠΑ-Γαλλίας. 
Να Διαλυθεί το ΝΑΤΟ.
Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες-μετανάστες.
Άσυλο, ασφαλή διάβαση των συνόρων, σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους.
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου